Review Acer Iconia W700: tableta cu dotări de ultrabook, puternică și masivă (Video)

2.994 ori
<b>Review Acer Iconia W700: tableta cu dotări de ultrabook, puternică și masivă (Video)</b>Tableta Acer Iconia W700 aka W7 ne-a sosit în teste de la Intel România și deși la prima impresie am luat contact cu un mamut de device, performanțele sale impresionante au reușit să ne convingă că există viitor pentru acest segment. E vorba...

Tableta Acer Iconia W700 aka W7 ne-a sosit în teste de la Intel România și deși la prima impresie am luat contact cu un mamut de device, performanțele sale impresionante au reușit să ne convingă că există viitor pentru acest segment. E vorba despre tabletele masive cu dotări de ultrabook, cum este și cazul acestui dispozitiv. După cum ați văzut și în unboxing, primim la pachet un keyboard cover, pe care îl analizăm în detaliu în tandem cu tableta.

Aflați că acest produs costă 3.899 lei la evoMAG.ro, în varianta de 128 GB cu procesor Core i5. Există și o versiune Core i3 mai ieftină și dacă vorbim de Core i3, sunt cu atât mai impresionat de această tabletă având în vedere faptul că eu posed un PC cu Core i3, iar tableta de față e mai puternică decât desktopul meu. Trecând la designul lui W700, terminalul măsoară 11.9 mm în grosime, cântărește 925 de grame și integrează un display de 11.6 inch.

Acer Iconia W700

Carcasa sa este practic o bucată masivă de metal - aluminiu, care devine dificil de ținut după 10 minute, din cauza greutății. Avantajul acestui device e că e rezistent, iar trecând la analiza amănunțită, în zona frontală avem display-ul, camera frontală și butonul Windows. în stânga se afla portul HDMI, cel USB, portul de încărcare și un microfon, iar în dreapta descoperim butonul On/OFF, cele de volum și jackul audio.

Porturi Acer Iconia W700

în zona inferioară se afla difuzoarele, iar în partea superioară avem un buton pentru blocarea orientării ecranului și sistemul de aerisire, care face un zgomot pronunțat atunci când solicităm procesorul cu un joc 3D de exemplu. în cele din urmă, în spatele lui W700 se află o cameră de 5 megapixeli și logo-urile asociate acestui produs.

Spatele lui Acer Iconia W700

Accesoriul cu tastatură are o textură soft touch în partea exterioară și o zonă din plastic maleabil în care să integrați tableta. Dacă device-ul e ușor de plasat în acel holder, ei bine e ceva mai greu de scos. Keyboard cover-ul se va flexa, astfel încât să proptiți tableta în tastatura și să obțineți un setup similar cu al lui Microsoft Surface, dacă îmi permiteți paralela.

Tastatura Acer Iconia W700

Tastatura se conectează rapid la tableta și poate fi conectat și prin intermediul unui cablu, pentru încărcare. Tastele sunt comode, iar întregul hibrid dintre tastatura și tableta este ergonomic și user-friendly. Trecând la hardware, avem la dispoziție un procesor Intel Core i5 33710 dual core de 1.7 GHz, care îi permite tabletei să ruleze Windows 8 Pro 64 bit fără probleme. Alte dotări includ 4 GB DDR3 SDRAM, SSD de 128 GB, un display de 11.6 inch (TFT LCD), cu rezoluție de 1920 x 1080 și iluminare LED.

Acer Iconia W700 -​ procesor Intel Core i5 33710 dual core de 1.7 GHz

De grafica se ocupă o soluție Intel HD 4000, iar pe zona de conectivitate avem WiFi, Bluetooth 4.0 și HDMI. în ce privește bateria, avem la dispoziție o unitate Li-Polymer de 4850 mAh, care pe hârtie oferă 9 ore de funcționare. Bateria cu 3 celule oferă la o solicitare intensă 6-7 ore de funcționare, sau cel puțin atât am atins noi.

Recenzie Acer Iconia W700

Portul USB de la bordul tabletei este un USB 3.0 și avem parte și de camere HD (în față și spate). Pe partea audio, avem parte de tehnologie Dolby, care vine la pachet cu un sistem complex de setări și opțiuni, pe care îl vedeți în video review. Practic e vorba de un egalizator extins. Totuși, mă așteptam la ceva mai mult de la capacitatea audio a tabletei, care e sub Nexus 10 ca volum. Totuși, sunetul se aude clar, basul este rezonabil, dar atenție la volumul maxim, deoarece melodiile se pot auzi ușor distorsionat.

