Review Acer CloudMobile S500: excelență la preț scăzut (Video)

17.122 ori
<b>Review Acer CloudMobile S500: excelență la preț scăzut (Video)</b>Se pare că nu trebuie să ai un preț trecut de 2000 de lei pentru a avea un smartphone bun și cel mai bun exemplu vine de la Orange, telefonul Acer CloudMobile S500 fiindu-ne oferit de acest operator. Orange România vinde în exclusivitate terminalul,...

Se pare că nu trebuie să ai un preț trecut de 2000 de lei pentru a avea un smartphone bun și cel mai bun exemplu vine de la Orange, telefonul Acer CloudMobile S500 fiindu-ne oferit de acest operator. Orange România vinde în exclusivitate terminalul, care ne-a impresionat plăcut în șederea sa de două săptămâni la noi. Acest handset a fost anunțat în luna februarie și a fost lansat în septembrie.

Prețul acestui model e de doar 200 de euro fără abonament, sau 1 euro cu abonament Orange Pantera. De remarcat faptul că primiți pe acest handset specificații de nivelul lui HTC One S, dar la jumătate de preț. Designul telefonului este unul destul de arătos pentru un asemenea device și singura mea obiecție e faptul că zona din spate scârțâie puțin. în fine, apreciez prezența celor 2 benzi metalice în partea superioară și inferioară a smartphone-ului și îmi place și forma sa și aderența spatelui.

Acer CloudMobile S500

Rețineți că acest model a primit un premiu pentru design, IF Design Award 2012, deși lookul sau a fost apreciat de către experții în domeniul esteticii. Sub capacul din spate se ascunde un slot microSIM și cel microSD, plus difuzorul cu tehnologie Dolby Mobile, acoperit cu o zonă discretă argintie. Nu avem butoane frontale capacitive sau fizice, deci ne bazăm pe cele virtuale, afișate pe ecran. Acer CloudMobile S500 măsoară 9.9 mm în grosime, cântărește 122 de grame și e un telefon destul de compact și plăcut de ținut în mână. în plus, la nivel estetic el va atrage privirile celor din jur, în sensul bun.

Acer CloudMobile

Smartphone-ul are și difuzorul pentru convorbiri foarte discret integrat în partea superioară argintie, ceea ce aș numi "a nice touch". Trecând la hardware, handset-ul Acer pune la dispoziție un display IPS LCD 720p de 4.3 inch, 8 GB spațiu de stocare, 1 GB RAM, tehnologie Dolby Mobile, conectivitate HSPA+ și WiFi. Avem și DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, o cameră de 8 megapixeli, o cameră secundară HD și un procesor dual core Qualcomm Snapdragon S4 de 1.5 GHz, cu arhitectură Krait și GPU Adreno 225.

Baterie Acer CloudMobile S500

Lista de dotări se încheie cu accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola, radio FM, GPS și o baterie Li-Ion de 1460 mAh. Am prins cam 10-12 ore de utilizare a acestui telefon, cu mențiunea că după o oră și jumătate de gaming am pierdut 80% din viața bateriei. în plus, de la 100% cu telefonul scos de la încărcat am ajuns la 70% după o oră de fotografiat și filmat, realizând cam 100 de poze. Astfel, pot spune că Acer CloudMobile nu are chiar cea mai performantă baterie din lume, din păcate.

Partea bună e că bateria se încarcă de la 1% la 100% în doar o oră și 40 de minute. Terminalul rulează Android 4.0 ICS și acum hai să vedem cum s-a comportat la testul multimedia. Tehnologia Dolby Mobile se simte de îndată ce e activată, ea concentrând parcă sunetul astfel încât audiția să fie mai bună. Avem un sunet clar, bas bun și toate notele se aud OK, dar doar cu Dolby activat, altfel parcă îi lipsește ceva audiției. Pe partea video, ecranul strălucește și e ireproșabil.

Display Acer CloudMobile S500

Avem un display de 4.3 inch foarte luminos, cu o imagine clară, unghiuri bune de vizualizare, culori vii și densitate a pixelilor de 342 ppi, deci mai bună decât la iPhone 5. Acer a folosit și o tehnologie care elimină golurile de aer între panou și sticla ecranului și a obținut reflexii mai scăzute și nuanțe de negru mai adânci. Culorile nu sunt saturate prea mult, deci totul e perfect. Aflați și că telefonul se comporta bine în bătaia soarelui și suporta playback pentru fișiere MP3, WMA, WAV, MP4 și multe altele.

Camera Acer CloudMobile S500

Trecând la camera de 8 megapixeli, suntem plăcut impresionați de zoomul de la filmare, funcția panorama e prezentă și ea, iar device-ul suporta captură video 1080p. V-am oferit și o comparație cu și fără HDR pentru două poze similare, iar Acer CloudMobile se descurcă excelent cu această opțiune. Avem și un mod low light pentru captura în condiții de luminozitate scăzută, modul continuu, care permite realizarea de 10 fotografii la rând, adică un soi de burst shot.

