Motorola One Vision Review în Română (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

1.920 ori
<b>Motorola One Vision Review în Română</b>Motorola One Vision ne-a sosit în teste într-o perioadă super ocupată, între un drum la Valencia pentru lansarea lui Zenfone 6 şi unul la Londra pentru debutul lui Honor 20. Aşa că abia acum avem timp să ne aşternem gândurile despre acest telefon midrange

Multimedia Motorola One Vision

Suficient bas, în sfârşit căşti bune

Motorola Moto G7 Plus a avut difuzoare stereo şi cred că Motorola One Vision are doar un difuzor, pentru că Motorola a dorit să nu îşi canibalizeze tăticul seriei Moto G7. Aici avem un difuzor singular jos, pe care nu îl acoperim când ţinem telefonul în landscape, la vizionare de filme şi gaming.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea acustică

La volum maxim la muzica nu am avut parte de vreo vibraţie excesivă a carcasei. Avem acustica Dolby Audio pe smartphone, cu opţiuni că Smart Audio, Music, Movie, care reglează experienţă în funcţie de conţinutul pe care îl consumi. Să revenim totuşi la muzică... Am apreciat volumul şi claritatea şi toate octavele s-au diferenţiat frumuşel. Basul e solid şi calibrarea e bună.

Se aud bine şi filmele şi în sfârşit avem şi ceva căşti premium la pachet, cel puţin aşa se simt şi se aud. Pe Motorola One Vision avem şi radio FM şi jack audio, iar căştile se aud tare şi au bas din plin. Am pus la treabă şi decibelmetrul, ajungând la un impresionant 89.4 dBA în faţă şi spate cu sample-ul acustic. Depăşim ASUS ZenFone 6 şi Galaxy A50, dar suntem sub ASUS ZenFone 5 şi Moto G7 Plus.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 29.Motorola One Vision89,4 (dBA)
 • 30.Samsung Galaxy A7089,4 (dBA)
 • 31.HTC U1189,3 (dBA)
 • 32.iHunt Alien X89,3 (dBA)
 • 33.Allview X4 Soul89,2 (dBA)
 • 34.Sony Xperia XZ1 Compact89,1 (dBA)
 • 35.Samsung Galaxy S689 (dBA)
 • 36.Xiaomi Redmi Note 4X88,8 (dBA)
 • 37.Huawei P8 Max88,7 (dBA)

În Riptide GP Renegade ajungem la un 99.8 dBA, ceea ce nu e rău deloc, peste ASUS ZenFone 6 şi Motorola G7 Plus, sau Pixel 3 XL. E sub ASUS ZenFone 5z şi Nokia 6.1.

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5
 • 2.Nokia 8.1107,2
 • +
 • 47.Motorola One Vision99,8
 • 48.Samsung Galaxy A8 (2018)99,6
 • 49.Huawei Honor 1099,6
 • 50.Motorola Moto G7 Power99,6
 • 51.Xiaomi Redmi Note 4X99,5
 • 52.Samsung Galaxy A8099,4
 • 53.Huawei Honor View 2099,3
 • 54.LG Q699,2
 • 55.Meizu Pro 6 Plus99,2

Cameră Motorola One Vision

Atuuri mari faţă de rivalii Samsung, Huawei, dar şi ceva slăbiciuni de stabilizare şi de zoom

Telefoanele Motorola Moto G7 nu au fost rele la cameră, dar m-au lăsat dorind mai mult şi mai ales vrând un upgrade mai mare de la seria Moto G6. Când a apărut Motorola One Vision acest upgrade părea posibil, mai ales că treceam la o cameră duală ce includea un senzor cu rezoluţie generoasă, de 48 MP.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea camera

Moto One Vision se prezintă cu o cameră principală de 48 MP, cu deschidere F/1.7, cu stabilizare optică şi tehnologie Quad Pixel, care combina 4 pixeli în unul singur, mai mare şi care captează extra lumina în condiţii low light. Senzorul e produs de Samsung, deci nu e cel Sony pe care îl tot vedem pe flagship-uri. Este însoţit de o cameră secundară de 5 MP, pentru captură de adâncime. Tot în spate găsim şi un bliţ dual LED, iar camera principală poate filma în 4K.

