Motorola Moto X4 Review (Introducere, Design, Display)

2.931 ori
<b>Motorola Moto X4 Review</b>Motorola a ajuns subiect de mândrie la Mobilissimo.ro. Am testat aşa multe telefoane Motorola în ultimul an că mă simt colecţionar. Cred că am testat toate telefoanele posibile, de la Moto G5 la Moto G5S Plus, Moto Z2 Play, Moto M, Moto E-uri..

Introducere

Motorola a ajuns subiect de mândrie la Mobilissimo.ro. Am testat aşa multe telefoane Motorola în ultimul an că mă simt colecţionar. Cred că am testat toate telefoanele posibile, de la Moto G5 la Moto G5S Plus, Moto Z2 Play, Moto M, Moto E-uri, orice e disponibil la noi în ţara e bifat, inclusiv modele modulare, cu tot cu module testate de noi. Aşa că am ajuns şi la Motorola Moto X4. Este de abia al doilea telefon Moto cu cameră duală în spate care ajunge la noi, aşa că îl privim cu atenţie maximă.

Avem de-a face cu un high-midranger, care concurează în aceeaşi zonă cu Huawei Honor 9 şi ASUS ZenFone 4. Costă 1.549 lei la eMAG.ro (de fapt eMAG Marketplace, iar magazinul este BogCell Telecom), sau 1.737 lei la evoMAG.ro și tot 1.737 lei la Cel.ro. Iese în evidenţă prin spatele din sticlă, textura aceea dungată în jurul camerei şi e printre modelele Moto mai arătoase, la drept vorbind.

A sosit cu Nougat toamna trecută, dar în SUA are o versiune Android One, care e vândută via Project Fi, proiectul de operator de telefonie de la Google. Tot în SUA vine cu Amazon Alexa la bord. În România, versiunea testată de noi are deja Android 8.0.0 Oreo, ceea ce e de apreciat. Să vedem ce poate şi acest Moto!

Design Motorola Moto X4

Poate cel mai arătos Motorola midrange

Chiar dacă Motorola Moto X4 seamănă cu alte câteva telefoane, fie că ne gândim la Huawei Honor 9 sau ASUS ZenFone 4, reuşeşte să primească extra personalitate printr-un detaliu mic, dar important. Aflaţi care e mai jos.

Motorola Moto X4 are un corp rezistent la apă şi praf în regim IP68, ceva ce nu vezi în fiecare zi pe telefoanele Moto. Terminalul are sticlă în faţă şi spate, ramă din aluminiu şi e parcă o idee mai lat decât vedem în ziua de azi în general. Şi acea rama din aluminiu e cam grosuţă.

Handsetul e puţin cam alunecos, iar spatele atrage amprente şi grăsime destul de mult. Disponibil pe negru sau albastru, telefonul are o diagonală de 5.2 inch, ceea ce e puţin în ziua de azi, de aceea am şi menţionat că lăţimea e cam mare, în comparaţie cu diagonala să zicem. Telefonul măsoară 7.99 mm în grosime, 9.45 mm dacă punem şi camera şi cântăreşte 163 de grame.

Ca o comparaţie Huawei Honor 9 măsoară 7.5 mm în grosime şi cântăreşte 155 de grame, iar ASUS ZenFone 4 măsoară 7.7 mm şi cântăreşte 165 de grame. Asta înseamnă că Moto X3 e undeva între ele. Îmi place că acest terminal arata premium, are personalitate prin acele dungi din jurul camerei, dar nu e prea comod, fiind aşa lat. Nu îl ajuta nici butoanele de volum mititele.

Dungile din inelul camerei reflectă lumină într-un mod interesant şi acesta ar fi punctul de diferenţiere pentru telefon. Pentru un Moto stă bine şi are greutate echilibrată.

Display Motorola Moto X4

Panou bun, dar păcat de marginile negre

Motorola Moto X4 adoptă a doua cea mai răspândită diagonală de telefoane din ultimii ani. Dacă 5.5 inch e "favorita publicului", 5.2 inch e pe locul 2 cu siguranţă. Moto X4 se prezintă la test cu un panou IPS LCD LTPS de 5.2 inch, cu rezoluţie Full HD şi muchii destul de groase. Are protecţie Gorilla Glass.

Display-ul lui Motorola Moto X4 vazut la microscop

Experienţa de vizualizare a fost destul de OK şi mă refer la luminozitate, contrast şi culori vii şi bine calibrate. Unghiurile de vizualizare sunt destul de largi, dar acele margini negre din jurul imaginii mi-au lăsat gust amar, la jocuri şi playback video. Se întâmplă pe mai multe telefoane decât aţi crede, să ştiţi.

Am pus ecranul şi sub microscop, observând pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 423 LUX. Această valoare este OK pentru un telefon midrange, dar nu bate recorduri. E peste LG G6 şi Moto G5 Plus, dar sub Bluboo S1 şi Xiaomi Mi A1 şi Nokia 5, totuşi. Setările acestui ecran au de-a face cu luminozitatea, inclusiv adaptiva şi Color Mode, cu reglaje de temperatura culorii (cald, rece şi neutru, alternate cu un slider special).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 163.Motorola Moto X4423 (LUX)
 • 164.Allview Soul X5 Pro423 (LUX)
 • 165.iHunt Alien X422 (LUX)
 • 166.Allview X4 Soul Lite421 (LUX)
 • 167.Nokia Lumia 930420 (LUX)
 • 168.Allview V2 Viper i4G420 (LUX)
 • 169.Huawei Honor 8420 (LUX)
 • 170.Nokia 3420 (LUX)
 • 171.UMi Max418 (LUX)

Avem şi modul Standard sau Vibrant tot pentru culori şi mai umblăm la mărimea fontului şi mărimea itemurilor de pe ecran. Un ecran OK, în afară de muchiile negre.

 • 1234
Motorola Moto X48,8010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×