în ce privește playback-ul video, avem la dispoziție un ecran Full HD cu unghi de vizualizare de 178 de grade și panou touch cu atingere în 10 puncte. De remarcat faptul că ecranul nu e foarte glossy și că rezoluția întrece multe ultrabook-uri de pe piață. Display-ul este luminos, culorile sunt vii și avem parte și de protecție Gorilla Glass.

Acer Iconia W700 pe partea foto

La o tabletă de aproape 1 kg camera poate părea un aspect de neglijat, dar am testat și senzorul de 5 megapixeli. Fotografiile rezultate au un colorit realist și remarcăm și rezoluția uriașă la care se pot realiza capturile video. Fotografiile realizate la interior sunt pline de zgomot și nici cele de afară nu arată prea bine.

Keybord Cover Acer Iconia W700

Avem și o aplicație specială foto, pe lângă cea standard a camerei, Acer Crystal Eye. în concluzie, îmi vine greu să cred că veți folosi tableta uriașă pe post de cameră, dar dacă o faceți, ea nu stă foarte rău la acest capitol. Evident că nu putem ignora și aspectul software și cel de funcționare a tabletei. Ei bine, aflați că acest device bootează în 6 secunde și îi ia 1.5 secunde să revină din standby. Acer W700 poate intra online în doar 2.5 secunde și în video review v-am arătat și cum interacționam cu Word și Excel folosind tastatura fizică și experiența touch.

Acer Iconia W700

Ca și la terminalele Android produse de Acer avem parte de o interfață specială. Acer Ring, care oferă shortcut-uri la funcțiile cele mai importante, de la documente, la fotografii, aplicații și setări de sistem. Am realizat și un benchmark cu ajutorul aplicației PC Benchmark, în care am atins 455 Mbps viteza de scriere a SSD-ului, peste cei 263 Mbps ai tabletei Lenovo Ideapad Yoga, rival pentru acest model.

Aceasta fiind o tabletă Windows 8, veți putea rula atât aplicații din Windows Store, cât și aplicații pe care le instalați ca pe Windows 7, folosind fișiere .exe. Acer oferă o zonă proprie de aplicații, care include Acer Explorer (colecție de aplicații pe care trebuie să le aveți atunci când cumpărați o tabletă), News Expresso (agregator de știri + feed de socializare) și Social Jogger (un soi de Flipboard).

Review Acer Iconia W700

V-am prezentat și funcțiile obișnuite, precum Bing Maps, Mailul, zona Xbox Games, plus sistemul de multitasking, gesturile de swipe din Windows 8 și sistemul de Charms. Surpriză de final a fost jocul Resident Evil 6, care a apărut în decembrie pe PlayStation 3 și Xbox 360 și în Aprile 2013 pe PC, deci e un titlu proaspăt. L-am testat cu rezoluție Full HD și nivel de detalii High, unde a sacadat puțin, iar cel mai bine a arătat cu nivel mediu de detalii și rezoluție puțin mai mică.

Pareri despre Acer Iconia W700

La final ați putut vedea în acțiune serviciile cloud de la Acer, care includ un sistem special pentru documente, unul pentru melodii și unul pentru fotografii. și acum să tragem și câteva concluzii. Iată aspectele Pro și Contra legate de acest device.

Acestea sunt aspectele Pro:

 • accesorii binevenite include în pachet
 • prețul nu e chiar mare, având în vedere echivalentă cu un ultrabook
 • hardware high end
 • calitate audio și video de invidiat
 • baterie rezonabilă pentru o tabletă puternică
 • poate rula jocuri noi (RE6)
 • puteți să lucrați pe acest device că pe un laptop
 • se încarcă bateria relativ rapid

și aspectele Contra:

 • tableta grea, masivă, groasă
 • zgomotoasă (ventilatoarele)
 • camera slabă
 • fără slot microSD/SD
 • doar un port USB

îi acordăm lui Acer Iconia W700 o notă de 7.8 pentru design, 9.5 pentru hardware și 9 pentru OS și UI. Nota totală este de 8.76 din 10 și le mulțumim celor de la Intel pentru tableta oferită în teste. Vă spun un lucru cu siguranță: după 2 zile de utilizare a lui Acer W700, veți crede că lucrați de pe un laptop și nu de pe o tabletă.

Review Acer Iconia W700

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×