Motorola Moto G5 Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.015 ori
<b>Motorola Moto G5 Plus Review</b>După Moto G5, acum e rândul lui Moto G5 Plus să ajungă la recenzie la Mobilissimo.ro, drept o versiune puţin mai mare şi mai puternică a acelui terminal. A debutat în primăvară şi se poziţionează drept cel mai accesibil telefon cu filmare 4K şi Android..

Introducere

După Moto G5, acum e rândul lui Moto G5 Plus să ajungă la recenzie la Mobilissimo.ro, drept o versiune puţin mai mare şi mai puternică a acelui terminal. A debutat în primăvară şi se poziţionează drept cel mai accesibil telefon cu filmare 4K şi Android stock. Este un telefon midrange, cu dotări gen Huawei Nova sau ZenFone 3 şi costă 1326 lei la eMAG.ro, 1335 lei la evoMAG.ro sau 1305 lei la Quickmobile.ro.

E disponibil pe gri sau auriu şi etalează un corp din metal şi policarbonat, plus specificaţii care îl fac candidat lejer să primească Android Oreo şi succesorul său fără probleme. Camera şi bateria sunt selling point-uri aici, dar hai să vedem în ce măsură livrează şi în ce măsură depăşesc predecesorii şi rivalii ce au "Lite" în nume.

Design Motorola Moto G5 Plus

Metalul la putere!

Motorola Moto G5 Plus nu se abate de la designul văzut pe Moto G5, dar reprezintă un upgrade clar faţă de seria Moto G4. Face trecerea la un corp unibody metalic, cu zona camerei şi a scannerului de amprente trademark Moto. Una este circulară şi ieşită mult în relief, a doua este ovală.

Acest smartphone are un strat special protector contra umezelii şi vine cu o construcţie solidă, aderentă bună şi utilizare uşoară cu o singură mână, chiar dacă este un telefon destul de lat. Butoanele sale sunt comode şi avem o zonă din plastic în spate, sus şi jos în dreptul antenelor. Talia este undeva între 7.7 şi 9.7 mm, iar greutatea este de 155 grame aici.

Ca o comparaţie Moto G4 Plus cantarea tot 155 de grame, dar avea o talie de 9.8 mm. Moto G5, cu al său ecran de 5 inch cântăreşte 145 de grame şi măsoară 9.5 mm în grosime. ZenFone 3 e totuşi mai subţire la 7.7 mm și mai ușor la 144 grame.

Ce e clar e că Moto G5 Plus are personalitate, este comod, are construcţie solidă şi elemente specifice Moto. Pare şi mai rezistent decât media în zona smartphone midrange.

Display Motorola Moto G5 Plus

Elevul de nota 7.5, hai 8

E bizar să vezi un telefon în ziua de azi având "Plus" în nume, în condiţiile în care nu are vreo mega diagonală. Am văzut şi telefoane cu ecran de peste 6 inch care nu îşi zic "Plus" sau "Pro". Cert e că Moto G5 Plus vine cu un display de 5.2 inch, deci mai mic decât al predecesorului Moto G4 Plus, care avea diagonală de 5.5 inch.

Display-ul lui Motorola Moto G5 Plus vazut la microscop

Primim un panou IPS LCD Full HD, cu densitate a pixelilor de 424 PPI şi protecţie Gorilla Glass 3. Experienţa de vizualizare a fost clară, am avut unghiuri largi de vizualizare şi culori calibrate OK, poate doar un pic cam reci. Simt că e un strat de alb extra peste imagine, pe care nu prea îl apreciez. Pixelii au aranjament RGB Stripes, conform microscopului, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 400 unităţi LUX, ceea ce e fix în grafic şi e şi pragul acceptat de noi drept calitativ.

Luminozitate ecran Motorola Moto G5 Plus

Depăşim cu această valoare LeEco Le Max 2 şi Huawei Nova, dar ne încadrăm sub Nokia 3 şi Huawei P9 Lite. Setările ecranului sunt în mare stock, cu reglaj de luminozitate, inclusiv adaptiva şi Color Mode, setat pe Standard sau Vibrant. Umblăm şi la mărimea textului şi a itemurilor de pe ecran. Per total un display OK, fără neajunsuri mari.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 198.Motorola Moto G5 Plus400 (LUX)
 • 199.Allview X4 Soul Vision400 (LUX)
 • 200.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)
 • 201.Huawei Honor View 20399 (LUX)
 • 202.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
 • 203.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
 • 204.LeEco Le Max 2396 (LUX)
 • 205.Lenovo K6396 (LUX)
 • 206.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 1234
Motorola Moto G5 Plus8,6010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×