În faţă se află o cameră de 25 de megapixeli, la rândul său cu tehnologie Quad Pixel şi nu m-ar mira să fie cea de pe Samsung Galaxy A50. Aş vrea să subliniez că nu poţi face poze la 48 MP cu camera din spate, dar poţi face la 25 MP cu cea selfie. Opţiunile camerei includ deja clasicele (pentru Motorola) Cutout, Portrait, Spot Color, dar şi Night Vision, Panorama, Cinemagraph şi chiar captura RAW.

Galeria foto realiza cu acest terminal a fost făcută într-o zi fierbinte de vară, în care cerul părea supraexpus şi turcoaz uneori, mai ales la selfie. Şi dacă tot am vorbit de selfie, mi se pare că tenul arată mai OK decât la Samsung Galaxy A50 şi în general calitatea capturii cu camera frontală e mai bună aici. Parcă nu e la nivelul lui Huawei P30 Lite totuşi...

Revenim la camera principală, unde găsim fotografii clare, cu nişte culori calibrate OK, minus cerul, care e supraexpus. Am fost impresionat de cantitatea de detalii surprinse de cameră, chiar şi la vizionarea pe un monitor mare a pozelor. Bokeh-urile nelipsite cu flori au ieşit OK, dar a fost nevoie de câteva încercări până se ne aliniem cu cerinţele unei capturi de adâncime că la carte.

Pe de altă parte Bokeh-ul selfie e unul de calitate şi îmi plac şi acele opţiuni care lasă fundalul alb/negru şi mă păstrează pe mine în culori. Opţiunile tip "Studio Lighting" sunt cam imperfecte totuşi şi pot tăia aiurea din subiectul uman. Îmi place cum au ieşit capturile macro cu obiecte, jucării din parc, flori, dar aici sunt deja multe telefoane care se descurcă bine.

Am apreciat şi nuanţele de roşu pe care le prinde acest telefon şi cred că le voi reţine de-a lungul lunilor ca reper în zona midrange. Nici HDR-ul nu e rău, scoţând la lumina acei nori din spatele statuii cu femeia din Parcul IOR. Pe de altă parte când dai zoom din camera pe telefon vei pierde rapid detalii şi apare şi zgomotul imediat. Am apreciat şi textura apei din fântâna spre final de galerie şi vreau iarăşi să revin la capturile cu flori pentru a le semnala cu o bilă albă.

În mare totuşi, senzaţia mea e că Motorola One Vision face pozele la fel de bine că Motorola Moto G7 Plus. Calitatea e cam aceeaşi. Panorama arată OK, dar e cam mică la 8520 x 976 pixeli, asta dacă nu am ratat eu vreo opţiune specială. Spre finalul galeriei am descoperit şi că poţi face selfie la 25 de megapixeli, ceea ce va dura câteva secunde, dar detaliile sunt uimitoare, mult peste orice alt midrange de pe piaţă.

Telefonul se bate la captura foto pe timp de zi în aceeaşi zonă cu Samsung Galaxy A50 şi Huawei P30 Lite, având practic ca neajunsuri doar zoom-ul şi supraexpunerea cerului. La selfie îşi întrece rivalii şi păcat că nu avem şi o cameră wide.

La captura low light am fost şocat.. Halourile lămpilor stradale au fost rezonabile ca dimensiuni, iar textura apei de pe jos e foarte plăcută, convingătoare, realistă. Lucrurile au trecut la nivelul următor când am pornit Night Mode şi brusc Moto One Vision a devenit cel mai bun telefon midrange de pe piaţă la captura low light. Scoate mesele de restaurant din centrul Timişoarei din beznă completă şi oferă o claritate neaşteptat de bună.

Uitaţi-vă la cum arată piatra cubică, ba chiar şi Farmacia Catenă, unde clar batem Samsung Galaxy A50 şi Huawei P30 Lite. Galbenul luminilor stradale e natural, iar bliţul îşi face treaba bine, iluminând în spaţiu măricel la acele flori şi acea masă de restaurant. Dacă şi în locul utilizatorului totuşi aş insista pe Night Mode, decât pe bliţ.

