Review ASUS PadFone - versiunea finală testată, cu sleeve, tastatura și un super stylus; Un produs excelent și complet! (Video)

4.775 ori
<b>Review ASUS PadFone - versiunea finală testată, cu sleeve, tastatura și un super stylus; Un produs excelent și complet! (Video)</b>V-am prezentat o experiență hands on cu ASUS PadFone încă din lună martie a acestui an, pentru că apoi să vă oferim un review al unui sample de PadFone, dar din păcate fără tastatura și stylus. Acum revenim cu un PadFone finisat și complet,...

V-am prezentat o experiență hands on cu ASUS PadFone încă din lună martie a acestui an, pentru că apoi să vă oferim un review al unui sample de PadFone, dar din păcate fără tastatura și stylus. Acum revenim cu un PadFone finisat și complet, oferit în teste de către ASUS România, la pachet cu tastatura dock și cu stylusul cu rol de headset. întreg hibridul costă 3.339 lei la eMAG.ro și este un produs excelent, după cum veți realiza și din recenzia noastră de mai jos.

Multe dintre aspectele legate de acest produs le-ați aflat din recenzia precedentă, deci nu vom insista prea mult pe ele. Spre exemplu știți că ASUS PadFone, telefonul are un design foarte original, cu format teardrop, margini metalice și suprafața frontală din sticlă neperturbata de butoane fizice. PadFone măsoară 9.2 mm în grosime și cântărește 129 de grame, în vreme ce tableta PadFone Station măsoară 13.55 mm în grosime și cântărește 724 de grame. Telefonul oferă un jack audio și buton On/OFF în partea superioară în vreme ce lateral se afla butoanele de volum pe o parte și porturile micro USB și micro HDMI pe cealaltă. Prin acestea două, plus o serie de pini metalici veți conecta telefonul la tableta în fanta specială a lui PadFone Station.

Asus Padfone

Sub carcasa lui PadFone se ascund bateria, slotul SIM și slotul microSD, iar capacul bateriei are o aderentă bună și e ușor de desfăcut. Tableta este masivă și butucănoasă, dar totuși portabilă și vine cu jack audio, butoane de volum, porturi proprietare în partea inferioară pentru conectarea la dock și două orificii în dreptul camerei lui Padfone, pe care o împarte cu acesta (un orificiu pentru bliț și unul pentru cameră). Tastatura arata exact ca și dock-urile pe care le-ați văzut deja și în alte review-uri de produse ASUS, în vreme ce stylusul sosește cu un vârf cauciucat, design elegant, difuzor pentru convorbiri, microfon și port microUSB pentru încărcare. El adopta forma unui stilou și are și un clips cu care îl puteți atașa la un clipboard sau la husa specială cu care vine PadFone.

Asus Pafone stylus

Asus Pafone

Husa Asus Pafone

Aceasta husă de culoare maronie funcționează pe bază de magneți și poate avea și rol de suport/kickstand, după cum am arătat și în review-ul video. V-am prezentat și perechea de căști cu care vine la pachet PadFone, acesta surprinzând plăcut prin bas și volum și fiind ergonomice. Trecând la hardware, ASUS PadFone pune la bătaie un procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual core de 1.5 GHz, 1 GB RAM, 16/32/64 GB spațiu de stocare și 32 GB de stocare în cloud prin ASUS WebStorage. Serviciul e valabil pe 3 ani și interfața să amintește de Dropbox și funcțiile sale la fel.

Asus Pafone

Alte dotări includ conectivitate HSPA+ de 5.76 Mbps, WiFi, GPS Qualcomm, iar ecranul lui PadFone este unul Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 960 x 540 pixeli și protecție Gorilla Glas. PadFone Station are un display de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, protecție Gorilla și pe ambele ecrane le-ați văzut în acțiune la recenzia pe care i-am făcut-o jocului Asphalt 7: Heat. Bateria lui PadFone este de 1520 mAh, în vreme ce tableta oferă o sursă de alimentare de 6600 mAh.

Asus Pafone camera

Timpul total de convorbiri oferit de device-ul hibrid este de 940 de minute în 2GB și includ aici întreg "laptopul", cu tot cu tastatură. Terminalul funcționează și timp de 370 de ore în standby. Dacă vreți o apreciere mai clară, ASUS PadFone că telefon oferă 6-7 ore de funcționare, în vreme ce tableta oferă 10 ore, iar în mod laptop atingeți 17 ore de utilizare. Trecând la cameră, avem aici un senzor de 8 megapixeli BSI, cu bliț LED și lentila cu 5 elemente, iar mostre foto și video ați văzut și în recenzia precedentă. Camera este excelentă și am fost surprinși plăcut de ea.

Camera Asus Pafone

în partea frontală a telefonului avem o cameră VGA, iar în partea frontală a tabletei o cameră de 1.3 megapixeli, ambele pentru videoconvorbiri. Alte dotări includ giroscop, senzor de proximitate, de luminozitate, accelerometru și aflați că PadFone Station are propriul GPS și propria antenă de telefonie, pentru a amplifica semnalul telefonului. Ca sistem de operare avem pe terminale Android 4.0.3, deși Android 4.0.4 trebuie să sosească în orice clipă, aducând câteva bugfixuri și îmbunătățiri.

