Nokia Lumia 520 review: raport calitate-preț imbatabil și acustică fără reproș (Video)

11.538 ori
<b>Nokia Lumia 520 review: raport calitate-preț imbatabil și acustică fără reproș (Video)</b>Acum că a început 2014 ne uităm în urmă la unele dintre modelele de succes de anul trecut și ne întrebăm ce replică vor avea în acest an. Un review realizat pe ultima sută de metri în 2013 a fost cel al lui Nokia Lumia 520. El a fost realizat...

Acum că a început 2014 ne uităm în urmă la unele dintre modelele de succes de anul trecut și ne întrebăm ce replică vor avea în acest an. Un review realizat pe ultima sută de metri în 2013 a fost cel al lui Nokia Lumia 520. El a fost realizat strict pentru fanii noștri, care au dorit atât de mult o recenzie marca Mobilissimo.ro pentru acest device.

Aflați că eu, Alex Stănescu am cumpărat acest telefon drept handset secundar și își face treabă de minune. Mai aflați și că acest telefon este cel mai bine vândut model Windows Phone de până acum, el împingând întregul ecosistem către viitor. Prețul acestui produs este de 549 lei la eMAG.ro, iar terminalul a fost anunțat în februarie 2013 și lansat în aprilie.

Spatele lui Nokia Lumia 520

La capitolul design avem de-a face cu un telefon ce măsoară 9.9 mm în grosime și cântărește 124 de grame, deci nu e chiar cel mai subțire din lume. Remarcăm și marginile sale ușor în pantă și apreciem carcasa de culoare mată, cu capac spate ce poate fi înlocuit. Nokia Lumia 520 oferă o aderență bună și permite o utilizare comodă cu o singură mână. Capacul spate poate fi înlăturat, dar veți avea nevoie de unghii destul de lungi pentru a o face comod. Puteți cumpăra și noi accesorii pentru carcasa acestui device, noi capace de culori diferite.

Va fi nevoie să înlăturați bateria pentru a accesa slotul microSD și pe cel microSIM și mai trebuie să menționez că telefonul are o construcție solidă, în ciuda faptului că e bazat strict pe plastic. Butoanele fizice oferă un feedback bun, iar designul adoptat de acest Lumia e ușor diferit de faimosul Fabula Design.

Specificatii Nokia Lumia 520

Telefonul integrează un display de 4 inch, un IPS LCD cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, iar la interiorul handsetului se afla un procesor dual core Qualcomm MSM8227 de 1 GHz, un GPU Adreno 305 și 8 GB memorie internă. Avem parte și de slot microSD cu suport pentru până la 64 GB, 512 MB RAM, o cameră de 5 megapixeli în spate, fără bliț și nu, nu avem o cameră frontală la dispoziție aici.

Pe partea de conectivitate ni se oferă HSDPA la 21 MBps, quad bând GSM/GPRS/EDGE, WiFi, GPS, Glonass și Bluetooth. Lumia 520 folosește și anulare activă a zgomotului de fond, vine cu accelerometru, radio FM și senzor de proximitate. Bateria sa este o unitate Li-Ion de 1430 mAh, care pe hârtie asigura 360 de ore de funcționare în standby, 14 ore de convorbiri și 61 ore de muzică. La testul nostru, care a implicat playback video HD cu luminozitatea pe Medium și WiFi pornit am atins 3 ore și jumătate de playback continuu, ceea ce nu e rău, având în vedere că Nexus 5 atinge puțin peste 4 ore.

Nokia Lumia 520 review

Putem spune că bateria lui Nokia Lumia 520 nu e rea deloc și avem la dispoziție și opțiunea Power Saving pentru extra baterie. încărcarea durează cam 2 ore, iar per total bateria este OK. în ce privește calitatea audio, aici am avut o mare surpriză de la Nokia. Difuzorul din spatele acestui device e foarte bun, atât ca volum, cât și la aspectul claritate și chiar și bas. Nici caștile nu sunt rele, cel puțin la acustică, în vreme ce designul lor le face cam incomode.

în continuare suntem privați de o metodă eficientă de a derula o melodie, iar Xbox Music și Nokia Music par redundante folosite împreună. și opțiunea radio FM e inclusă aici și prezentată în video review. Trecând la ecran, acesta oferă o rezoluție de 480 x 800 pixeli, diagonală de 4 inch și nu vine cu tehnologie Clear Black. Contrastul sau este slab, culorile sunt vii spre suprasaturate, iar luminozitatea este destul de ridicată.

Unghiurile de vizualizare sunt bune, cel puțin lateral și am observat și un ușor backlight bleed în partea superioară, care nu deranjează la utilizare, ci doar estetic. Unghiurile de vizualizare pe verticală nu sunt prea bune, dar claritatea este rezonabilă. Uneori atunci când trecem telefonul în standby iluminarea ecranului rămâne aprinsă, dar e posibil să fie doar o eroare a unității cumpărate de mine.