Acer CloudMobile S500, mostre foto

Puteți face poze în vreme ce filmați și veți o serie de mostre foto în această galerie, iar mai jos o mostră video. Per total camera acestui terminal e aproape de cea a lui HTC One S, dacă tot îl comparăm cu acel smartphone. și acum să vedem ce ne pregătește produsul oferit în exclusivitate de Orange în privința performanței și a benchmark-urilor. Am decis să îl comparăm pe Acer CloudMobile cu HTC One S și ASUS PadFone 1, ambele cu procesor dual core Snapdragon, dar și cu LG Optimus 4X HD, un quad core Tegra 3.

Acer CloudMobile S500 Benchmarks

Rezultatele au fost destul de bune, cu 5114 puncte în Quadrant, față de cele 5103 ale lui HTC One S, 5149 ale lui LG Optimus 4X HD și 5007 ale lui PadFone 1. în AnTuTu am obținut 9455, față de cele 7069 ale lui HTC One S, 11.000 ale lui LG Optimus 4X HD și 6100 ale lui PadFone 1. Rețineți că aceste rezultate sunt cele obținute de noi la momentul testării, deci cu luni în urmă, iar ele se pot schimba odată cu actualizări de software. Trecând mai departe, în NenaMark 2 am obținut 54.8 FPS, față de cele 60.3 FPS ale lui HTC One S, care are  totuși rezoluție inferioară a ecranului. LG Optimus 4X HD obține mai puține FPS decât Acer CloudMobile, 46.5 FPS, iar PadFone 1 ajunge la 60.4 FPS. în Vellamo ne-am încadrat între LG Optimus 4X HD, cu ale sale 1640 de puncte și PadFone 1/HTC One S cu 2400 de puncte, în vreme ce noi am obținut 1961 puncte.

în cele din urmă în Browsermark am înregistrat un scor de 1246 puncte, deloc rău dacă luăm în calcul faptul că noul PadFone 2, cel quad core obține 1700 de puncte. în ce privește calitatea convorbirilor, sunetul se aude OK, dar există o mică problemă cu înaltele, care se aud ușor sintetic. Acer CloudMobile rulează Android 4.0.4 cu minimă personalizare din partea celor de la Acer, ceea ce nu e neapărat rău, deoarece întotdeauna preferăm un Android stock. Singurul loc în care se simte aportul producătorului chinez este în zona de notificări, unde toate opțiunile sunt așezate puțin cam incomod, după părerea mea. îmi place și acel lockscreen care imită un panou rotativ, dar cam aici se termină personalizarea.

Review Acer CloudMobile

De remarcat și faptul că după o perioadă bună de gaming telefonul tinde să se încingă puțin. în zona lockscreen-ului avem și shortcut-uri pentru diferite funcții, precum cameră, iar pe acestea le accesăm cu un mic swipe într-un cadru dreptunghiular. Tastatura Swype vine preinstalată pe acest model și tot preinstalate sunt și diferite aplicații legate de soluția cloud de la Acer. E vorba de Acer Docs și Acer cloud, care permit stocarea în nor și lucrul cu documentele, dar nu funcționează chiar atât de bine pe cât am dori.
​

Recenzie Acer CloudMobile

Browser-ul web e rapid pe acest terminal, iar tastatura virtuală e comodă. Google Maps arata și se mișca bine, multitasking-ul e excelent, putem socializa cu Google+ și lucra cu documente prin Polaris Office, oferit la pachet cu smartphone-ul. Putem chiar interacționa cu imprimantele prin Acer Prinț și scoate la imprimantă diferite documente. și acum hai să vedem care sunt aspectele pro/contra pentru acest produs.

Iată aspectele pozitive:

  • display foarte luminos, culori vii, claritate excelentă
  • tehnologie audio Dolby
  • preț foarte bun
  • procesor puternic
  • camera destul de bună
  • calitate audio bună la playback muzical

și aspecte negative:

  • durată scurtă de viață a bateriei
  • capacul spate scârțâie
  • memoria internă putea fi mai mare
  • soluțiile cloud nu prea funcționează

Lui Acer CloudMobile îi acordăm nota 9 pentru design, 10 pentru hardware și 9 din nou pentru OS și UI, pentru un total de 9.33 din 10. Credeți-mă că va fi extrem de greu să găsiți un telefon mai bun la 200 de euro și eu nu știu nici unul mai bun decât acesta, sub 1000 de lei. Orange are o ofertă de nerefuzat și de îndată ce telefonul intra în stoc, nu ezitați și faceți achiziția, deoarece merită. Astfel, îi rotunjim nota totală la 9.40 pentru un Best buy adevărat. Mulțumim Orange România pentru terminalul oferit in teste.

Review Acer CloudMobile S500

Acer CloudMobile S500
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×