Oppo Reno5 5G review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

9.815 ori
<b>Oppo Reno5 5G review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Oppo a crescut semnificativ în ultimul an, dacă ne uităm numai la faptul că noul său flagship are sonerii compuse de Hans Zimmer şi un trailer bun de scurt metraj SF. Începe să arate ca o companie reală de top 3 producători smartphone şi pe lângă

Introducere

Oppo a crescut semnificativ în ultimul an, dacă ne uităm numai la faptul că noul său flagship are sonerii compuse de Hans Zimmer şi un trailer bun de scurt metraj SF. Începe să arate ca o companie reală de top 3 producători smartphone şi pe lângă flagship-uri zona midrange a evoluat de asemenea. În primăvara lui 2020 testam un Oppo Reno3 Pro 5G care inaugura procesorul Snapdragon 765G, apoi în toamna luam contact cu Oppo Reno4 Pro 5G, cu stabilizarea sa de flagship şi designul compact şi arătos. Acum deja l-am testat pe Oppo Reno5 5G şi de abia suntem în aprilie. Lucrurile se mişcă din ce în ce mai rapid şi au început şi scăpările pentru Reno6 aparent.

Oppo Reno5 5G

Ei bine telefonul de față continuă tradiţia seriei Reno, fiind compact, uşor, subţire şi având un spate care fură privirile şi provoacă discuţii pe tema texturii sale. Aduce cu hârtia creponată, creta, generează "ASMR tactil", cum am poreclit eu senzaţia. Altminteri, Oppo nu face rabat la ecran, optând pentru un OLED de calitate şi ne oferă 3 moduri de stabilizare video şi o sumedenie de funcţii bazate pe AI pentru captura foto şi video.

Foarte importantă la acest telefon este şi oferta cu care debutează şi anume ceasul Oppo Watch cadou până pe 9 aprilie, în condiţiile în care purtabilul ar costa separat 1300-1400 lei. Telefonul costă 2499 lei şi hai să vedem ce ne-a oferit.

Design OPPO Reno5 5G

Păstrează ADN-ul Reno4, rămâne compact şi aderent

Oppo Reno5 5G măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte doar 172 de grame, ceea ce îl face foarte compact în comparaţie cu telefoanele mainstream ale momentului. Vine pe nuanţele Astral Blue şi Starry Black, iar noi îl avem în prima variantă. Este fabricat din sticlă şi metal, doar că sticla din spate.... e aparte.

Video-review Oppo Reno5 5G, secțiunea Design

Are o textură undeva între hârtie creponată, şmirghel şi creta pe care o foloseai la tablă la şcoală. Îţi ridică părul pe mâna senzaţia atingerii sale, e ca un ASMR tactil. Unii vor aprecia asta, poate că alţii nu. E o chestiune de gusturi. Ce e cert e că pare a avea un soi de sclipici pe spate şi aduce cu textura Sandstone de la OnePlus, doar că având granulaţie mai mică şi dând senzaţia de praf. Telefonul este manevrabil, comod de utilizat cu o mână, aderent şi spatele său nu atrage amprente. Butoanele au feedback suficient.

ADN-ul păstrat de la Reno4 Pro 5G e aici, mai ales pentru modulul camerei. Ecranul are muchii simetrice, destul de subţiri, iar telefonul e solid construit, nu da senzaţia că ar ceva la vreun... "eveniment". Nu ar strica certificarea IP68 totuşi, poate la generaţia viitoare. Avem şi protecţie de ecran deja aplicată, în cazul în care vă întrebaţi.

Primim și husă la pachet. 

Display OPPO Reno5 5G

Imersiv, simetric şi viu colorat

Oppo Reno5 5G vine cu un ecran OLED de 6.43 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9 şi refresh rate de 90 Hz. Pe hârtie promite până la 750 de unităţi nits de luminozitate şi vine cu protecţie Gorilla Glass 5, dar şi protecţie din plastic aplicată din fabrică. Are muchii înguste şi mai important de atât simetrice.

Video-review Oppo Reno5 5G, secțiunea Display

Camera selfie e decupată într-un orificiu în stânga sus. Ecranul e similar ca dimensiuni şi rezoluţie cu cel al predecesorului Reno4 5G, doar că primeşte refresh rate mai mare. Gamerii trebuie să ştie că ei primesc şi touch sampling rate de până la 180 Hz. Acest display este unul de calitate, foarte luminos, cu unghiuri largi de vizualizare, alb pur şi negru adânc. Culorile sunt vii, aprinse, pline de viaţă, iar la contrast avem numai laude. Chiar şi în bătaia soarelui panoul rămâne vizibil şi lizibil.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 230.OPPO Reno5 5G560 (LUX)
  • 231.Nokia X30 5G559 (LUX)
  • 232.Google Pixel XL558 (LUX)
  • 233.Apple iPhone 8558 (LUX)
  • 234.Xiaomi Mi Note 10 Lite558 (LUX)
  • 235.POCO M4 Pro558 (LUX)
  • 236.OnePlus 8557 (LUX)
  • 237.Xiaomi 12 Pro557 (LUX)
  • 238.Huawei Nova 9556 (LUX)

La testul cu luxmetrul am ajuns la 560 de unităţi LUX, deci avem un ecran cu adevărat luminos aici. Mai luminos decât un iPhone 11, Galaxy S21 Ultra 5G chiar sau Galaxy A71. Nu la fel de luminos precum un Oppo Reno4 Lite, LG Velvet sau Xiaomi Mi 10 Lite 5G totuşi. Setările ecranului includ reglaje de culoare, de luminozitate, fonturi şi Always On Display.

  • 1234
OPPO Reno5 5G8,8610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×