Nokia 1 Review (Introducere, Design, Display)

4.123 ori
<b>Nokia 1 Review</b>Nu în fiecare zi testam la Mobilissimo.ro cel mai ieftin telefon cu Android Oreo la bord. E vorba despre Nokia 1, care vine cu Android Go, Oreo-ul cel democratic, pentru toată lumea. Costă 319 lei la Germanos, 379 lei la evoMAG.ro şi 372 lei la eMAG.ro.

Introducere

Nu în fiecare zi testam la Mobilissimo.ro cel mai ieftin telefon cu Android Oreo la bord. E vorba despre Nokia 1, care vine cu Android Go, Oreo-ul cel democratic, pentru toată lumea. Costă 319 lei la Germanos, 372 lei la evoMAG.ro şi 372 lei la eMAG.ro. Preţul a două nopţi de sejur pe litoral îţi aduce un telefon. Cum am ajuns aici? Sacrificii, sacrificii, sacrificii.

Sacrificii, dar şi experienţă, pentru că Nokia e regele feature phone-urilor şi a ştiut cât să taie şi cât să păstreze pentru a putea să numească acest model smartphone. Lansat în această primăvară, terminalul revitalizează brandul Xpress On, cu acele capace interschimbabile, e viu colorat şi atractiv, cu toate că aceste lucruri sunt paradoxale. De ce? Pentru că îl vedem mai degrabă un telefon pentru bunicuţi decât copii şi de aceea culorile acestea vii pot bulversa.

Cum stă în rest aflaţi în rândurile următoare.

Design Nokia 1

E ca un mouse mic din plastic, cu Xpress-On

Nokia 1 e în mult feluri ca un soi de mouse mai old school din plastic, fără pretenţii mari de a poza în ceva ce nu este. E un terminal mic, cu ecran mic şi cu carcasă din plastic. La ergonomie stă bine şi degetele mele ajung unde trebuie pe ecran, fără probleme.

Butoanele au feedback OK, iar capacul spate se poate scoate, oferind acces la baterie şi acces şi la capacele personalizabile Xpress-On. Ele schimba lookul telefonului prin culori şi diferite modele imprimate, dacă aveţi chef să simţiţi că aveţi alt handset. Pare şi genul de telefon care ar supravieţui dacă îl scăpaţi pe jos, numai să nu pice pe ecran, care nu are vreo protecţie, în nici un caz Gorilla Glass.

E un design strict funcţional, de "săpunieră" să zic aşa. Va sta OK în mâinile mici, dar în mâinile celor obişnuiţi cu phablet-uri ar putea provoca ceva confuzie. Spatele nu se murdăreşte uşor, dar zona frontală se poate umple lejer de grăsime şi amprente.

Display Nokia 1

Fără pretenţii, fără recorduri

Nokia 1 are un ecran IPS LCD de 4.5 inch, care pare desprins din epoca TFT-urilor rezistive, decât a unui LCD modern. E foarte înceţoşat, asta e prima mea impresie, iar la vizionarea video avem unghiuri largi de vizualizare măcar.

Display-ul lui Nokia 1 vazut la microscop

Culorile ar fi ele OK, dacă spălăcirea imaginii nu le-ar afecta. Contrastul e marea problemă, iar într-o zi însorită de iunie nu am văzut mare lucru pe display afară. E o problemă când vrei să faci poze şi nu vezi butonul shutter. Pixelii au aranjament RGB Stripes şi sunt printre cei mai mari văzuţi de mine până acum la microscop. La testul cu luxmetrul am atins 262 LUX, ceea ce e slab indiferent cât plăteşti pentru un telefon.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 310.Nokia 1262 (LUX)
 • 311.Allview A5 Smiley254 (LUX)
 • 312.Huawei Honor 10252 (LUX)
 • 313.Lenovo Phab Plus248 (LUX)
 • 314.LG G Flex246 (LUX)
 • 315.Huawei Y7 Prime (2018)246 (LUX)
 • 316.Allview E3 Jump235 (LUX)
 • 317.HTC Desire 10 Lifestyle232 (LUX)
 • 318.iHunt Titan P6000 Power220 (LUX)

E peste LG G Flex şi Xperia E4, dar sub 220 de alte telefoane. Reglajele din Setări sunt cele clasice pentru display, nimic de menţionat aici. Un ecran suficient cât să bifeze o specificaţie şi atât.

 • 1234
Nokia 17,0810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×