Motorola Moto Z2 Play Review (Introducere, Design, Display)

3.458 ori
<b>Motorola Moto Z2 Play Review</b>Iată-ne cu încă un telefon Motorola la review, după Moto G5 Plus. De această dată e ceva mai special, Moto Z2 Play fiind un terminal midrange modular, cu predecesori interesanţi. Moto Z şi Z Play au făcut furori când încă era zăpadă afară, iar acum când..

Introducere

Iată-ne cu încă un telefon Motorola la review, după Moto G5 Plus. De această dată e ceva mai special, Moto Z2 Play fiind un terminal midrange modular, cu predecesori interesanţi. Moto Z şi Z Play au făcut furori când încă era zăpadă afară, iar acum când toamna se apropie de mijloc vine şi generaţia a doua de handset-uri Moto modulare. Nou venitul schimbă din datele problemei, devine mai subţire şi primeşte şi noi module.

Am avut ocazia să punem mâna pe acest smartphone la debutul său în România, pe 12 septembrie şi atunci ne-am jucat cu excelentul Moto GamePad. Acest modul de gaming cu butoane joystick dedicate e acum oferit gratuit de eMAG.ro odată cu achiziţia telefonului la suma de 2.199 lei. Moto Z2 Play se găseşte şi la Cel.ro la 2.314 lei şi la evoMAG.ro la 2.199 lei, dar şi la Quickmobile.ro la 2.091 lei.

Este un telefon midrange metalic, subţire, cu o cameră împrumutată de la Galaxy S7 şi cu o baterie bunicică. Vine pe gri, auriu sau albastru şi aflaţi toate atuurile sale în cele ce urmează.

Design Motorola Moto Z2 Play

Motorola are o personalitate cu ADN faimos

În marea de sandwich-uri de sticlă şi metal Motorola rămâne fidelă abordări unibody metalice, cu ceva elemente de ADN RAZR, dacă stăm să ne gândim puţin. Motorola Moto Z2 Play este un telefon cu diagonală de 5.5 inch, dar impresionează prin talia de doar 6 mm.

Este deci cu 1 mm mai subţire decât Moto Z Play, dar mai mult şochează faptul că e cu 20 de grame mai uşor decât predecesorul său. Este totuşi destul de lung şi lat, putând fi numit un device masiv, care mă duce puţin şi cu gândul la Nexus 6. Butoanele sale laterale, deşi mici sunt destul de comode. Aderenţa este bună, iar implementarea antenelor este inedită.

Senzaţia este mai apropiată de Moto Z aici, decât de Moto Z Play, ca design combinat cu feeling. Motorola ştie să ofere personalitate terminalelor sale, în special în zona camerei principale şi a scannerului de amprente frontal. Moto Z2 Play are şi un strat protector contra stropirii la exterior, iar în spate găsim şi pinii pentru conectarea celebrelor module Moto Mods. A dispărut totuşi panoul de sticlă de pe Moto Z Play.

Telefon elegant şi cu personalitate, dar totuşi masiv pentru diagonala sa.

Display Motorola Moto Z2 Play

Locul întâi în 2017 până acum

Cine ar fi crezut că un telefon midrange va domina ecranele din 2017? Moto Z2 Play a venit de nicăieri să ia acest trofeu, dovedindu-se telefonul cu cel mai luminos ecran testat la Mobilissimo.ro în ultimul an.

Display-ul lui Motorola Moto Z2 Play vazut la microscop

Avem de-a face cu un panou Super AMOLED Full HD de 5.5 inch, cu densitate de 401 pi şi capabil să afişeze 16 milioane de culori. Are protecţie Gorilla Glass, iar la experienţa de vizualizare culorile sar în ochi şi panoul e foarte luminos. Contrastul este excelent, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Negrul este adânc şi totul arată excelent.

Pixelii au aranjamentul clasic pentru un Super AMOLED, adică Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul a venit şi surpriză: 640 unităţi LUX. Asta îl plasează pe Moto Z2 Play pe locul întâi în 2017 şi e şi mult peste predecesorul său, Moto Z Play ajungând la doar 444 LUX. Evident ne raportăm doar la telefoanele care nu au acea opţiune specială pentru luminozitatea în bătaia soarelui.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 5.Motorola Moto Z2 Play640 (LUX)
 • 6.Nokia 9 Pureview639 (LUX)
 • 7.Huawei P20 Pro629 (LUX)
 • 8.OnePlus 3626 (LUX)
 • 9.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
 • 10.Xiaomi Redmi K20 Pro Premium620 (LUX)
 • 11.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • 12.Sony Xperia XZ611 (LUX)
 • 13.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)

Depăşim şi Sony Xperia XZ şi Galaxy S7 Edge, dar şi pe Galaxy S8, plus zeci, dacă nu sute de alte telefoane. Un Galaxy S6 Edge cu setări de luminozitate ON e totuşi mai luminos, chiar şi cu 200-300 LUX. Setările ne permit să umblăm la luminozitate, Color Mode (Standard sau Vibrant), mărimea fontului şi a afişajului. Personal e unul dintre puţinele telefoane pe care le-aş lăsa pe modul Vibrant, aşa bine arată culorile.

 • 1234
Motorola Moto Z2 Play8,9210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×