Review ASUS FonePad: un Nexus 7 metalizat, cu procesor single core Intel și apeluri telefonice (Video)

4.114 ori
<b>Review ASUS FonePad: un Nexus 7 metalizat, cu procesor single core Intel și apeluri telefonice (Video)</b>ASUS FonePad este tableta cu preț accesibil, ecran de 7 inch și funcție de apelare telefonică prezentată la MWC 2013. Am realizat o experiență hands on cu această tabletă la showul din Barcelona, iar acum terminalul a ajuns și la noi în teste,...

ASUS FonePad este tableta cu preț accesibil, ecran de 7 inch și funcție de apelare telefonică prezentată la MWC 2013. Am realizat o experiență hands on cu această tabletă la showul din Barcelona, iar acum terminalul a ajuns și la noi în teste, după un eveniment oficial de lansare organizat luna trecută.

Produsul costă 1.049 la evoMAG și eMAG și tableta a ajuns în magazinele online încă din luna aprilie. La capitolul design avem de-a face cu un look similar cu al lui Nexus 7, cel puțin dacă priviți tableta din față. Spatele său este metalizat, iar tableta măsoară 10.4 mm în grosime și cântărește 340 de grame. în partea inferioară avem jackul audio și portul microUSB, iar în spate jos se afla difuzorul terminalului. Butonul On/Off și cele de volum se afla în stânga, deși mă așteptam ca butonul On/Off să fie undeva sus sau în dreapta, dar ne adaptăm din mers.

ASUS FonePad

Avem la dispoziție un microfon sus și unul jos pe acest device și remarcăm și prezența unor margini mari ale ecranului. Privit din față, FonePad aduce cu un telefon mai mare, mai ales datorită acelui earpiece din partea superioară. în aceeași zonă, dar în spate se afla un capac din plastic, care ascunde slotul microSIM și pe cel microSD.

Spatele tabletei este fabricat din aluminiu mat, iar gadgetul oferă o aderență destul de bună, dar nu la fel de bună ca la Nexus 7. Rețineți și că acest produs ASUS încape lejer în buzunarul unor pantaloni largi și chiar în buzunarul interior al unui sacou. Trecând la specificații, tableta oferă un slot microSIM și în zona frontală se afla un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și densitate a pixelilor de 216 PPI. Același ecran suporta multitouch cu 10 degete, iar tableta vine și cu 8 sau 16 GB memorie internă, slot microSD (până la 32 GB), 1 GB RAM DDR2 și conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps.

Specificatii ASUS FonePad

Alte dotări includ și WiFi, Bluetooth 3.0, microUSB 2.0, iar în unele versiuni internaționale avem la dispoziție și o cameră de 3.15 megapixeli în zona din spate. Versiunea standard a tabletei, cea pe care o testăm aici dispune de o cameră frontală de 1.2 MP, iar creierul acestui device este un procesor single core Intel Atom Z2420 de 1.2 GHz. Acesta este un CPU Lexington cu hyper threading, care a implicat un proces de fabricație de 32 nm. Ca GPU avem un Power VR SGX 540 de 400 MHz, iar terminalul rulează Android 4.1 Jelly Bean.

Bateria lui FonePad este o unitate de 4270 mAh, care asigură 9 ore de funcționare conform ASUS. Am constatat cu surprindere (plăcută) că terminalul se încarcă în sub 2 ore, iar bateria sa Li Polymer de 16 WHh vine și cu un mod Power Saving la pachet. La testele noastre acest produs a atins 8-9 ore de funcționare intensă, sau 5 ore de playback video HD continuu. în concluzie prindeți lejer o zi de utilizare.

Recenzie ASUS FonePad

Trecând la aspectul media, aici difuzorul terminalului strălucește. Volumul este ridicat, calitatea este deosebită, iar melodiile se aud clar și răspicat, cu bas foarte bun și voce caldă. Aici intră în acțiune și tehnologia audio SonicMaster de la ASUS. Pe partea de video, avem unghiuri de vizualizare foarte bune, doar e vorba de un panou IPS aici. Rezoluția este de 1280 x 800 pixeli, iar culorile sunt vii și avem și setări speciale pentru utilizarea în bătaia soarelui. Contrastul este excelent, chiar și la lumina zilei, iar textul se vede foarte bine pe ecran, imaginea fiind clară. Negrul nu este atât de adânc ca la OLED, dar culorile sunt naturale.

