Motorola Moto M Review (Introducere, Design, Display)

4.735 ori
<b>Motorola Moto M Review</b>După ce am trecut în revistă modele de telefoane Motorola Moto G şi Moto Z, facem acum trecerea la o nouă serie, Moto M. Ea se potriveşte fix între Moto G şi Moto Z şi ne aduce un terminal poziţionat că rival pentru ASUS ZenFone 3, Huawei Nova Plus sau..

Introducere

După ce am trecut în revistă modele de telefoane Motorola Moto G şi Moto Z, facem acum trecerea la o nouă serie, Moto M. Ea se potriveşte fix între Moto G şi Moto Z şi ne aduce un terminal poziţionat că rival pentru ASUS ZenFone 3, Huawei Nova Plus sau Samsung Galaxy A5 (2016). Acest model a debutat în noiembrie anul trecut şi costă 1,449 lei la eMAG.ro sau 1,417 lei la QuickMobile.

Cu o identitate vizuală mai apropiată de Lenovo decât de Motorola, acest smartphone metalic cu ecran de 5.5 inch pare să vină cu dotări midrange destul de bune, sacrificând totuşi procesorul pentru un preţ mai scăzut. În ce măsură performează aflaţi imediat, iar senzaţia este că Moto M este un produs experimental, cam cum a fost Huawei G8.

Design Motorola Moto M

Corpul metalic e foarte familiar, destul de comod

Staţi liniştiţi, nu a venit Motorola să reinventeze telefonul cu Moto M. Îi e de ajuns că a inventat telefonul mobil, nu-i aşa? Astfel, Moto M propune un format familiar, practicat de mai toate companiile mari producătoare de telefoane midrange: corp unibody metalic şi ecran de 5.5 inch.

Nu e departe de ce am văzut pe Huawei Nova Plus sau un Xiaomi şi Meizu din ultimii ani aş zice. Construcţia este solidă, avem o greutate destul de OK pentru acest format, dar la baza designul e puţin cam prea familiar, ca să nu zic generic. Utilizarea cu o singură mână se face comod, iar butoanele au feedback bun. Moto M măsoară 7.9 mm în grosime, adică fix cât Galaxy S7 şi cântăreşte 163 de grame.

Ca un reper un Huawei Nova Plus măsura 7.3 mm în grosime şi cântărea 160 de grame. Moto M e şi mai gros şi mai greu decât ZenFone 3 de 5.5 inch, spre exemplu, dar e insesizabilă diferenţa. E un smartphone cu spate rotunjit, carcasă robustă şi puţin cam lat pentru standardele actuale. Ca de obicei pentru un Moto avem atributul de rezistenţă la stropire, prin acel nano coating al componentelor.

Disponibil pe auriu, gri sau argintiu, acest telefon nu e vreun Porsche la capitolul design, dar e prelucrat cu multă grijă şi migală totuşi.

Display Motorola Moto M

Contrast rezonabil, un IPS LCD care îşi face treaba

Motorola Moto M a mers pe ruta sigură şi mult încercată a IPS LCD-ului şi nu s-a avântat la AMOLED ca modelele Moto Z. Moto M dispune de clasicul ecran IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD şi pentru că nu avem un player video preinstalat, l-am pus la treabă prin intermediul lui Google Photos.

Display-ul lui Motorola Moto M vazut la microscop.

Experienţa de vizualizare a implicat o imagine clară, bine iluminată, unghiuri largi de vizualizare şi culori bine calibrate. Am observat că avem şi un contrast destul de bun, chiar şi când bate soarele primăvăratic. Pixelii priviţi la microscop au aranjament de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 406 unităţi LUX, ceea ce e OK.

Luminozitate ecran Motorola Moto M

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 188.Motorola Moto M406 (LUX)
 • 189.Allview X3 Soul Mini405 (LUX)
 • 190.OnePlus One404 (LUX)
 • 191.Samsung Galaxy Note 4404 (LUX)
 • 192.Sony Xperia L1404 (LUX)
 • 193.Allview Soul X5 Mini404 (LUX)
 • 194.Nokia 5.1 Plus404 (LUX)
 • 195.iHunt Alien X ApeX404 (LUX)
 • 196.Ulefone Power402 (LUX)

Cu această ocazie depăşim Sony Xperia Z3 şi HTC One M9, dar suntem sub Sony Xperia XA, iPhone SE sau HTC One A9. Setările includ reglaje pentru nivelul de luminozitate, adaptive brightness şi Color Mode, care poate fi setat pe Standard sau Vibrant. În cele din urmă beneficiem şi de un reglaj pentru mărimea fonturilor. Un ecran cum trebuie sa fie pe un model midrange, fără să bată recorduri.

 • 1234
Motorola Moto M
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×