Motorola Moto Z Play Review (Introducere, Design, Display)

3.187 ori
<b>Motorola Moto Z Play Review</b>După Motorola Moto M şi Moto Z, e momentul să aruncăm o privire asupra lui Motorola Moto Z Play, un soi de varianta lite a lui Moto Z, dar care plusează la capitolul baterie. Alternativa upper midrange la Moto Z, acest telefon a sosit în România la..

Introducere

După Motorola Moto M şi Moto Z, e momentul să aruncăm o privire asupra lui Motorola Moto Z Play, un soi de varianta lite a lui Moto Z, dar care plusează la capitolul baterie. Alternativa upper mid-range la Moto Z, acest telefon a sosit în România la început de 2017 şi este un terminal modular, căruia îi putem ataşa în spate faimoasele Moto Mods.

Fie că e vorba de proiector, difuzoare JBL sau baterie externă, dar şi modul foto Hasselblad, toate îşi găsesc loc în spatele lui Moto Z Play. Telefonul costă 2.499 lei la Quickmobile.ro, aceeaşi sumă la eMAG.ro şi 1.999 lei la evoMAG.ro. Disponibil pe negru, argintiu, alb sau auriu, acest telefon face parte din zona superioară a segmentului mid-range şi aduce totuşi unele dotări care s-ar putea întrece cu flagship-urile.

Am inclus în prezentarea acestui smartphone şi 3 module Moto Mods: JBL SoundBoost, Incipio Power Pack şi Insta Share Projector.

Design Motorola Moto Z Play

Ca o femeie frumoasă, dar prea machiată

Motorola Moto Z Play are o abordare diferită de design faţă de Moto Z, dar câteva idei de bază tot păstrează. Spre exemplu rămâne cu o zonă frontală glossy şi un spate la fel de glossy, ba chiar şi mai lucios. Să vă ferească Sfântul de o zi cu soare puternic, pentru că acest terminal va deveni un adevărat licurici.

Suprafaţa de sticlă din spate tinde să se şi zgârie destul de uşor şi să se umple de amprente şi grăsime. În general formatul de design m-a dus cu gândul la un telefon care are o carcasă bumper ataşată. Mă refer aici la rama metalică a acestui smartphone. Moto Z Play măsoară 7 mm în grosime, ceea ce nu e rău deloc, dar nu se compară cu incredibila talie a lui Moto Z, de 5.2 mm.

Terminalul cântăreşte 165 de grame, tipic aş spune pentru un model cu diagonală de 5.5 inch şi e destul de lat, ceea ce nu îl face deloc uşor de manevrat cu o singură mână. Muchiile sale metalice sunt cam dure la atingere, iar butoanele laterale sunt mici şi uşor de confundat între ele. Construcţia acestui Motorola e solidă şi materialele sunt premium şi ce e cert, e că acest telefon are nevoie de un capac spate (precum cel prezentat de noi) pentru a îşi păstra spatele din sticlă teafăr.

Moto Z era mai sexy, dar acest terminal e parcă mai solid şi în acelaşi timp mai puţin comod. De remarcat şi obişnuita tehnologie de nano coating, care apără terminalul de stropiri cu lichide.

Display Motorola Moto Z Play

Colorit şi claritate OK, dar nu întrece flagship-uri consacrate

Moto Z a avut un ecran solid, aşa că imediat ne-am întrebat în ce măsură Moto Z Play se ridică la înălţimea sa. Pe hârtie datele sună similar: ecran Super AMOLED de 5.5 inch, doar că acum trecem la rezoluţie Full HD în loc de Quad HD.

Ecranul lui Motorola Moto Z Play vazut la microscop

Muchiile au o grosime rezonabilă, nici prea groase, nici prea subţiri şi panoul are protecţie Gorilla Glass 3. Ca player video and folosit Google Photos, iar experienţa de vizualizare ne-a adus o imagine clară, culori vii dar bine calibrate şi luminozitate bună. Negrul este adânc, avem unghiuri largi de vizualizare şi un contrast OK, chiar şi la soare.

Problema cu soarele şi în general cu sursele de iluminare e că acest smartphone are un ecran foarte reflectiv. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 444 LUX, un rezultat bun, dar neuniform pe toată suprafaţa. Totuşi asta nu se sesizează cu ochiul liber. Cu această valoare de luminozitate am fost peste LG G4 şi Huawei Honor 8, dar sub Moto Z cu ai săi 491 LUX sau HTC One M8.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 131.Motorola Moto Z Play444 (LUX)
 • 132.Huawei P9 Lite443 (LUX)
 • 133.iHunt X200441 (LUX)
 • 134.Xiaomi Mi A2 Lite441 (LUX)
 • 135.Motorola Moto G7 Power441 (LUX)
 • 136.Allview V2 Viper X440 (LUX)
 • 137.Samsung Galaxy J5 (2016)440 (LUX)
 • 138.Motorola Moto G6 Play439 (LUX)
 • 139.Samsung Galaxy A6 (2018)438 (LUX)

Setările pentru display sunt cele clasice, inclusiv nivel de luminozitate, luminozitate adaptivă, Color Mode (Standard sau Vibrant), Sleep, mărimea fontului şi mărimea itemurilor de pe ecran. Un ecran mai mult decât OK pentru un model midrange cu pretenții.

 • 1234
Motorola Moto Z Play8,8410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×