Nubia Z11 Mini Review (Introducere, Design, Display)

2.449 ori
<b>Nubia Z11 Mini Review</b>După ce am aruncat o privire asupra lui Nubia N1, încă un telefon al acestui brand se afla pe masa noastră de teste. De această dată e vorba despre Nubia Z11 Mini şi cum nu am mai testat un "Mini" de ceva vreme, ne intriga acest nou venit.

Introducere

După ce am aruncat o privire asupra lui Nubia N1, încă un telefon al acestui brand se află pe masa noastră de teste. De această dată e vorba despre Nubia Z11 Mini şi cum nu am mai testat un "Mini" de ceva vreme, ne intrigă acest nou venit. Telefon midrange compact, cu ecran de 5 inch, Nubia Z11 Mini se poziţionează ca rival pentru telefoanele Xiaomi Redmi, cele Huawei Honor mai accesibile şi poate şi ZenFone-uri.

Vine cu un design arătos, aduce cu OnePlus X şi îl găsiţi pe negru, alb sau auriu. Terminalul păstrează butonul Home roşiatic şi cu al său "puls", un trademark Nubia, iar preţul este de 1.319 lei la eMAG.ro şi 1.199 lei pe nubia-mobile.ro. Livrările sunt disponibile chiar acum şi stocul e suficient. Dacă Nubia N1 a făcut o impresie bună, hai să vedem ce poate acest Mini!

Design ZTE Nubia Z11 Mini

Sandwich-ul de sticlă şi metal îşi continuă gloria

Ideea de "sandwich de sticlă" continua să prindă la public şi la producătorii de telefoane, fascinând şi în 2017 pe toată lumea. E drept că nu toate firmele curbează muchiile ca Samsung, dar un panou 2.5D e sfânt acum. Nubia nu se abate de la regulă prea mult, astfel că modelul Nubia Z11 Mini aduce două panouri din sticlă, unul în faţă şi unul în spate, de tip 2.5D.

Ca design şi format acest telefon aminteşte puţin de Nexus 4, iPhone 4, dar şi mai mult aduce cu mai noile OnePlus X sau Orange Dive 71. Între cele două panouri din sticlă se află o ramă metalică solidă şi care oferă rezistenta acestui terminal. Construcţia e de bună calitate, butoanele sunt comode şi iese în evidenţă butonul Home capacitiv, cu pulsaţia sa roşie trademark Nubia.

E drept că telefonul e magnet de amprente şi grăsime, mai ales pe spate. Fiind un handset compact, cu ecran de 5 inch, e foarte uşor de folosit cu o singură mână şi destul de comod. Măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte 138 de grame, adică fix aceeaşi greutate ca şi OnePlus X. E drept că e puţin mai gros, cu vreo 1.1 mm faţă de telefonul OnePlus.

Rămâne un smartphone elegant, comod şi bine construit.

Display ZTE Nubia Z11 Mini

Luminozitate mediocră, culori OK

Nubia Z11 Mini are un ecran care deja face telefonul să pară compact în ziua de azi, cu avalanşa de modele cu ecrane de 5.5 inch. Se prezintă la testele noastre cu un panou de 5 inch, cu rezoluţie Full HD şi panou IPS LCD, de tip LTPS şi cu o uşoară curbură, cât să scrie pe hârtie 2.5D.

Ecranul lui Nubia Z11 Mini vazut la microscop

Primim şi protecţie Gorilla Glass 3 şi muchii cu grosime de nivel mediu aş zice. Pentru a testa acest display am folosit playerul video preinstalat, iar experienţa de vizualizare a fost OK aş zice. Mă refer aici la luminozitate, la culorile destul de vii şi la unghiurile largi de vizualizare. Contrastul e totuşi mediocru, mai ales la soare, dar imaginea e clară la interior.

Luminozitate ecran Nubia Z11 Mini

Dăm cuvântul microscopului, care indică un aranjament al pixelilor de tip RGB Stripes. Testul cu luxmetrul a indicat o valoare de 289 LUX, adică neimpresionantă şi sub cota devenită aproape obligatorie de 400 LUX. Totuşi ecranul e bun pentru consumul video la interior. Cu valoarea de 289 LUX depăşim LG G Flex 2 şi Lenovo Phab Plus, dar suntem sub LG AKA şi Huawei P8.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 290.ZTE Nubia Z11 Mini289 (LUX)
 • 291.Allview A5 Quad288 (LUX)
 • 292.ASUS ZenFone Selfie ZD551KL285 (LUX)
 • 293.ASUS Zenfone 2 Laser ZE550KL274 (LUX)
 • 294.Allview P8 Energy Mini274 (LUX)
 • 295.Motorola Moto G6268 (LUX)
 • 296.LG G Flex 2266 (LUX)
 • 297.Nokia 1262 (LUX)
 • 298.Allview A5 Smiley254 (LUX)

Setările pentru Display aduc opţiuni legate de wallpaper, Sleep, luminozitate, funcţia Breath Light a butonului Home şi preferinţe legate de saturare (glow, standard sau soft) şi nuanţa (cool tone, natural sau warm). Se mai poate regla şi mărimea fontului şi avem şi Pocket Mode la dispoziţie. Rămâne doar un display bun la interior şi atât.

 • 1234
ZTE Nubia Z11 Mini8,4410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×