Motorola Moto G5 Review (Introducere, Design, Display)

2.656 ori
<b>Motorola Moto G5 Review</b>Parcă în fiecare an lansările de telefoane se petrec tot mai devreme în România. Anul trecut puneam mâna pe Moto Z în decembrie, acum se discută deja despre Moto Z2 în mai, iar pe Moto G4 îl vedeam prima oară în august, iar acum deja am testat Moto G5.

Introducere

Parcă în fiecare an lansările de telefoane se petrec tot mai devreme în România. Anul trecut puneam mâna pe Moto Z în decembrie, acum se discută deja despre Moto Z2 în mai, iar pe Moto G4 îl vedeam prima oară în august, iar acum deja am testat Moto G5. Terminalul este un mid-midrange, dacă pot să îi zic aşa, iar telefonul schimba materialul de fabricaţie şi face şi unele compromisuri.

Se schimbă şi diagonală (scade), iar preţul este de 150 lei cu abonament Mobil 25 la Telekom. La liber telefonul costă în jur de 200 de euro la retailerii locali. Acest smartphone e disponibil în variante cu 2 sau 3 GB RAM, iar noi o avem pe cea cu 2 GB. Găsiţi handsetul pe gri "lunar" sau auriu "fire" şi trebuie spus că are şi o mică protecţie contra apei.

În portofoliul Moto se plasează deasupra lui Moto C şi Moto E şi sub Moto M. Ne-a plăcut Moto G4, deci hai să vedem dacă urmaşul e pe măsură.

Design Motorola Moto G5

Mai comod şi compact decât Moto G4

Faţă de Motorola Moto G4, G5 scade diagonala de la 5.5 inch la 5 inch, deci este clar mai compact. Se remarcă şi prin capacul spate metalic detaşabil, sub care găsim bateria şi slot-urile. Nu vezi aşa ceva în fiecare zi, telefoanele cu spate înlăturabil având capace din policarbonat.

Şi Moto G4 venea tot cu carcasa din policarbonat, deci avem upgrade de materiale şi de construcţie, prin trecerea la metal. Construcţia este solidă, iar butoanele sunt comode. Şi scannerul de amprente este mai arătos decât cel inestetic de pe Moto Z şi Moto G4 Plus. Acesta este un telefon lat, dar sta comod în mână şi are un feeling plăcut la mânuire. Se foloseşte uşor şi cu o singură mână.

Motorola Moto G5 măsoară 9.5 mm în grosime şi cântăreşte 145 de grame, deci este cu 0.3 mm mai subţire decât G4 şi cu 10 grame mai uşor. Formatul e totuşi destul de generic şi nu chiar fundamental diferit faţă de ce oferă alţi producători. Doar designul camerei să fie ceva mai atipic faţă de normă. Rămânem cu calitatea fabricaţiei şi confortul sporit.

Display Motorola Moto G5

Mai mic, mai puţin luminos decât pe Moto G4

Motorola Moto G5 are o abordare atipică la capitolul diagonală şi anume faptul că trece de la o diagonală de 5.5 inch pe Moto G4 la una de 5 inch. E vorba despre un panou IPS LCD Full HD de 5 inch, clasic aş zice.

Ecranul lui Motorola Moto G5 vazut la microscop

Pentru a viziona clipuri am folosit Google Photos, în lipsa de alt player media. Experienţa de vizualizare a implicat luminozitate OK şi atât, culorile au fost temperate şi unghiurile de vizualizare au fost largi. Contrastul e totuşi modest. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 388 LUX, ceea ce e OK la 900 de lei.

Luminozitate ecran Motorola Moto G5

Cu această valoare suntem sub Moto G4 (491 LUX) şi Huawei P9 Lite, dar peste Huawei G8 şi LG G5. Parcă mă aşteptam la un salt peste 400 LUX totuşi. Setările legate de ecran includ luminozitate, Adaptive Brightness, Color Mode (Standard sau Vibrant), mărimea fontului şi mărimea itemurilor de pe ecran. Pentru preţul practicat ecranul e OK, dar am văzut alternative mai bune la preţuri similare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 222.Motorola Moto G5388 (LUX)
 • 223.Allview Soul X5388 (LUX)
 • 224.Nokia 8.1388 (LUX)
 • 225.Huawei P10 Lite386 (LUX)
 • 226.Xiaomi Mi 4i385 (LUX)
 • 227.Vernee Apollo Lite385 (LUX)
 • 228.Motorola One Macro385 (LUX)
 • 229.Huawei Honor 6383 (LUX)
 • 230.Allview X3 Soul Plus382 (LUX)
 • 1234
Motorola Moto G58,6310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×