După ce am testat seria Moto G7 şi un Motorola One Vision care a devenit campion la captura foto low light în zona midrange, acum ne oprim asupra unui nou model din gama Moto One. E vorba despre Motorola One Action, care se doreşte a fi înlocuitor de cameră de acţiune pentru cei cu buget redus. Are 85% din dotările lui Motorola One Vision, doar că plusează cu o cameră tripla, ce include şi o cameră cu filmare "de acţiune", la unghi larg şi bitrate foarte generos.
Atunci când i-am făcut unboxing-ul acestui smartphone, el costa 1.199 lei, dar acum a ajuns să coste 999 lei la Altex.ro. Este un terminal lansat în luna august, cu Android Pie/ Android One la bord, software curat şi aspectul 21:9, care a devenit tot mai celebru în 2019. E momentul să spunem "Action" şi să vedem ce poate acest midranger, inclusiv prin capturi realizate la Summer Well 2019.
Parcă mai alunecos, din plastic, dar bine închegat
Teoretic Motorola One Action are cam acelaşi corp şi aceeaşi construcţie ca Motorola One Vision. De fapt este un telefon fabricat din plastic, care mi s-a părut o idee mai alunecos decât One Vision. Compensează prin husa oferită la pachet, care îi creşte aderenţa.
Video-review Motorola One Action, secțiunea design
Vine pe nuanţele Denim Blue, Pearl White şi Aqua Teal, iar noi avem varianta alb perlat. Este un telefon alungit, datorită aspectului 21:9 şi e bun pentru scroll vertical în Facebook, Instagram sau feed-uri de ştiri, dar şi pentru vizionare video şi gaming. Atenţie, ar putea să nu fie chiar comod de folosit cu o singură mână, pentru cei cu mâna mică. Noroc că e şi destul de îngust.
Butoanele răspund OK la apăsare şi în ciuda construcţiei din plastic, e destul de solid şi închegat, nu pare gata să se rupă sau îndoaie prea curând. Motorola One Action măsoară 9.2 mm în talie şi cântăreşte 176 de grame, OK pentru diagonala de 6.3 inch. Are un finisaj cam dur în zona bliţului, care îţi poate agăţa pielea puţin. Are şi muchii groase pentru cerinţele lui 2019 şi mai ale muchiile din jurul decupajului camerei selfie.
E o experienţă ce trebuie încercată în showroom pentru a vedea dacă ţi se potriveşte sau nu.
Motorola One Action vine cu acelaşi ecran ca Motorola One Vision în mare. Avem un panou IPS LCD de 6.3 inch, cu rezoluţie de 2520 x 1080 pixeli şi aspect 21:9. Formatul acesta alungit îl predispune la scroll-uri verticale comode şi vizionare video în landscape plăcută.
Video-review Motorola One Action, secțiunea display
Îmi place simetria ecranului la vizionare video, culorile calibrate bine la vizionare video şi luminozitatea OK. Contrastul e acceptabil în bătaia soarelui (am văzut şi mai bine), iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Îmi place cum să descurca la gaming, dar aş menţiona şi muchiile groase şi mai ales muchiile groase ale decupajului în ecran pentru camera selfie.
La microscop am văzut aranjament de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 401 LUX, ceea ce este OK. Am depăşit Nokia 8.1 şi Motorola One, dar am rămas sub Motorola One Vision şi marii rivali, Galaxy A40 şi Galaxy A50. Setările includ opţiuni pentru luminozitate, Night Light, luminozitate adaptivă, mărimea fontului şi afişajului.
Test Luminozitate ecran
1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
+
482.Motorola One Action401 (LUX)
483.Allview X3 Soul Style400 (LUX)
484.Motorola Moto G5 Plus400 (LUX)
485.Allview X4 Soul Vision400 (LUX)
486.Allview X4 Soul Infinity Plus400 (LUX)
487.Huawei Honor View 20399 (LUX)
488.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
489.OPPO A72398 (LUX)
490.Motorola Moto G9 Plus397 (LUX)
Foarte importantă e zona Colors, cu reglaje Saturated, Natural şi Boosted, în funcţie de preferinţe. E un display OK, dar nu bate recorduri.