Review Allview P6 Stony: ecran excelent, un pic prea bun pentru binele procesorului și bateriei (Video)

9.036 ori
<b>Review Allview P6 Stony: ecran excelent, un pic prea bun pentru binele procesorului și bateriei (Video)</b>Uneori o dotare a unui telefon e atât de bună încât trage în jos și alte dotări ale acelui handset. E și cazul lui Allview P6 Stony, un telefon altfel excelent, dar cu câteva mici neajunsuri pe care le vom acoperi în următoarele rânduri. Acest...

Uneori o dotare a unui telefon e atât de bună încât poate trage în jos și alte dotări ale acelui handset. E oarecum și cazul lui Allview P6 Stony, un telefon altfel excelent, dar cu câteva mici neajunsuri pe care le vom acoperi în următoarele rânduri. Acest handset costă 1.399 lei și ne-a fost oferit în teste de către Allview. Avem de-a face cu un telefon dual SIM cu ecran HD și Android 4.0 ICS la bord.

Allview P6 Stony a fost lansat în luna noiembrie, a ajuns la noi la teste în decembrie și review-ul său detaliat îl vedeți mai jos. Terminalul vine cu un design foarte bun, ba chiar pot spune că e designul meu preferat dintre toate telefoanele Allview testate de mine până acum. Am apreciat textura spatelui său, aderența și rama metalică elegantă și solidă care înconjoară ecranul și oferă o protuberantă în partea din spate-jos. Integrarea camerei în spate pot să spun că nu e prea reușită, în rest designul e plăcut.

Design Allview P6 Stony

Butoanele nu sunt chiar cele mai comode din lume, iar amplasarea butonului On/OFF în stânga e ușor bizară. Acest model amintește de Galaxy Nexus și de Samsung Galaxy S II ca design și renunță la butoanele capacitive în favoarea unora virtuale. Butoanele de volum și cel On/Off sunt puțin prea mici și rigide pentru a fi comode la utilizarea zilnică. Sub capacul bateriei se ascund două sloturi SIM, un slot microSD și o baterie neînlăturabilă, un aspect negativ al acestui smartphone.

Allview P6 Stony

Aflați și că P6 măsoară 8.6 mm în grosime, cântărește 131 de grame și per total sunt mulțumit de designul său. Trecând la hardware, Allview pune la bătaie un procesor Mediatek MT6577 dual core Cortex A9 de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX531 Ultra. Ecranul acestui smartphone dual SIM este un Super AMOLED de 4.65 inch, cu rezoluție de 720 x 1280 pixeli și protecție Gorilla Glass 2. Handsetul are același procesor ca și Allview P5 și P4 Duo, în cazul în care vă întrebați.

Allview P6 Stony

Un aspect pozitiv este cardul microSD de 16 GB care vine la pachet cu telefonul, oferind astfel stocare în plus, pe lângă cei 4 GB memorie Flash internă, din care 2 GB disponibili utilizatorului. Avem la dispoziție și 1 GB RAM, GPS, microfon dual cu reducere a zgomotului de fond, senzor de proximitate, radio FM cu RDS, accelerometru și conectivitate HSDPA cu viteza de 7.2 Mbps. Valoarea SAR a acestui telefon este de 0.528. Allview P6 mai dispune și de DLNA, Bluetooth 3.0 și încorporează o cameră de 8 megapixeli cu senzor OmniVision OV88330 în partea dn spate. Acesta este același senzor prezent și pe Allview P4 și pe P4 Duo.

Ca și restul modelelor noi Allview și P6 are parte de un amplificator audio Yamaha, iar trecând la baterie, avem parte de o unitate Litiu Polymer de 2100 mAh, care asigură pe hârtie 330 de minute de convorbiri și 260 de ore de funcționare în standby. La testele noastre, device-ul a prins o zi de utilizare, sau 4 ore de playback HD continuu. în ce privește playback-ul multimedia, din start trebuie să menționez amplasarea insolită a jackului audio în partea inferioară a telefonului, ca la iPhone 5.

Radio FM Allview P6 Stony

Calitatea sunetului pe P6 este excelentă, volumul este uriaș, iar claritatea este la nivel înalt. și căștile se aud bine și stau bine în ureche, iar basul este și el excelent. Pe partea de playback video iar încântare maximă, datorită ecranului HD cu luminozitate foarte bună, unghiuri bune de vizualizare, comportament bun în bătaia soarelui și culori foarte vii. în ce privește camera de 8 megapixeli, senzorul Omnivision OV88330 își face treaba OK. Avem parte de bliț LED, geotagging, HDR, captura video 720p la 30 fps și un zoom bun și clar al camerei.