Camera lui Nokia Lumia 520

în zona de setări găsim câteva opțiuni pentru ecran, precum creșterea lizibilității sau schimbarea profilului de culoare, pentru a scăpa de suprasaturarea sau pentru a accentua vivacitatea culorilor. Per total ecranul este ceea ce aș numi "destul de bun" la un asemenea preț. în ce privește camera, avem la dispoziție o unitate de 5 megapixeli, care realizează fotografii la rezoluție de 2592 x 1926 pixeli și vine cu autofocus.

Senzorul măsoară 1.4 inch, suporta zoom 4X și are lungime focală de 28 mm. Nu avem la dispoziție blitz, iar camera aduce același UI clasic pentru Windows Phone. Avem la dispoziție moduri scenă, printre care și prim plan și mod nocturn, ISO, expunere, balans de alb și aspect. Filmarea se realizează la 720p și 30 FPS și avem și o opțiune de focalizare continuă.

Mostre foto Nokia Lumia 520

După cum vedeți, durează ceva până veți realiza o fotografie, deci camera nu e chiar rapidă. Putem folosi și acele aplicații asociate camerei, adică lenses, pentru panorama sau funcția Smart Cam, care realizează multiple fotografii și va permite să alegeți cel mai bun cadru, cea mai bună fată sau să înlăturați obiecte în mișcare.

Folosind camera lui Lumia 520 obțineți prim planuri arătoase, panorama care arata OK și culori bune în fotografii. Evident, apare un ușor zgomot în imagini, dar nu atât de puternic pe care ne așteptam. Fotografiile arată excelent pentru un terminal cu un asemenea preț. și filmările arată bine, având bitrate de 10 Mbps, sunet mono, dar și un nivel de detaliu nu prea impresionant.

Ce îmi place foarte mult la Lumia 520 e modul în care își reglează expunerea la fotografiere și filmare, astfel încât până și fotografiile la interior vor reuși să arate bine uneori. în ce privește aspectul de telefonie, avem parte de semnal bun, volum ridicat și anulare a zgomotului de fond care își face treaba bine. Web browserul nu e chiar rapid, dar măcar paginile sunt încărcate fără probleme, iar pinch to zoom funcționează perfect.

Recenzie Nokia Lumia 520

Benchmark-urile aplicate aici au comparat Lumia 520 cu alte câteva terminale Windows Phone și vedem că nu stăm chiar rău. Astfel, în AnTuTu am atins 7236 puncte, peste HTC 8S și cele 6658 puncte ale sale și evident sub Lumia 920 și ale sale 10.900 puncte. în BrowserMark 2.0 obținem 1431 puncte, foarte aproape de cele 1465 ale lui HTC 8S și nu prea departe de cele 1717 ale lui Lumia 820. în SunSpider scorurile mici sunt mai bune și am atins 1431 puncte, față de cele 1415 ale lui HTC 8S și cele 900 ale lui Lumia 820.

WPBench ne aduce un scor de 176 puncte, foarte aproape de cele 180 ale lui HTC 8S și 179 ale lui Lumia 720. Pe partea de aplicații primim toată experienta clasică Windows Phone, de la Office și pachetul de aplicații asociate, la Nokia Here Drive, cu navigare gratuită și ghidare vocală pe viață, dar doar pentru țara în care vă aflați, adică doar România în acest caz.

Pret Nokia Lumia 520

Apoi avem și Here Maps, cu obișnuitele puncte de reper și interes, Nokia Creative Studio pentru editare foto după cum se vede în video review și alte câteva aplicații familiare. și acum să trecem și la verdictul legat de acest mic model care ne-a făcut o impresie plăcută.

Iată aspectele Pro:

 • slot microSD
 • calitate audio excelentă
 • construcție solidă
 • preț scăzut
 • baterie destul de bună
 • cameră bună la acest preț
 • aplicații atractive la pachet

și aspectele Contra:

 • fără bliț pentru cameră
 • backlight bleed și contrast slab
 • fără camera frontală
 • browser web lent
 • trebuie să înlăturăm bateria pentru a accesa slot-urile

Nokia Lumia 520 obține o notă de 9 pentru design, un 8.7 pentru hardware și un 8.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.73 din 10 și acest model este un adevărat best buy al anului 2013 și un device a cărui achiziție nu o veți regreta niciodată, zic eu. Bonus, sunt și jocuri atractive care funcționează pe acest device. [FORUM]

Prețuri actualizate Nokia Lumia 520:

Review Nokia Lumia 520
 

Nokia Lumia 520
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×