La captura low light batem clar şi seria Moto G7.

Cât despre filmare, aici operăm în Full HD sau 4K. La Full HD avem o captură la 30 FPS şi doar 12 Mbps, deşi am văzut şi telefoane ce ajung la bitrate de 20 Mbps. Remarc o vegetaţie cam arsă de soare, supraexpusa şi un microfon bun pentru ambianţă din jur. Mai remarc şi că zoom-ul e slab, pierzând detalii rapid şi că apare motion blur dacă faci panoramare prea rapid.

E păcat, pentru că îmi amintesc filmări plăcute cu seria Moto G6, deşi la Moto G7 parcă am avut ceva cârcoteli. Dacă vrei calitate, ai din fericire 4K totuşi, unde lucrurile arată mai clar şi mai detaliat, dar imaginea tremură mai mult. Culorile sunt toate bine calibrate, clar nu mai calde, ci mai degrabă reci. Apare şi ceva refocalizare care nu îşi are locul aici.

Filmarea selfie e tremurată, dar pe mine altceva m-a cucerit. E prima oară de când testez telefoane când văd captura selfie slow motion. La ce poate folosi doar Motorola ştie, dar cred că da naştere la momente amuzante între prieteni şi colegi de muncă, membrii de familie. Filmarea la 60 FPS mai bine o eviţi, pentru că supraexpune serios şi dacă a păţit asta şi Huawei Mate 20 Pro, de ce nu ar păţi-o şi Moto One Vision, corect? Avem captura cu fântâna din parc ca dovadă.

La testul de stabilizare aveam pretenţii şi aşteptări, în prezenţa stabilizării optice, dar în realitate... no bueno! Avem o imagine care flickăre şi refocalizare care apare din când în când. E şi blur şi vibraţie a imaginii. Mai am puţin şi spun că Galaxy A50 stabilizează mai bine digital. Şi chiar o face! Rămâneţi la 4K, panoramaţi lent şi o să fiţi mulţumiţi. Suntem undeva între Huawei P30 Lite şi Galaxy A50 aici.

Sub Motorola Moto G7 Plus un pic parcă...

La filmarea nocturnă e totul prea mişcat şi tremurat să mai conteze. Luminile arată OK, culorile sunt în regulă, halourile la fel. E păcat că imaginea tremură şi când nu te mişti, ceea ce e ciudat. E şi blur şi refocalizare şi clar la filmare Motorola One Vision nu e un telefon de top 5 în zona midrange. Vom rămâne cu amintirea celei mai bune capturi foto low light văzute pe un telefon midrange totuşi..

Benchmark-uri Motorola One Vision

Fără lag, la bătaie cu orice telefon midrange sub 1500 lei

Motorola este într-un club select al companiilor care pot folosi procesoare Exynos. Practic e format doar din Samsung, Meizu şi acum şi Moto. Premiera are loc pe acest device, care foloseşte un Exynos 9609, CPU derivat din Exynos 9610 cel de pe Galaxy A50. Avem de-a face pe Motorola One Vision cu un procesor octa core de 2.2 GHz, însoţit de 4 GB RAM şi 128 GB stocare, plus slot microSD.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea benchmarks

Tot acest combo alături de un Android Pie curat şi cu programul Android One ne asigură o experienţă fluidă şi fără lag. Totul se mişcă excelent şi putem chiar face abuz de aplicaţii deschise. Rulează şi PUBG Mobile, Asphalt 9 şi Free Fire fără sughiţ. Cât despre benchmark-uri, în AnTuTu 7 am depăşit Allview Soul X6 Xtreme, Samsung Galaxy A50 şi pe Samsung Galaxy A9 (2018).

