Motorola Moto G50 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Display, Display)

5.018 ori
<b>Motorola Moto G50 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>După ce am testat Motorola Moto G100 şi Moto G30, continuăm testele de telefoane Moto G de generaţie nouă cu un model intermediar între cele două: Moto G50. Împrumută ecranul de la Moto G30, 5G-ul de la Moto G100 şi propune un CPU Snapdragon Seria 400.

Introducere

După ce am testat Motorola Moto G100 şi Moto G30, continuăm testele de telefoane Moto G de generaţie nouă cu un model intermediar între cele două: Moto G50. Împrumută ecranul de la Moto G30, 5G-ul de la Moto G100 şi propune un CPU Snapdragon Seria 400. Toate acestea la sub 1.000 lei, mai precis 979 lei la eMAG.

Motorola Moto G50 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)

Telefonul inaugurează procesorul Qualcomm Snapdragon 480 5G, cel puţin în rândul terminalelor testate de noi până acum şi o să vedeţi că nu trebuie deloc subestimat acest CPU. Are şi husă la pachet, o baterie mare, de 5000 mAh şi ecran cu refresh rate de 90 Hz. A debutat în luna aprilie şi vine cu o cameră triplă în spate cu senzor principal de 48 MP şi un modul cu design tipic Moto G, undeva între Moto G9 Plus şi Moto G30, dar mai discret. Avem versiunea de culoare Steel Gray aici, cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Îl vedem că rival pentru Realme 8 5G, Redmi Note 9T şi Samsung Galaxy A32 5G.

Am pus telefonul la treabă cu filme, teste de baterie muzică, fotografii în peisaj timişorean, ba chiar şi nişte PUBG Mobile. Ce poate cel mai ieftin telefon 5G lansat de Moto în 2021 aflaţi mai jos.

Display Motorola Moto G50

Comod, binişor construit, prietenos cu palma

Motorola Moto G50 păstrează o parte din moştenirea seriei Moto G9, dar cu un plus de ergonomie. Telefonul ne-a sosit pe nuanţa Steel Gray, dar există şi Aqua Green. Acest Steel Gray este albastru lucios/argintiu, care reflectă lumina cu acele faţete verticale în stilul seriei Honor X.

Video-review Motorola Moto G50, secțiunea Design

Moto G50 are spate din plastic şi rama din plastic, iar Moto a pus şi un strat protector contra stropirii pe dispozitiv. Pentru a proteja spatele de amprente, grăsime şi zgârieturi, există o husă inclusă în pachet. Telefonul măsoară 9 mm în talie şi cântăreşte 192 de grame. Are spate lucios, stil oglindă şi vine cu un modul foto care aduce cu cel de la Moto G30 şi puţin cu cel de la Moto G9 Plus. Aş sublinia aspectul ergonomie aici, între spatele curbat care se mulează în palmă şi muchiile plate a la iPhone 12.

În zona frontală remarc un breton picătură şi o bărbie grosuţă. În dreapta se află butoane responsive şi comode: cel Power zimţat, uşor de găsit pe pipăite, cele de volum, dar şi cel Google Assistant, uşor bombat. Un design mai degrabă clasic, generic, fără riscuri, dar foarte ergonomic. Construcţia mi se pare OK.

Display Motorola Moto G50

Luminozitate sacrificată pentru autonomie sporită, culori OK

Motorola Moto G50 ia ecranul lui Moto G30, adică un panou IPS LCD de 6.5 inch, cu rezoluţie de 1600 x 720 pixeli, aspect 20:9 şi refresh rate de 90 Hz. Are breton picătură, bărbie groasă şi muchii laterale rezonabil de subţiri. Nu ar fi stricat rezoluţie Full HD, dar e sacrificată pentru extra autonomie.

Video-review Motorola Moto G50, secțiunea Display

Cum stăm cu experienţa de vizualizare? Am pornit câteva clipuri pe YouTube şi am constatat că luminozitatea e OK doar la interior, imaginea e cam gri, mai ales dacă înclini telefonul pe orizontală în landscape. Culorile sunt blânde, "moi", cât de cât realiste, nu ultra vii ca la OLED. Contrastul e slab la exterior, într-o zi cu soare chiar şi mediu de primăvară ecranul nu mai e lizibil. Arată OK mai degrabă privit din faţă, decât din lateral. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 220 LUX.

E un scor destul de scăzut, sub locul 400 dintre telefoanele testate de noi. Depăşim doar alte modele Coolpad, Xperia E4, dar ne întrec şi alte telefoane ieftine că Redmi 9C NFC, POCO M3 sau Redmi Note 9T. Setările ecranului au de-a face cu luminozitatea, inclusiv adaptivă, Culori (Naturale, Săturate, Boosted). Avem şi refresh rate care poate fi setat pe Auto, 60 sau 90 Hz, dar şi opţiuni legate de fonturi.

Un ecran modest, cu 65 LUX sub Moto G30.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Motorola Moto G508,3510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×