Nokia 8 Review (Introducere, Design, Display)

4.382 ori
<b>Nokia 8 Review</b>Nokia 8 e în sfârşit aici, primul flagship Nokia din epoca HMD Global şi epoca Android la urma urmei. E printre flagship-urile mai compacte, la 5.3 inch, dar nu face compromisuri de hardware. A debutat în toamna trecută, preţul i-a scăzut rapid, a..

Introducere

Nokia 8 e în sfârşit aici, primul flagship Nokia din epoca HMD Global şi epoca Android la urma urmei. E printre flagship-urile mai compacte, la 5.3 inch, dar nu face compromisuri de hardware. A debutat în toamna trecută, preţul i-a scăzut rapid, a primit şi Oreo repede şi e în continuare singurul telefon de pe piaţa cu optică Zeiss. Costă 2354 lei la Cel.ro, 1999 lei la eMAG.ro sau 1969 lei la evoMAG.ro.

Sunt multe aspecte unice aici, precum captura video 4K cu camera frontală, captura cu ambele camere şi înregistrarea audio OZO. Dacă unicitatea face acest telefon o tentativă memorabilă de flagship sau cu adevărat un campion aflaţi în cele ce urmează. Menţionez şi faptul că avem versiunea dual SIM aici, cu 4 GB RAM şi pe un albastru marin arătos.

Design Nokia 8

O bucată sănătoasă de metal compact asamblat

În ultimul an s-au făcut multe experimente cu telefoane din sticlă şi metal, oţel inoxidabil, aluminiu, sticlă de safir şi mă duc cu gândul şi la vremea când Motorola a probat şi kevlarul pe telefoane. Nokia joacă la siguranţă, cu un corp unibody metalic pe Nokia 8.

E vorba despre aluminiu Seria 6000 aici, rezistent la stropire în regim IP54 şi nu faimosul IP68. Telefonul trece prin 40 de etape de prelucrare, şlefuire şi anodizare pentru a atinge această formă. Disponibil pe albastru, argintiu şi "cupru", terminalul are un spate uşor curbat şi stă bine în mână, nu aluneca. Vine cu ecran de 5.3 inch şi are muchii puţin cam prea groase în zona de sus şi jos, în faţă.

Nokia 8 măsoară 7.9 mm în grosime şi cântăreşte 160 de grame, ceea ce înseamnă că e cu 8 grame mai uşor decât Xiaomi Mi 6, dar şi mai gros cu 0.4 mm. Telefonul se simte foarte uşor şi comod la manevrarea cu o singura mână şi mi-a adus aminte de modelul HTC Windows Phone 8X ca format, doar că e fabricat din metal, nu policarbonat. Spate curbat, zona frontala plată. Porțiunea camerei e mult mai elegantă decât ce am văzut la alte handset-uri cu două camere în spate şi fără să aibă protuberanţe aici.

Am remarcat şi că spatele atrage amprente şi grăsime. Designul e mai degrabă polarizant, cam generic şi nu prea modern. Parcă şi butonul Power e cam "jucăuş", face zgomot şi nu pare foarte bine fixat.

Display Nokia 8

Ecranul este polarizat, bun la contrast, dar culorile nu impresionează

Nokia 8 vine cu un ecran mic pentru un flagship, în condiţiile în care am văzut şi telefoane flagship de 6.44 inch în ultimii ani. Acest telefon are un ecran de 5.3 inch IPS LCD, un display polarizat cu protecţie Gorilla Glass 5 şi rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli.

Display-ul lui Nokia 8 vazut la microscop

Are muchii groase, panoul e uşor curbat (2.5D), iar experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate ridicată, unghiuri largi de vizualizare şi contrast solid în bătaia soarelui. Pe de altă parte am simţit că imaginea include prea mult alb (dacă e privit din lateral), un strat albicios, care face culorile să plească. Pixelii au aranjament RGB Stripes conform microscopului nostru.

La testul cu luxmetrul am atins 536 LUX, un rezultat excelent şi care îl plasează pe Nokia 8 peste Galaxy Note 8 sau iPhone 8 Plus, dar sub Xperia XZ1 şi iPhone 8. Setările disponibile aici sunt Night Light (elimină lumina albastră pentru a nu dăuna ochilor), luminozitate (inclusiv adaptivă), mărimea fontului şi itemurilor de pe ecran, dar avem şi funcţie Tap to Wake şi Glance.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 47.Nokia 8536 (LUX)
 • 48.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)
 • 49.Huawei P9 lite (2017)535 (LUX)
 • 50.Sony Xperia X Compact533 (LUX)
 • 51.Apple iPhone 7532 (LUX)
 • 52.Huawei P9 Plus522 (LUX)
 • 53.Samsung Galaxy S8522 (LUX)
 • 54.iHunt Hero518 (LUX)
 • 55.Vivo NEX Dual Display Edition515 (LUX)

Aceasta din urmă este un soi de funcţionalitate Always On Display, afişând notificări, oră, dată şi vremea cu consum minim în standby. Ecran luminos, dar nu aduce calitate de OLED.

 • 1234
Nokia 88,9810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×