Nokia 7 PlusAllview Soul X5 ProHuawei Honor 8XSamsung Galaxy A50Motorola One Vision3DMark Sling Shot Extreme ES 3.113261054945128813453DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics1158903799113311983DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics26962546262824722357AnTuTu v7141576139678139888143221146607AnTuTu v7 - CPU6504863131671035813660718AnTuTu v7 - GPU3001330198224174037739958AnTuTu v7 - MEM72941092612755784911461AnTuTu v7 - UX3922135423376133685934470Basemark OS II23752140236922432376Basemark OS II - Graphics22971541145919581950Basemark OS II - Memory24462918326526562768Basemark OS II - System51604047547248574928Basemark OS II - Web10981152120810021199Basemark Web146,34183,13190,25214,94218,47GFX Bench 4.0 - ALU 2625686,6574,9743701,4GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.1505,9395,7394,5491450,8GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2796,6527392,5685,2654,2GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.013191127117513411274GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1863,7682795,3811,9762,2GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.1506,6393,1482,2476,1476,4GFX Bench 4.0 - Render Quality×3270327232723272GFX Bench 4.0 - T-Rex26621878195220731961GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.1790,3870,2676,311331085GFX Bench 4.0 - Texturing42291814256020452055GeekBench 4 - Compute58335389415449794772GeekBench 4 - Multi-Core58975828558655585359GeekBench 4 - Single-Core16511517161717221608PCMark Work 2.062407615707857556633PCMark Work 2.0 - Data manipulation53045337557353395279PCMark Work 2.0 - Photo editing10784149101196776479723PCMark Work 2.0 - Video editing51135283475744945509PCMark Work 2.0 - Web browsing58558490786056736491PCMark Work 2.0 - Writing55247171712360676993RealPi Benchmark4,68 (s)5,19 (s)5,05 (s)3,6 (s)3,86 (s)SunSpider552,1 (ms)762,6 (ms)728,5 (ms)716,9 (ms)675,6 (ms)Vellamo - Browser57665340526954946003Vellamo - Metal29082786323629272973Vellamo - Multicore37333959415331652688TOTALURI124967

În acelaşi timp am rămas sub Nokia 8.1 şi Honor 10. În sub testul GeekBench 4 Mulţi Core am depăşit Huawei P30 Liţe şi Moto Z3 Play, dar am fost sub ASUS ZenFone Max Pro (M2) şi Samsung Galaxy A50 sau Huawei Mate 20 Liţe. Nu uităm de gameri şi de GPU, cu 3DMark Slingshot 3.1, care îl plasează pe One Vision peste Galaxy A50 şi Xiaomi Mi A2, sau Allview Soul X6 Xtreme.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 124.Motorola One Vision36,6 (°C)
 • 125.Vivo NEX Dual Display Edition36,6 (°C)
 • 126.Nokia 7 Plus36,6 (°C)
 • 127.Xiaomi Mi Mix 2S36,7 (°C)
 • 128.Huawei P1036,7 (°C)
 • 129.Orange Dive 7136,7 (°C)
 • 130.iHunt Alien X36,8 (°C)
 • 131.Samsung Galaxy A8 (2018)36,8 (°C)
 • 132.Nokia 636,9 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 158.Motorola One Vision37,2 (°C)
 • 159.Huawei P10 Plus37,2 (°C)
 • 160.Evolio Onyx37,2 (°C)
 • 161.UHANS Max 237,3 (°C)
 • 162.Allview X4 Soul Style37,3 (°C)
 • 163.Huawei Honor 637,4 (°C)
 • 164.Nokia 5.1 Plus37,5 (°C)
 • 165.Apple iPhone XS Max37,5 (°C)
 • 166.Allview P9 Energy37,5 (°C)

E sub Nokia 8.1 şi Samsung Galaxy A9 (2018). Trăgând linie, aş spune că depăşim telefoanele cu procesor Kirin 710 şi Snapdragon 660, dar nu şi pe cele cu Snapdragon 710. Suntem foarte aproape de Galaxy A50 în benchmark-uri, pe acelaşi palier de performanţă. Cât despre temperatură, aici ajungem la 36.6 grade Celsius în GFXBench şi 37.2 grade Celsius în Riptide GP Renegade, deci nu avem supraîncălzire.

Nici nu e vreun punct exagerat de fierbinte pe telefon, aşa cum ne arată harta termică realizată cu senzorul FLIR de pe telefonul robust CAT S61.

 • 1234
Motorola One Vision8,8510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×