Ca de obicei Android ICS presupune multitasking pe bază de swipe, zona comună de widgeturi și aplicații și o funcționare mai rapidă a sistemului. în zona de widgeturi avem și câteva widgeturi unice pentru ASUS, cum e MyZine, colecție de pagini web deschise recent, vreme, galerie foto, cărți și melodii deschise recent, toate într-o singură fereastră. Există și un widget de baterie cu indicatori pentru toate 3 terminalele, un widget care închide cu o singură apăsare toate aplicațiile care rulează în acel moment și un widget cu setări speciale pentru PadFone.

Asus Padfone Statipn

Avem și butoane speciale de conectivitate în bară de notificări a telefonului PadFone și în zona de notificări din dreapta jos pe tableta. Tot acolo se afla și o opțiune specială pentru display, un mod Outdoor, care face ecranul mai luminos și vizibil în bătaia soarelui. în zona de Setări descoperim setări speciale pentru PadFone, cum ar fi asocierea butonului de multitasking cu funcția screenshot, plus setări pentru stylusul Bluetooth cu rol de headset. Acesta are și o aplicație specială de pairing, pe care o vedeți în acțiune în review-ul video.

Acum că am avut unitatea finală PadFone în teste, am putut să realizăm și câteva benchmark-uri, care s-au soldat cu rezultate foarte bune. în Quadrant, am scos 5007 puncte, față de cele de 5100 ale lui HTC One S, de exemplu, care are același procesor Snapdragon S4 și cele 4600 de puncte ale tabletei ASUS Infinity Pad, cu procesor Tegra 3. în AnTuTu am scos 6100 de puncte, încă o dată prin zona lui HTC One S, cu 7000 de puncte și sub Infinity Pad, cu ale sale 11.600 de puncte..

în testul NenaMark 2 am obținut 60.4 FPS, aproape identic cu rezultatul de pe HTC One S, cu 60.3 FPS și peste Transformer Pad Infinity , care a scos 34.6 FPS, care care mișca mai mulți pixeli la o rezoluție Full HD. în cele din urmă, în testul Vellamo am obținut 2482 de puncte, peste HTC One S, Infinity Pad și Transformer Pad 300, ultimele două fiind depășite cu aproape 1000 de puncte. în review-ul video vedeți și un test al unui apel realizat folosind stylusul cu rol de headset, care vine și cu butoane de volum, care vor modifica volumul de pe tableta în timp real, cum se vede și în video.

Stylus Asus Pafone

Trebuie să vă spun că atunci când aveți o convorbire de pe stylus calitatea este destul de bună, iar volumul este rezonabil, mai bun decât mă așteptam, sincer să fiu. Secretul din spatele lui PadFone este funcționarea dinamică. Asta presupune să porniți un film pe telefon, să îl introduceți în tableta și să continuați imediat filmul și să faceți același lucru și în cazul web browsing-ului. Trecând la zona multimedia, dacă deja am lăudat căștile lui PadFone, volumul difuzorului telefonului este modest, dar e compensat din plin de sistemul audio SonicMaster al tabletei, cu volum impresionant, bas bun și claritate. Din păcate, la volum maxim al tabletei spatele său va vibra destul de mult.

Asus Pafone

La capitol video nimic de reproșat, ci doar de lăudat: unghiuri de vizualizare bune, luminozitate bună, culorii vii și claritate și contrast excelente. Sunt recunoscut numeroase tipuri de fișiere media, de la MKV la MOV și de la AVI la MP4 și FLAC. Dintre aplicații am selectat SuperNote, o aplicație de notițe pe steroizi, care permite scrisul de mâna cu stylus, desenatul, scrisul de mână, integrarea de fotografii, clipuri video și fișiere audio, toate pentru notițe mult mai complexe decât au existat vreodată până acum.

Recenzie Asus Pafone

Cât despre tastatura, ea oferă obișnuită experiența de scriere de pe tabletele ASUS, adică foarte comodă, cu ergonomie bună și asta în ciuda faptului că "laptopul" PadFone este destul de masiv. și tastatura virtual este destul de comodă, atât pe PadFone, cât și pe PadFone Station. încă o dată, pentru cei curioși, nu a avut rost să repetăm testul de cameră, deoarece și la primul review camera a fost excelentă, iar detalii aveți în precedentul review. Hai să vedem și concluziile despre PadFone.

Dacă mă întrebați ce plusuri are terminalul, iată-le:

 • bateria impresionantă de aproximativ 17 ore în total
 • multe accesorii și foarte variate (sleeve, dock, stylus headset)
 • utilizarea dinamică
 • calitate audio, video și foto excelentă
 • designul telefonului PadFone este original
 • husa este utilă că suport
 • calitatea OK a convorbirilor/posibilitate de apelare de pe tableta mai comod, cu stylus headset

și iată și câteva minusuri ale device-ului:

 • întârzierea destul de mare pe piață
 • partea din spate vibrează la playback audio la volum maxim
 • per total terminalul este butucănos și masiv
 • e ciudat să vorbești la stylus în public
 • faptul că telefonul nu se vinde și separat

Trăgând linie, îi acordăm lui PadFone o notă de 9 pentru design, 9.5 pentru hardware și 9.5 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 9.33 din 10. Mulțumim ASUS România pentru că ne-au oferit tableta în teste și așteptam acum și primele mostre de tablete Nexus 7 în teste. Cu feedback pe seama uriașului review video la PadFone vă așteptam ca de obicei pe Forum, Mobilissimo.ro și canalul YouTube. Costă 3.339 lei la eMAG.ro.

Review Asus PadFone

ASUS PadFone
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×