OnePlus 9 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

13.062 ori
<b>OnePlus 9 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>OnePlus 9 Pro a primit deja recenzia noastră, dovedindu-se un telefon foarte capabil, în special la captura ultrawide şi la filmare. Acum a venit momentul să vedem ce poate secundul său, care nu trebuie neglijat, pentru că altfel... ce ar fi Căpitanul..

Introducere

OnePlus 9 Pro a primit deja recenzia noastră, dovedindu-se un telefon foarte capabil, în special la captura ultrawide şi la filmare. Acum a venit momentul să vedem ce poate secundul său, care nu trebuie neglijat, pentru că altfel... ce ar fi Căpitanul Picard fără secundul Riker? Îl avem pe OnePlus 9 într-o versiune overpowered aş zice, cu 12 GB RAM şi 256 GB stocare, plus un spate violet arătos.

OnePlus 9 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)

Varianta de bază totuşi, cea cu 8 GB RAM şi 128 GB porneşte de la mai puţin de 3100 de lei în aceste zile. Păstrează colaborarea cu Hasselblad pentru calibrarea coloristică şi nouă camera revoluţionară ultrawide cu lentilă freeform care reduce la maxim distorsionările. Sacrifica totuşi zoom-ul telephoto, într-o abordare care l-ar pune la paritate cu Xiaomi Mi 11, lăsând inovaţia în cârcă modelului cu Pro. E puţin mai mic şi manevrabil, se încarcă puţin mai lent pe wireless şi nu are refresh rate-ul atât de reglabil spre un consum mai scăzut că OP9 Pro.

Performanţa o să vedeţi totuşi că e de 5 stele şi faţă de alte companii "mezinul" nu are spate din plastic. Hai să vedem ce poate OnePlus 9 şi ce îl face special, la pachet cu o serie de fotografii făcute într-o excursie vaccinologica, cu peisaje montane şi forestiere.

Design OnePlus 9

Mici compromisuri faţă de OnePlus 9 Pro, dar fără a ştirbi experienţă

OnePlus 9 Pro a avut un design care ne-a plăcut, dar poate fi considerat masiv pentru unii. Aici diagonală scade la 6.55 inch şi telefonul e puţintel mai manevrabil parcă. Dispare certificarea IP68, sau mai bine zis rămâne doar în SUA, în varianta T-Mobile. Mai dispare şi rama metalică de pe OnePlus 9 Pro, înlocuită pe OnePlus 9 cu una din plastic. Mă rog nu e plastic clasic, ci polimer ranforsat cu fibră de sticlă, cu un proces de metalizare care îl face lucios.

Video-review OnePlus 9, secțiunea Design

Avem un panou din sticlă în faţă şi spate totuşi, cu protecţie Gorilla Glass 5. Disponibil pe nuanţele Winter Mist, Arctic Sky şi Astral Black, telefonul e cu siguranţă arătos şi comod. Noi îl avem pe o nuanţă de albastru-violet, care are un oarecare romantism de petală de flori primăvăratice şi ochi umezi de personaj anime. Spatele atrage amprente totuşi, deci husa de la pachet va fi pusă la treabă. Familiaritatea e la ea acasă şi nu putem nega faptul că sunt asemănări cu OnePlus 8T, minus modulul camerei din spate.

Muchiile sunt rezonabil de înguste, ecranul este plat, orificiul camerei selfie e discret. Butoanele răspund bine la comenzi, telefonul este destul de aderent şi se simte premium în mână. Apreciez că butoanele de volum sunt puţin mai jos decât de obicei, mai la îndemână decât la predecesori parcă. 

Culoarea e practic punctul de atracţie aici, dar limbajul de design nu e mult evoluat de la OnePlus 8T încoace (ba chiar şi OnePlus 7 Pro), în afară de modulul camerei.

Display OnePlus 9

Culori foarte vii şi plăcute, extra luminos, dar nu sare de 90 Hz la jocuri

De la ecranul uşor curbat şi edge to edge de pe OnePlus 9 Pro trecem la unul mai "mărginit" şi plat pe OnePlus 9. Scade şi diagonală de la 6.7 inch la 6.55 inch şi pierdem panoul LTPO, adică posibilitatea de a cobora la refresh rate de câţiva Hz. A nu se înţelege că acest panou e rău! E totuşi un Fluid AMOLED de 6.55 inch, cu muchii încă înguste, refresh rate de 120 Hz (adaptabil şi el dar până la 60 Hz), plus având rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli şi suport HDR10+. Pe hârtie promite 1100 de nits de luminozitate, are aspect 20:9, protecţie Gorilla Glass 5 şi orificiu pentru camera selfie decupat în ecran.

Video-review OnePlus 9, secțiunea Display

Dacă simţiţi o familiaritate aici, nu vă înşelaţi: e fix ecranul de pe OnePlus 8T reciclat. Nu e vreo teorie, scrie chiar în materialele promoţionale OnePlus. Am pornit câteva clipuri de test şi am fost şocat de o luminozitate uriaşă, culori foarte vii, într-o paletă largă, contrast excelent la soare şi negru adânc. Albul este pur şi curat, unghiurile de vizualizare largi şi refresh rate-ul ridicat chiar se simte la jocuri. Problema e că jocurile merg până la 90 Hz şi lista lor e destul de mică.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 116.OnePlus 9728 (LUX)
  • 117.ASUS ROG Phone 7 Ultimate727 (LUX)
  • 118.Huawei nova 12 SE724 (LUX)
  • 119.Motorola Edge 50 Ultra724 (LUX)
  • 120.Apple iPhone 13 Pro717 (LUX)
  • 121.realme 10 4G717 (LUX)
  • 122.ASUS ROG Phone 6 Pro715 (LUX)
  • 123.Xiaomi 12T Pro714 (LUX)
  • 124.OPPO Reno 3 Pro (5G)706 (LUX)

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 728 LUX.

Este un scor impresionant, locul 5 all time şi cu 32 de LUX peste OnePlus 8T, deci în marja de eroare. Am depăşit Galaxy S21 Ultra 5G cu 200 LUX, dar şi pe Huawei Mate 40 Pro şi pe Xiaomi Mi 11 cu 100 LUX. Am întrecut chiar şi OnePlus 9 Pro cu vreo 30 LUX. Telefoane mai luminoase sunt Oppo Find X2, Xiaomi Mi 10 Pro şi iPhone X. În Setări găsim opţiunea Vibrant Color Effect, care face clipurile să sară în ochi mai mult, cu nişte culori bombastice (extra săturate).

Avem şi un mod nou Ultra High Resolution, care apare face detaliile mai vizibile în anumite aplicaţii. Funcţionalitatea Comfort Tone ajustează temperatura culorii pentru a se potrivi mediului din jur pentru o experienţă de vizualizare mai plăcută. Putem umbla şi la calibrarea culorilor, cu opţiuni că Vivid, Natural şi Advanced. Refresh rate-ul poate fi setat pe 60 sau 120 Hz, iar temperatura culorii se reglează cu un slider din zona Vision Comfort, ca şi saturarea culorilor.

Avem şi Always on Display şi Dark Mode. Ecran excelent!

  • 1234
OnePlus 99,2910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×