Oppo Reno4 Pro 5G Review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

5.187 ori
<b>Oppo Reno4 Pro 5G Review detaliat în limba română</b>Oppo Reno 3 Pro 5G a inaugurat segmentul super high midrange în primăvară, pe vremea când încă nici nu numeam astfel telefoanele midrange cu procesor Snapdragon 765G. Ei bine acum iată acest segment s-a maturizat şi include aproape 10 modele de acest tip.

Introducere

Oppo Reno 3 Pro 5G a inaugurat segmentul super-high-midrange în primăvară, pe vremea când încă nici nu numeam astfel telefoanele midrange cu procesor Snapdragon 765G. Ei bine acum iată acest segment s-a maturizat şi include aproape 10 modele de acest tip. Oppo Reno 4 Pro 5G a sosit la început de toamnă şi s-a remarcat din start printr-o încărcare ultra rapidă pe care nici flagship-urile nu o au. V-am prezentat deja acea încărcare în faţa camerei şi am fost cu toţii surprinşi plăcut de rezultat.

Telefonul debuta la puţin peste 3.000 lei şi acum îl găsiţi şi la 2.699 lei la Quickmobile.ro (nu uitați de cuponul de -3%: QUICK202). Avem de-a face cu un dispozitiv cu ecran AMOLED de 90 Hz şi cu o cameră triplă, dar una care poate da dureri şi flagship-urilor. De ce? Pentru că are stabilizare avansată, inclusiv la filmarea selfie, dar şi Night Mode pe toate camerele, inclusiv cea selfie. Terminalul se bucură şi de 12 GB RAM şi puternicul procesor Snapdragon 765G. Este şi arătos, pe nuanţe de albastru şi negru cu un model interesant pe spate.

Oppo Reno 4 Pro 5G este un telefon din sticlă şi metal, subţire şi uşor şi sincer ne-a oferit câteva surprize plăcute, deşi aveam aşteptări destul de mari. Care sunt ele aflaţi din recenzie.

Design OPPO Reno4 Pro 5G

Oppo Reno 4 Pro 5G: Design premium, silfid şi plăcut

Oppo Reno4 Pro 5G este un telefon foarte uşor şi subţire, chiar şi pentru o diagonală măricică de 6.55 inch. Măsoară 7.6 mm în talie şi cântăreşte 172 de grame. E cu 40 de grame mai uşor decât flagship-urile importante din 2020, adică un Snickers mic.

Video-review Oppo Reno4 Pro 5G, secțiunea Design

În față are Gorilla Glass 6, cu panou din sticlă uşor curbat pe margini, oglindit de un panou din sticlă Gorilla Glass 6 şi în spate. Între ele se afla o rama din aluminiu solidă, care închega un pachet capabil de componente, cum închega oul prăjitura. Din această reţetă lipseşte certificarea IP, dar e unul dintre sacrificiile încadrării în zona midrange, fie ea şi super high midrange. Este un telefon perfect manevrabil cu o mână, aderent datorită ramei ieşite puţin în relief.

E arătos pe negru cu acele simboluri inscripţionate sub sticlă în stilul logo-ului casei de modă Gucci (sau o coadă purceluş răsucită), doar că reflectând un curcubeu în lumină. Am văzut şi varianta albastră, care parcă are sclipici pe ea. E o chestiune de gusturi, e cam feminin stil Ariana Grande pentru mine dar sigur îşi va găsi fani.

Formatul îmi aminteşte mult de OnePlus 8, ceea ce nu e neapărat o coincidenţă, Oppo şi OnePlus provenind de sub aceeaşi umbrelă a gigantului BBK. E totuşi mai mic, mai subţire şi mai cochet decât un OnePlus 8.

Camera iese în relief, dar nu la modul deranjant. Butoanele sunt comode şi designul este plăcut per total.

 

Display OPPO Reno4 Pro 5G

Cel mai bun ecran de telefon midrange din 2020

Oppo Reno4 Pro 5G poate fi considerat flagship killer la câteva capitole, iar ecranul e cu siguranţă unul dintre ele. Avem de-a face cu un ecran AMOLED de 6.55 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli şi cu aspect 20:9. Are suport HDR10+ şi refresh rate de 90 HZ, dar şi protecţie Gorilla Glass 5. Integrează cititorul de amprente şi are un orificiu pentru camera selfie în colţul din stânga sus.

Video-review Oppo Reno4 Pro 5G, secțiunea Display

Touch sampling rate-ul ajunge la 180 Hz, util pentru a scădea latentă din jocuri. Experienţa de vizualizare e fantastică! Muchiile sunt subţiri, experienţa e imersivă. Avem culori vibrante, luminozitatea e cu 50% peste seria Galaxy S20, iar contrastul este excelente, chiar şi la lumina puternică. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi totul se vede perfect indiferent cât de mult înclini telefonul. Culorile au o paletă largă de roşu, albastru, verde, care se simte pe Netflix şi YouTube. Negrul e adânc.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 92.OPPO Reno4 Pro 5G652 (LUX)
  • 93.Motorola Moto G82 5G652 (LUX)
  • 94.Huawei Mate Xs 2652 (LUX)
  • 95.ASUS ROG Phone 5 Pro651 (LUX)
  • 96.OPPO Find X5 Pro651 (LUX)
  • 97.Samsung Galaxy Note 10+648 (LUX)
  • 98.Motorola Edge 30 Pro 5G648 (LUX)
  • 99.ASUS ZenFone 7 Pro646 (LUX)
  • 100.realme 7 Pro644 (LUX)

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 652 LUX. E pe locul 10 în ierarhia noastră şi culmea e că alte 3 telefoane Oppo sunt deasupra sa, deci Oppo e bine reprezentată în acest top. Ca idee Xiaomi Mi 10 Pro şi OnePlus 8T sunt mai luminoase, dar în acelaşi timp Reno 4 Pro 5G e mult mai luminos decât Motorola Edge, OnePlus Nord, plus flagship-uri ca Xperia 1 II şi Note 20 Ultra.

Apar şi setări speciale pentru display, unele de culoare, cu opţiuni că Vivid şi Gentle. Puteţi umbla şi la un slider pentru temperatura culorii, de la cald la rece. Calibrarea e făcută foarte bine aici. Un ecran excelent!

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 123
OPPO Reno4 Pro 5G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×