Nokia 8 Sirocco Review (Introducere, Design, Display)

2.829 ori
<b>Nokia 8 Sirocco Review</b>Nokia 8 a fost testat de noi când încă mai era zăpadă afară şi a primit distincţia de cel mai puternic telefon compact al momentului. Imediat după a fost anunţat şi Nokia 8 Sirocco, un reviriment al brandului de lux Sirocco de pe vremea ediţiei speciale..

Introducere

Nokia 8 a fost testat de noi când încă mai era zăpadă afară şi a primit distincţia de cel mai puternic telefon compact al momentului. Imediat după a fost anunţat şi Nokia 8 Sirocco, un reviriment al brandului de lux Sirocco de pe vremea ediţiei speciale de Nokia 8800.

Aici primim un Nokia 8 mai arătos, mai curbat, dar rămânând compact. Trece la ecran P-OLED, cu bunele şi relele sale şi a debutat în această primăvară. Preţul i-a scăzut mult sub cota de flagship, telefonul costând acum undeva pe la 2500 de lei. Nokia 8 Sirocco are un CPU de anul trecut, dar şi optica Zeiss adusă la zi prin două camere în spate. Completate bineînţeles de cele 3 microfoane cu tehnologie OZO ideală pentru concerte.

Acesta este unul dintre puţinele telefoane care mai merg pe aspectul 16:9 pentru ecran şi vine doar pe o nuanţă de negru elegant. Dacă e un upgrade semnificativ faţă de Nokia 8 sau doar un bis aflaţi în cele ce urmează.

Design Nokia 8 Sirocco

Husa e obligatorie

Nokia 8 a fost cu adevărat un telefon apreciat la vremea sa la capitolul design, pentru că reuşea să fie foarte compact, arătos şi comod. În plus înghesuia în acel format mic şi captură 4K cu camera frontală şi un procesor capabil. Nokia 8 Sirocco creşte puţin în diagonală, dar rămâne compact şi uşor de folosit cu o singură mână.

Asta când nu o să ţi se pară exagerat de tăioasă rama sa metalică, cum mi s-a părut mie. Pe de altă parte faptul că se "agaţă" de degetele tale înseamnă şi extra aderentă. Avem aici un telefon cu spate din sticlă curbată, panou frontal cu muchii foarte curbate şi o ramă din oţel inoxidabil. Mie tot mi s-a părut puţin alunecos, sincer să fiu. Are protecţie IP67, spatele atrage grăsime şi amprente şi protecţie Gorilla Glass 5 ne apără de zgârieturi.

Acolo unde Nokia 8 avea o talie de 7.9 mm, acest model are o grosime de doar 7.5 mm. A crescut totuşi greutatea de la 160 de grame la Nokia 8 la 177 de grame aici şi pentru cât de mic e, telefonul e cam greu. Dacă peste pătatul cu grăsime, aderenta şi rama tăioasă treci cu o husă, ei bine butoanele prea "skinny" şi incomode sunt o problemă pentru mine. Din cauza ramei subţiri şi ele sunt prea subţiri, se pare.

În principiu Nokia 8 Sirocco arată bine, dar nu se manevrează ideal, iar husa e musai. Bine că avem una la pachet.

Display Nokia 8 Sirocco

Upgrade şi downgrade faţă de Nokia 8

Am văzut multe variaţiuni de ecrane OLED pe telefoane în ultimii ani. OnePlus are Optic AMOLED, Samsung Super AMOLED, iar LG îşi face mâna cu P-OLED şi da şi altora panouri de gen. Nokia se număra printre cei care au adoptat un ecran de acest tip, pe Nokia 8 Sirocco.

Ecranul lui Nokia 8 Sirocco. vazut la microscop

E vorba despre un panou P-OLED de 5.5 inch, în creştere cu 0.2 inch faţă de Nokia 8, dar păstrând aceeaşi rezoluţie, de 2560 x 1440 pixeli. Este unul dintre ultimii mohicani cu aspect 16:9, apropo. Ecranul este curbat lateral, apropiindu-se parcă de ideea unui Galaxy S Edge. E vorba despre sticlă 3D aici, cu protecţie Gorilla Glass. Experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate destul de ridicată, contrast bunicel la soare, culori vii şi un negru adânc. Imaginea e deosebit de clară.

Problema e că atunci când te uiţi cu atenţie la telefon şi îl ţii în mod Portret vei observa că marginile curbate afişează imagine gri/albastră pe fundaluri deschise la culoare. Şi când înclini telefonul imaginea devine puţin cam gri (ca în cazul lui Pixel 2XL). La microscop am văzut aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 475 LUX, un scor bun, dar sub Nokia 8 şi ai săi 536 LUX.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 105.Nokia 8 Sirocco475 (LUX)
 • 106.Sony Xperia XA1472 (LUX)
 • 107.Xiaomi Mi A1472 (LUX)
 • 108.Motorola Moto G7 Plus472 (LUX)
 • 109.Sony Xperia 1472 (LUX)
 • 110.Samsung Galaxy A20e472 (LUX)
 • 111.Allview X2 Soul Pro471 (LUX)
 • 112.Allview P8 Energy471 (LUX)
 • 113.Allview X4 Soul Style471 (LUX)

Depăşim apropo Nokia 7 Plus, Moto X4 şi iPhone 7 Plus, dar rămânem sub iPhone 7, ZenFone 3 şi Xiaomi Mi 5. Setările ecranului includ luminozitate, Night Light (care ne scapă de lumină albastră ce dăunează ochilor), Adaptive Brightness, mărimea fonturilor şi a itemurilor de pe ecran, dar şi celebrul Glance, un soi de Always on Display. Un ecran bunicel, stricat de unghiurile de vizualizare în mod Portret.

 • 1234
Nokia 8 Sirocco8,4810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×