Recenzie Nokia N8: gigantul cameraphone-urilor pe masa de teste Mobilissimo (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 7.282 ori
<b>Recenzie Nokia N8: gigantul cameraphone-urilor pe masa de teste Mobilissimo (Video)</b>E usor sa spunem ca Nokia a dat lovitura cu handsetul N8, acest cameraphone fiind primul cu senzor de 12 megapixeli al finlandezilor si un exemplu excelent de telefon care inlocuieste cu succes o camera foto digitala de nivel mediu spre avansat. Nokia N8...

E usor sa spunem ca Nokia a dat lovitura cu handsetul N8, acest cameraphone fiind primul cu senzor de 12 megapixeli al finlandezilor si un exemplu excelent de telefon care inlocuieste cu succes o camera foto digitala de nivel mediu spre avansat. Nokia N8 este primul terminal care ruleaza OS-ul Symbian^3 si aflam din surse sigure ca telefonul va sosi in oferta operatorilor romani in data de 4 decembrie.

Sa vedem acum cum s-a comportant handsetul pe masa noastra de teste:

Inainte de a enumara cateva plusuri si minusuri ale acestui handset, aflati ca el costa in jur de 1980 RON, pret orientativ furnizat de Compari.ro. Dupa cum puteti observa, Nokia N8 adopta un design monoblock, iar ecranul sau touch este rezistent la zgarieturi. Trebuie mentionat ca telefonul este rezistent si solid, dar si elegant, lookul fiind unul dintre punctele sale forte.

Evident, camera este punctul de atractie la N8, ea folosind un senzor de 12 megapixeli, un blitz puternic Xenon si o serie de functii utile precum detectarea faciala, selectarea automata a scenei, self timer, reglarea balansului de alb si a timpului de expunere. Puteti selecta si senzitivitatea ISO, iar captura video o veti realiza in format HD 720p cu sunet dolby digital plus.

Portul HDMI isi va face treaba excelent, astfel ca nu e totul doar PR Nokia atunci cand aflam ca un astfel de telefon a pus in functiune un cinema drive-in ad-hoc din Suedia, prin iesirea sa video. La capitolul dezamagiri trebuie mentionat browserul web, acelasi pe care il stim deja din precedentele versiuni de Symbian, bazate pe WebKIT si suportand HTML 4.1. Veti observa problemele browserului daca ii faceti cateva teste de performanta, care vor genera rezultate chiar de 5 ori mai slabe decat pe un iPhone sau Nexus One.

Vestea buna e ca update-urile Nokia vor rezolva problemele initiale ale lui Symbian^3 in ceea ce priveste browserul, un update fiind deja anuntat de finlandezi pentru acest terminal. Revenim putin la camera pentru a va prezenta o captura video realizata cu Nokia N8 si un link pe care daca-l urmati, veti avea ocazia sa vedeti cateva fotografii realizate cu acelasi cameraphone.

In privinta plusurilor acestui terminal, trebuie sa recunoastem ca am fost cuceriti de camera de 12 megapixeli si designul foarte bun al handsetului. Nici experienta touch nu e de neglijat, iar camera cu Lentila Carl Zeiss isi face treaba chiar si dupa ore bune de utilizare, daca si sistemul de operare ar fi mai prietenos, mai simplu, am fi pe deplin multumiti de acesta. Suntem insa siguri ca fanii Nokia il vor aprecia la maximum si vor gasi satisfactie in Nokia N8 in ceea ce priveste un upgrade la cel mai nou terminal finlandez.

Nokia N8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×