Motorola Moto G6 Play Review (Introducere, Design, Display)

2.745 ori
<b>Motorola Moto G6 Play Review</b>Completăm azi tripleta Motorola Moto G6 cu cel mai accesibil model din această gamă, Moto G6 Play. Cele 3 telefoane au debutat la final de mai, au primit de la noi câte un hands on şi unboxing detaliat, iar acum avem şi concluziile. Dacă Moto G6 Plus..

Introducere

Completăm azi tripleta Motorola Moto G6 cu cel mai accesibil model din această gamă, Moto G6 Play. Cele 3 telefoane au debutat la final de mai, au primit de la noi câte un hands-on şi unboxing detaliat, iar acum avem şi concluziile. Dacă Moto G6 Plus l-a pus în umbră şi pe Moto X4 în anumite momente, Moto G6 Play joacă mai degrabă în liga unui Galaxy J sau Huawei Y.

Terminalul a ajuns coste 787 lei la evoMAG.ro, 799 lei la Cel.ro şi aceeaşi sumă la eMAG.ro. E vorba aici despre un smartphone cu dotări low midrange, corp din sticlă, policarbonat şi metal şi care vine pe negru sau auriu. Nu are el cameră duală în spate ca G6 şi G6 Plus, dar măcar are un scanner de amprente interesant integrat în spate. Poate fi şi un pseudo battery phone, la o privire aruncată peste miliamperi.

Hai să vedem şi ce alte abilităţi ascunse mai are.

Design Motorola Moto G6 Play

Sticlă polimerică nu a arătat niciodată mai bine

La telefoanele ce coboară sub 1.000 de lei e greu să prezici dacă vei primi sticlă sau material plastic atunci când vezi un spate lucios. În general e vorba despre plastic, iar Moto G6 Play lasă lucrurile ambigue puţin.

Se simte că sticla, arată că sticla şi pe site-ul oficial stă scris ceva de un material polimeric, deci adevărul e că nu avem sticlă aici. Ce e sigur că e spatele telefonului oferă un vibe de Galaxy S7, ceea ce nu e puţin lucru la 700 de lei. Se murdăreşte uşor cu amprente şi grăsime, dar e şi foarte uşor de curăţat, din fericire. Mi-a plăcut şi că telefonul are aderență OK şi nu e alunecos.

Butoanele răspund foarte bine la apăsare şi comenzi şi îmi place maxim integrarea scannerului de amprente, mai mult decât la celelalte modele Moto G6. Aici avem o adâncitură cu logo Moto cu acest rol. Moto G6 Play măsoară 9.1 mm în grosime şi cântăreşte 180 de grame, aceeaşi greutate ca şi Huawei P20 Pro, doar are aceeaşi capacitate a bateriei, nu? Construcţia e solidă şi avem şi acel inel zimţat din jurul camerei pentru extra personalitate.

Terminalul e şi protejat contra stropirii şi per total e un pachet mai mult decât solid la suma practicată.

Display Motorola Moto G6 Play

Doar OK, nu e memorabil

Motorola Moto G6 Play are aceeaşi diagonală că Moto G6, 5.7 inch, doar că în loc de rezoluţie Full HD oferă doar HD. E vorba despre 1440 x 720 pixeli, adică mai degrabă HD+, dacă e să fim corecţi.

Display-ul lui Motorola Moto G6 Play vazut la microscop

Avem şi acel aspect 18:9 fără de care nu se mai poate în ziua de azi şi promovat de Moto sub numele de Max Vision. Aş zice că acest display are muchii grosuţe, iar experienţa de vizualizare a implicat un nivel mediu de luminozitate, un contrast aşa şi aşa, plus unghiuri largi de vizualizare. Culorile nu sunt prea vii, ci par mai degrabă spălăcite, dar măcar avem reglaje din setări pentru ele.

La microscop am văzut pixeli aranjaţi în sistem RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 439 LUX, ceea ce e destul de OK. Depăşim Moto X4, HTC U11 şi Huawei Y7 Prime (2018), dar suntem sub Moto G4 şi Allview X4 Soul Infinity N, eventual Huawei P9 Lite (2017). Setările includ opţiuni pentru luminozitate, inclusiv cea adaptiva, dar şi Color Mode, cu un slider special care face culorile mai calde sau mai reci.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 151.Motorola Moto G6 Play439 (LUX)
 • 152.Samsung Galaxy A6 (2018)438 (LUX)
 • 153.Motorola One Vision438 (LUX)
 • 154.Allview X4 Soul436 (LUX)
 • 155.Nokia 7 Plus436 (LUX)
 • 156.Xiaomi Redmi Note 8 Pro434 (LUX)
 • 157.LG G4432 (LUX)
 • 158.Huawei Honor 6 Plus432 (LUX)
 • 159.Orange Dive 71432 (LUX)

Putem alege şi Standard or Vibrant la culori, dar Vibrant tot nu rezolvă problema cu spălăceala. Mai avem şi reglaje de font şi de mărime a itemurilor de pe ecran, plus un soi de funcţie Glance/Always on Display. Un ecran rezonabil şi atât, dar măcar e suficient de luminos.

 • 1234
Motorola Moto G6 Play8,5510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×