Allview P6 Stony camera

Mostre foto Allview P6 Stony

HDR-ul funcționează foarte bine și asta s-a văzut și în mostrele foto. Din păcate captura în condiții de luminozitate scăzută nu e chiar atât de bună și nu sunt încântat nici de faptul că filmarea se realizează în format .3GPP la bitrate de 8 Mbps. Măcar prim-planurile arată bine, cât despre video se putea o idee mai bine sau măcar filmare Full HD. în privința calității foto/video, camera e undeva între Galaxy Nexus și Galaxy S II. și fiindcă am menționat aceste două modele, le-am pus la bătălie cu P6 în zona de benchmark-uri.

Benchmark-uri Allview P6 Stony​

Am testat P6 în comparație cu Allview P5, Allview P4 Duo, Samsung Galaxy S II și Galaxy Nexus, rulând pe ele cele mai populare benchmark-uri. în Quadrant P6 a obținut 2620 puncte, față de cele 2585 ale lui P5 și 2742 ale lui P4 Duo, în vreme ce Galaxy S II a scos 4018 puncte, iar Galaxy Nexus 2100 puncte. în AnTuTu am obținut 5950 puncte cu P6, față de cele 5656 puncte ale lui P5 și 6310 ale lui P4 Duo, în vreme ce Galaxy S II se situează la 6200 de puncte. în NenaMark 2 nu stăm prea bine, deoarece GPU-ul nu face fața ecranului HD. Astfel obținem 17.8 FPS, mai puțin decât oricare dintre celelalte modele, în vârf cu Galaxy S II și ale sale 54 FPS.

Review Allview P6 Stony

Nici în Vellamo nu am avut un scor prea bun, înregistrând 1028 de puncte, față de 1158 ale lui P5, 1117 ale lui P4 Duo  și 1165 ale lui Galaxy S II. în BrowserMark scoatem cam jumătate din punctajul lui Galaxy Nexus, în vreme ce în SunSpider stăm de 3 ori mai prost față de un iPhone 5, cu 2282 puncte. Doar de dragul mențiunii, Galaxy S II costă 1579 lei, iar Galaxy Nexus 1599 lei. Web browserul telefonului se mișca bine, în ciudat rezultatelor din benchmark-urile specializate pe web browsing, iar zona de notificări are obișnuitele toggle-uri și modalitate de activare chiar și prin swipe de la jumătatea ecranului.

Recenzie Allview P6 Stony

Handsetul dispune de butoane virtuale în Android și nu de butoane capacitive sau fizice. Aveți la dispoziție o nouă selecție de teme, iconuri și widgeturi în zona Themes, oferite de către Allview în cadrui lui Berry UI. Mai trebuie să menționăm faptul că Berry UI dă impresia că funcționează sacadat, probabil din cauza framerate-ului scăzut al animațiilor, o problemă ce se poate rezolva însă prin descărcarea și instalarea a unui custom launcher din Play Store. Noi am instalat Apex Launcher, care a înbunătațit considerabil experienta de utilizare... Calitatea convorbirilor este bună și nu sunt probleme cu recepția semnalului, iar aplicațiile de bază precum Google Maps, Calendar sau Gmail funcționează OK. în review-ul video v-am prezentat și Bitdefender Mobile Secuity și setările dual SIM ale telefonului.

și acum hai să tragem și concluziile și să vedem aspectele pro și contra ale acestui handset. Iată aspecte pro:

 • design plăcut
 • calitate audio deosebită/ amplificator audio Yamaha
 • unghiuri bune de vizualizare
 • camera de calitate rezonabilă, mai ales în privința fotografiilor, mai puțin video
 • faptul că e un telefon dual SIM cu ecran HD
 • cardul microSD de 16 GB la pachet

și aspectele negative:

 • bateria încorporată
 • butoane incomode (on/off)
 • durata de viață a bateriei
 • procesorul și GPU-ul nu fac întotdeauna față ecranului prea bun
 • ar fi putut avea deja Jelly Bean

în concluzie îi acordăm lui Allview P6 Stony o notă de 9.3 din 10 pentru design, o notă de 8.5 pentru hardware și 8.9 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 8.9 din 10 pentru acest telefon. E greu de găsit un model Android cu un astfel de ecran și două sloturi SIM, plus card de 16 GB la pachet, de aceea acest model va deveni un best buy de îndată ce mai pierde 100 sau 200 de lei din preț. Deocamdată, avem un handset cu design și ecran de calitate, dar și unele mici defecte.

 • Preț Allview P6 Stony prin eMAG.ro: 1.399 lei


​Review Allview P6 Stony

Allview P6 Stony
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×