în ce privește software-ul, ASUS FonePad rulează Android 4.1 Jelly Bean și are o tastatură virtuală comodă. Semnalul și calitatea convorbirilor sunt fără cusur și vă recomand să folosiți un headset, mai degrabă decât tableta ținută la ureche. în ce privește personalizarea, puteți personaliza experiența de vizionare/vizualizare cu ajutorul aplicației ASUS Splendid, care modifică atât nuanțele afișate pe ecran, cât și vivacitatea culorilor, temperatura și saturarea.

ASUS FonePad Bechmarks

în ce privește performanța, am decis să realizăm benchmark-uri pe acest terminal, comparându-l cu Nexus 7 și cu Samsung Galaxy Tab 2 7.0. în Quadrant FonePad obține 2934 puncte, față de cele 4000 ale lui Nexus 7 și cele 2965 ale lui Galaxy Tab 2 7.0. în AnTuTu obținem 9099 puncte, față de cele 11.000 ale lui Nexus 7 și cele 6366 ale lui Galaxy Tab 2 7.0. Cel mai relevant benchmark este noul 3DMark, în care obținem 2219 puncte cu FonePad, 3553 cu Nexus 7 și 2050 cu Galaxy Tab 2 7.0. Concluzia este că tableta de față se situează peste Galaxy Tab 2 7.0 și nu chiar foarte departe de Nexus 7, îmbucurător pentru un terminal cu CPU single core Intel.

Asus Fonepad Bechmarks

Avem la dispoziție și widget-uri unice ASUS, precum cel care închide procesele sau cele pentru baterie. Există și o zonă de Mini Apps, declanșată de un buton virtual în partea inferioară a ecranului, iar această funcție amintește de mini aplicațiile de pe tabletele Galaxy Tab sau de pe Sony Xperia Tablet S. Partea bună e că aceste mini aplicații vă permit să realizați un multitasking eficient, mutându-le pe ecran și alternându-le utilizarea.

Pret ASUS FonePad

Shortcut-urile din zona de notificări includ și funcția Instant Dictionary, care, după cum vedeți în video review vă permite să traduceți direct din browser paginile web în limba dorită. V-am prezentat în video review și câteva dintre aplicațiile care vin la pachet cu tableta, inclusiv App Backup și App Locker, pe care le știți de pe alte terminale ASUS, plus ASUS Story, care va permite să creați un colaj de fotografii cu text alăturat.

Review ASUS FonePad

O altă aplicație unică este ASUS Studio, un soi de galerie mai amplă cu noi metode de administrare a fotografiilor. Pentru socializare avem Buddy Buzz, care integrarea Twitter și Facebook și are și un widget destul de simplu. My Painter este un software pentru desen, nimic complicat, cu câteva pensule și opțiuni de culoare, în vreme ce My Library se ocupă de e-reading, iar SuperNote Lite e o aplicație de luat notițe multimedia, cu suport pentru desenat și scris de mână.

și acum să trecem la verdict și să vedem aspecte Pro și Contra.

Iată aspectele Pro:

 • carcasa metalică/calitate bună a construcției
 • ecran de calitate, luminozitate bună
 • calitate audio deosebită, datorită SonicMaster
 • baterie bună
 • slot microSD
 • funcție de telefon/ date 3G
 • preț rezonabil
 • multe aplicații unice la pachet
 • se încarcă rapid bateria

și aspectele Contra:

 • doar Android 4.1 nu și 4.2
 • capacul microSIM/microSD ușor instabil
 • lookul de "telefon mare"
 • aderență mai mică decât Nexus 7

Observați că aspectele Contra ar putea fi excluse, deoarece nu scad cu nimic appeal-ul produsului, de aici și nota mare ce urmează. ASUS FonePad primește nota 9.2 din 10 pentru design, 9.3 din 10 pentru hardware și 9 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.16 din 10 pentru acest produs, pe care ASUS ni l-a furnizat în teste și cărora le mulțumim.

Pentru prețuri actualizate consulați:

Review ASUS FonePad

ASUS Fonepad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×