Motorola One Vision Review în Română (Introducere, Design, Display)

1.875 ori
<b>Motorola One Vision Review în Română</b>Motorola One Vision ne-a sosit în teste într-o perioadă super ocupată, între un drum la Valencia pentru lansarea lui Zenfone 6 şi unul la Londra pentru debutul lui Honor 20. Aşa că abia acum avem timp să ne aşternem gândurile despre acest telefon midrange

Introducere

Motorola One Vision ne-a sosit în teste într-o perioadă super ocupată, între un drum la Valencia pentru lansarea lui Zenfone 6 şi unul la Londra pentru debutul lui Honor 20. Aşa că abia acum avem timp să ne aşternem gândurile despre acest telefon midrange pe "hârtia digitală" şi această aşteptare a meritat. Nu de alta, dar telefonul a ajuns de la 1.599 lei la debut la 1.299 lei acum la Altex.ro. Asta în doar o lună...

E arătos, fabricat din sticlă şi metal, are procesor Exynos similar cu cel de la Galaxy A50 şi o cameră de 48 de megapixeli în spate, în cadrul unui setup dual. Vine cu un Android One care promite update-uri rapide şi are un decupaj direct în ecran pentru camera selfie. Dar poate cel mai important, risca prin trecerea la formatul de ecran 21:9. Ceea ce la Sony era aproape nebunesc prin inaugurarea formatului, aici devine îndrăzneţ în zona midrange.

Hai să vedem dacă îndrăzneala e răsplătită sau nu.

Design Motorola One Vision

Cuceritor din spate, polarizant din faţă

Motorola One Vision propune o abordare total diferită de modelele Moto Z şi Moto G, permiţându-şi ceva experimente. Are camera selfie decupată în ecran, cu muchii cam groase pentru decupaj. Telefonul e disponibil pe albastru safir şi un arămiu interesant. E fabricat din sticlă şi metal, cu sticlă în spate şi față.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea design

Aveţi şi o husă la pachet pentru a proteja telefonul de zgârieturi şi murdărire. Motorola One Vision este un telefon alungit, cu aspect 21:9 şi atipic dacă nu ai mai ţinut în mâna aşa ceva. Nici nu prea aveai cum, pentru că doar Sony şi Motorola au adoptat formatul până acum. Îmi place cum prinde lumina spatele, cu albastru închis pe mijloc şi deschis pe lateral.

Aderența e OK, dar utilizarea cu o singură mână iese din schemă, handsetul fiind foarte lung. Butoanele sunt comode şi responsive, iar talia e rezonabilă la 8.7 mm. Şi greutatea de 180 de grame e OK, iar totul pare în regulă până acum. Totuşi muchiile sunt cam groase în faţă, bărbia e mare şi acel decupaj e mai puţin arătos decât cel de pe Galaxy S10+ şi Honor View 20.

Motorola One Vision

Cu siguranţă e comod, inedit, are personalitate şi culoarea face jumătate din appeal. Mai sexy decât Galaxy A50 în mod clar, dar versus P30 Lite părerile sunt împărţite.

Display Motorola One Vision

Luminos şi bine colorat, dar cu un decupaj pentru camera cam mare

Motorola este a doua companie după Sony care ne propune un telefon cu ecran 21:9. un format ultra wide şi cinematic, gândit pentru consum de video. Deja o să găsiţi clipuri cu aspect 21:9 pe YouTube şi cred că şi Netflix suportă asta. Avem de-a face cu un panou de 6.3 inch aici, un IPS LCD cu rezoluţie de 2520 x 1080 pixeli, cu protecţie Gorilla Glass.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea display

One Vision are muchii destul de groase, trebuie să recunosc, o bărbie cu personalitate (măricică), dar şi un decupaj pentru camera selfie direct în ecran. Mi se pare că acesta are o muchie neagră ceva mai vizibilă şi mai groasă decât la Galaxy S10e sau la Honor View 20, care îţi poate fura privirea când te uiţi la content video. Unele playere lasă o bandă neagră în acea zonă din stânga în care e decupajul şi pierzi din spaţiul de vizualizare. Din fericire pe YouTube nu păţeşti asta, dar o păţeşti în Google Photos şi MX Player.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 140.Motorola One Vision438 (LUX)
 • 141.Allview X4 Soul436 (LUX)
 • 142.Nokia 7 Plus436 (LUX)
 • 143.Xiaomi Redmi Note 8 Pro434 (LUX)
 • 144.LG G4432 (LUX)
 • 145.Huawei Honor 6 Plus432 (LUX)
 • 146.Orange Dive 71432 (LUX)
 • 147.Evolio Neos431 (LUX)
 • 148.Microsoft Lumia 950 XL431 (LUX)

Revenind la ecran în sine şi la vizualizare, am avut parte de luminozitate ridicată, contrast OK, inclusiv la soare, culori vii şi unghiuri largi de vizualizare. Pixelii au aranjament RGB Stripes, conform microscopului nostru, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 438 LUX. Trecem pragul "de examen", de 400 de LUX şi depăşim Samsung Galaxy S10+, dar şi pe Allview Soul X5 Pro şi Nokia 8.1.

Suntem sub Samsung Galaxy A50, ASUS ZenFone Max Pro (M2) şi Moto Z3 Play ca luminozitate totuşi. Avem şi setări legate de luminozitate, inclusiv adaptiva, dar şi o funcţie Night Light şi reglaje de culoare: Natural, Boosted şi Saturated, plus mărime a fontului. Culmea e că acest telefon m-a făcut să cred în formatul 21:9 înainte de Sony, pentru că am apucat să testez Xperia 1 după el.

Display Motorola One Vision

E loc pentru ultra-wide şi în viaţa utilizatorului de mobil, numai să înglobeze şi decupajul.

 • 1234
Motorola One Vision8,8510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×