Motorola One Review (Introducere, Design, Display)

2.899 ori
<b>Motorola One Review</b>Motorola a început o sumedenie de serii de produse în ultimii ani şi chiar pot spune că le-am testat pe toate. Eventual să fi ratat vreun Motorola Moto C maxim... În rest am fost la curent cu Moto E-urile, Moto G-urile, Moto Z-urile modulare şi cu..

Introducere

Motorola a început o sumedenie de serii de produse în ultimii ani şi chiar pot spune că le-am testat pe toate. Eventual să fi ratat vreun Motorola Moto C maxim... În rest am fost la curent cu Moto E-urile, Moto G-urile, Moto Z-urile modulare şi cu experimentalul Moto X4, glossy şi cu Android curat. Şi mai experimental a fost Moto M, care nu a avut succesor şi a fost doar un test.

Acum începem iarăşi o serie şi o gamă nouă cu Motorola One, primul device Motorola cu "breton" şi un telefon lansat în această toamnă în România, cu dorinţa de a propune un nou limbaj de design, Android curat şi camera duala. Pare gândit ca răspuns pentru seria Nokia X5/Nokia X6 şi a ajuns să coste doar 896 lei în aceste zile la Altex şi Media Galaxy, după un debut la 1099 lei.

Un combo de sticlă şi metal, care în China este cunoscut şi ca Moto P30 Play. Vine pe alb sau negru, a fost prezentat la IFA 2018 şi îl are ca frate mai mare pe Moto One Power, care a primit hands-on de la noi la IFA de altfel.

Design Motorola One

Inspiraţie de la multe companii, care au trecut peste această abordare

Telefoanele Moto G6 au fost iconice în acest an, prin designul lor, în special pentru modul în care arată nuanţa de negru-albăstriu şi pentru camera duală din spate, cu acei zimţi. Moto X4 a făcut şi el senzaţie pentru felul în care prindea lumina, iar telefoanele Moto Z nu au nevoie de nici o introducere, cunoscute pentru modularitatea lor. Motorola One vine cu un design diferit de normă, cu un spate acoperit cu sticlă complet reflectivă.

În general panoul din sticlă din spate deformează lumina şi imaginea reflectată, dar în acest caz e mai mult o oglindă, cum făcea Sony cu Xperia Z5 parcă. Într-un fel acesta pare un fel de succesor spiritual de Moto X4, iar camera aduce cu cea de iPhone X un pic. Avem şi o husă la pachet, dacă vreţi extra protecţie contra zgârieturilor şi extra aderenţă. Trebuie să recunosc că acesta este un telefon destul de alunecos, fără husă cel puţin.

Construcţia e cu siguranţă premium, iar handsetul măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte 162 de grame. Îl comparăm rapid cu un Huawei P20 Lite să zicem, care are 7.4 mm în grosime şi 145 grame în greutate, deci e teoretic greu, dar nu se simte asta în mână, fiind bine distribuite gramele. Muchiile sunt destul de groase, iar butoanele oferă un feedback OK. Utilizarea cu o singură mână nu e chiar lejeră, din cauza lăţimii şi lungimii handset-ului.

Îmi place spatele oglindă, dar parcă am mai văzut reţeta asta la Sony, oarecum şi ASUS şi camera la iPhone.

Display Motorola One

OK la playback, destul de imersiv

În general telefoanele Motorola au o luminozitate bună, ridicată, satisfăcătoare. Simplul fapt că nu îmi amintesc un model care să fi eşuat la acest capitol e mare lucru. Motorola One are un ecran de 5.9 inch, cu panou IPS LCD LTPS şi rezoluţie de 1520 x 720 pixeli. Are şi panou 2.5D cu protecţie Gorilla Glass şi aspectul 19:9 Max Vision.

Ecranul lui Motorola One vazut la microscop

Se remarcă şi acel breton, cam lat dacă mă întrebaţi pe mine, dar necesar pentru a ascunde şi un blitz LED pentru camera selfie. Experienţa de vizualizare a fost imersivă, datorită colturilor rotunjite, iar luminozitatea este OK, în vreme ce contrastul e modest, dar îşi face treaba la lumina de toamnă. Albul e totuşi cam gri. Culorile sunt calibrate în regulă şi avem şi unghi larg de vizualizare.

La microscop vedem clasicii pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 382 LUX. E pe locul 181 all time la Mobilissimo, ceea ce e doar un midrange clasic şi atât. Depăşim un Pocophone F1 şi Huawei P20 Lite, dar stăm sub LG G6, Moto X4 şi Samsung Galaxy J5 (2016). Setările au de-a face cu luminozitatea, Night Light, luminozitatea adaptivă şi Color Mode (reglaj Standard sau Vibrant şi slider pentru temperatura culorii).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 236.Motorola One382 (LUX)
 • 237.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 238.Leagoo Lead 1380 (LUX)
 • 239.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 240.Nokia 6380 (LUX)
 • 241.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 242.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)
 • 243.Vernee Thor377 (LUX)
 • 244.UMi Plus E376 (LUX)

Avem şi reglaje de font şi mărimea afişajului. Un ecran acceptabil, la pragul bun de luminozitate şi cu contrast OK. Iar de acel gri scăpaţi cu reglajele din setări.

 • 1234
Motorola One8,5910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×