Review ASUS PadFone + PadStation - telefonul "Matryoshka" din tabletă-accesoriu, un posibil Început de trend!

3.545 ori
<b>Review ASUS PadFone + PadStation - telefonul "Matryoshka" din tabletă-accesoriu, un posibil Început de trend!</b>V-ați imaginat vreodată că tableta va deveni accesoriu pentru telefon? Se întâmplă asta în cazul lui ASUS PadFone, telefonul ASUS care se introduce în tableta PadStation și o folosește pe aceasta ca accesoriu. Am folosit în titlu cuvântul...

V-ați imaginat vreodată că tableta va deveni accesoriu pentru telefon? Se întâmplă asta în cazul lui ASUS PadFone, telefonul ASUS care se introduce în tableta PadStation și o folosește pe aceasta ca accesoriu. Am folosit în titlu cuvântul "Matryoshka" deoarece mă gândesc la acele mici păpuși rusești care se introduc una în alta, în dimensiuni din ce în ce mai mici. Astfel ni se prezintă PadFone, un terminal foarte original, un combo oferit în teste de către ASUS România în stadiu de prototip.

Ați văzut deja un preview al acestui hibrid în ultimele zile și v-am prezentat un hands on încă din martie de la MWC 2012 și încă unul de la IT Congress în Timișoara în această lună. ASUS PadFone este așteptat să apară de mai bine de un an și se pare că va întârzia, în special din cauza procesorului Snapdragon S4, atât de căutat în rândul marilor producători de telefoane și tablete. Acesta pare a fi prețul succesului, iar dacă vreți o dată aproximativă de lansare, iunie ar trebui să acopere destul de bine perioada de debut în magazine a lui PadFone. Cât despre preț, se vehiculează suma de 699 de euro pentru combinația telefon + tabletă, în vreme ce tastatura dock va costa 149 de euro. Vom avea la pachet și un stylus cu rol de headset Bluetooth, dar din păcate noi am avut aici șansă să testăm doar telefonul și tableta și nu și dock-ul și stylus-ul.

ASUS PadFone

Conceptul din spatele lui PadFone e simplu: avem un smartphone de 4.3 inch, introdus într-o fantă specială  tabletei PadFone Station, utilizat în tandem cu tableta servindu-i drept "creier", pentru că apoi să atașăm acestui hibrid o tastatură dock, care îi crește durata de viață a bateriei și oferă o experiență tip laptop. Sună ca terminalul perfect, nu-i așa? Ei bine, trecând la prototipul nostru, întâi am luat contact cu telefonul PadFone, care ne-a lăsat o impresie plăcută, mai ales la capitolul design. Privit din lateral terminalul adopta acel design "teardrop" pe care îl tot vedem pe concepte de iPhone 5, în vreme ce fațada din sticlă ne oferă logo-ul ASUS jos, o cameră frontală sus și un ecran de 4.3 inch. în părțile laterale avem portul micro HDMI și cel micro USB, folosite pentru a se conecta la tableta, plus încă un mic conector pe aceeași parte. Pe partea opusă avem butoanele de volum, iar sus jackul audio și butonul On/OFF. Telefonul nu dispune de butoane fizice în partea frontală, folosindu-le doar pe cele 3 capacitive specifice lui Android 4.0.

PadFone ne-a lăsat o impresie plăcută, mai ales la capitolul design

Padfone din lateral

ASUS PadFone măsoară 9.2 mm în grosime și cântărește 129 de grame, dimensiuni normale pentru un smartphone modern. Trecând la tableta, descoperim un terminal cu diagonală de 10.1 inch, grosime de 13.5 mm și greutate de 724 de grame. Tableta pune la dispoziție butoane de volum, o cameră frontală proprie și difuzoare cu tehnologie Sonic Master. Per total, atunci când telefonul se afla introdus în fanta specială din tableta veți avea un device hibrid care cântărește aproape 900 de grame, deci destul de greu în mâna utilizatorului.

Asus PadStation

PadStation review

Partea din spate a tabletei, cea care găzduiește telefonul are o un capac cu un orificiu special pentru camera de 8 megapixeli a lui PadFone și bliț, împărtășite de cele două terminale. Menționez aici și prezența unei baterii de 1520 mAh pe ASUS PadFone, iar sub capacul bateriei se afla și slotul microSD și cel SIM. Cu această baterie veți avea parte cam de o zi de funcționare, sau poate mai puțin, dar tableta va extinde aceasta durată de 5 ori. Pe hârtie ni se promite un timp de convorbiri de 940 de minute în regim 2G (pentru hibrid, cu tableta + tableta la un loc).

Docking Padfone

Orificii camera PadStation

Trecând la capitolul hardware, ASUS PadFone vine cu faimosul procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual core de 1.5 GHz, GPU Adreno 225, 1 GB RAM, 16/32 GB memorie internă, plus 32 GB spațiu de stocare în cloud prin serviciul ASUS Web Storage, oferit gratuit pe 3 ani. Adăugăm la asta și conectivitate WiFi, HSPA+ (21 Mbps) și GPS, cu mențiunea că tableta are propriile antene GPS și de telefonie, pentru un semnal de calitate. în ce privește ecranul, PadFone pune la bătaie un display Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 960 x 540, care arăta foarte bine, chiar și în bătaia soarelui. El este protejat de tehnologia Gorilla Glass, ca și ecranul de 10.1 inch cu rezoluție de 1280 x 800 al tabletei PadFone Station.

Camera lui Asus Padfone

Atât telefonul, cât și tableta au setări speciale de luminozitate pentru folosirea la lumina zilei (Outdoor). Dacă sunteți curioși, aflați că tableta are o baterie de 6600 mAh, la care își va aduce aportul și dock-ul tastatura, pentru o durată de viață și mai mare. La capitolul camera avem un senzor de 8 megapixeli în spatele lui PadFone, cu bliț LED, plus o cameră frontală de 0.3 MP pe telefon și 1.3 MP pe tableta. în zona de multimedia am fost impresionat plăcut atât de volumul audio de pe tableta, cât și de cel de pe telefon. Dacă vreți un exemplu de comparație, ASUS PadFone se aude mai tare și mai clar decât HTC One S, al cărui difuzor m-a dezamăgit.

Mostre foto Asus PadStation

La playback-ul video totul arată excelent, PadFone e capabil de playback full HD cu ușurință și culorile vii arata excelent atât pe ecranul mare, cât și pe cel mic. în ce privește cameră, avem aici un senzor de 8 megapixeli care m-a surprins plăcut. Interfața sa este unică și veți declanșa opțiunile principale cu o mișcare swipe pe ecran. Avem la dispoziție captura video 1080p, din care aveți o mostră mai jos. La captura foto am încercat atât o panoramă, cât și poze macro și toate au ieșit excelent, chiar dacă am avut o zi înnorata, după cum se vede și în poze.

în privința experienței software, telefonul oferă Android 4.0 ICS cu sistemul clasic de multitasking pe bază de swipe pentru a scăpa de aplicații, plus câteva widgeturi specifice ASUS, de la cel de baterie de la Ceas + Calendar sau One Click Clean pentru a închide aplicațiile inutile instant. în bară de notificări de pe telefon găsim și câteva setări de performanță și de conectivitate pe care le cunoașteți de pe tabletele ASUS, dar care au fost acum aduse pe micul ecran. Trecând la experiența de pe tableta, ea este identică dacă vreți cu cea de pe ASUS Transformer Pad 300 și Prime cu Android 4.0 la bord. Diferența aici este că avem o secțiune specială în zona de aplicații/widgeturi, în care putem plasa aplicații pe care dorim să le rulăm doar pe tableta (Pad Only). Pe secțiunea de apelare telefonică, avem o calitate bună a convorbirilor, volum bun și posibilitatea de a realiza apeluri și de pe tableta prin aplicația Phone, cu un dialer adaptat la ecranul mai mare.

Recenzie Asus Padfone

Browserul web se mișca OK, pinch to zoom funcționează bine, iar tastatura virtuală este aceeași experiență de pe Transformer 300, cel puțin pe tableta. și tastatura virtuală de pe telefon este comodă, amintindu-mi de cea de pe modelele Samsung, dacă vreți. Ce trebuie remarcat aici este modul de utilizare dinamică. Ce înseamnă asta? Ei bine, dacă vedeți un film pe telefon și îl introduceți pe PadFone rapid în tableta, continuați playback-ul de unde ați rămas în doar 2-3 secunde. Acest lucru se aplică la muzică, browsing și multe altele, totul petrecându-se fără lag. Evident, aici am exclus unele buguri și mici blocări ale acestui terminal hibrid, asta pentru că am testat un prototip și ele nu ar avea relevantă, de vreme ce vor lipsi pe produsul final. Ne-a fost promisă și varianta finală, cu tastatura dock și stylus headset, dar asta puțin mai târziu în acest an.

Review Asus PadFone

și acum să vedem verdictul pentru "Matryoshka"!

Dacă mă întrebați ce plusuri are acest produs, veți afla că:

  • am apreciat stocarea cloud de 32 GB de la ASUS
  • originalitatea designului se remarcă din start
  • telefonul arata fantastic, cu rama metalică, fațada din sticlă, forma teardrop
  • camera a fost o surpriză plăcută
  • utilizarea dinamică face toți banii

și dacă vreți să aflați ceva despre minusuri:

  • greutatea de aproape 900 de grame a hibridului
  • bateria cu viața scăzută a telefonului
  • întârzierea procesorului care va face PadFone să se lanseze târziu
  • rezoluția ecranului lui PadFone ar fi putut fi 720p
  • partea din spate a tabletei nu îi permite să stea fixă pe o suprafață plană (protuberanta zonei unde se afla PadFone împiedica acest lucru)

Cu toate acestea, avem aici un produs care ar putea da naștere unui trend. Mai țineți minte când se vorbea numai de rău de Galaxy Note, atunci când apăruse și nu i se dădea nici o șansă? Ei bine, ASUS PadFone a pornit la drum cu mai multe aprecieri decât critici și are toate șansele să sape și mai mult groapa laptopurilor, care deja erau îngropate de tablete. PadFone vă oferă combinația ideală de telefon, tableta, laptop, stylus și headset, asta dacă optați pentru toate accesoriile. și chiar și în varianta telefon + tabletă primiți destule cât să nu vă lipsească PC-ul deloc. ASUS PadFone are de la noi un 9 pentru design, 8 pentru hardware și 9 pentru interfață, pentru un total de 8.66, nota finală a acestui hibrid. Mulțumim ASUS România pentru produsul oferit în teste și vă așteptăm pe Forumul Mobilissimo.ro pentru a dezbate impresiile despre terminal.

Review ASUS PadFone & PadStation:
 

ASUS PadFone
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×