Review E-Boda Eruption V200 Quad Core: ecran și cameră atractive, baterie și acustică mai puțin impresionante (Video)

5.773 ori
<b>Review E-Boda Eruption V200 Quad Core: ecran și cameră atractive, baterie și acustică mai puțin impresionante (Video)</b>Iată că a venit și momentul unei analize detaliate a telefoanelor E-Boda de nouă generație. Vă reamintesc că în această vară E-Boda a lansat primele sale telefoane, concurând cu alte branduri locale ca Evolio sau Allview. E-Boda Eruption V200...

Iată că a venit și momentul unei analize detaliate a telefoanelor E-Boda de nouă generație. Vă reamintesc că în această vară E-Boda a lansat primele sale telefoane, concurând cu alte branduri locale ca Evolio sau Allview. E-Boda Eruption V200 Quad Core costă 899 de lei la eMAG.ro, cel puțin a costat în cadrul unei oferte speciale.

Acesta este un telefon dual SIM quad core și vine cu un design atractiv, cu carcasa cu grosime de 8.9 mm. Telefonul cântărește 124 de grame și vine pe negru sau pe alb, ambele culori fiind disponibile sub formă de capace ale bateriei în cutia handsetului. încă o dată, lookul acestui model este atractiv, mai ales că duce cu gândul la calitatea unui Lumia sau a unui Alcatel de generație nouă. Remarcăm o lentilă de mari dimensiuni în zona camerei și vorbind de cameră, aceasta iese cam mult în evidență, corpul telefonului sprijinindu-se pe ea în zona din spate.

E-Boda Eruption V200 Quad Core

în partea frontală avem 3 butoane capacitive, earpiece-ul pentru convorbiri și camera frontală. Handsetul vine cu colțuri rotunjite, iar per total carcasa din plastic este cam alunecoasă. în spate avem cameră de 8 MP, blițul dual LED și un microfon tot în zona camerei, plus difuzorul în partea inferioară. în partea de sus se afla portul microUSB, jackul audio, iar lateral se afla butoanele On/off și cele de volum.

Specificatii Review E-Boda Eruption V200 Quad Core

Marginea aparent metalică a acestui telefon este fabricată tot din material plastic, iar trăgând linie la capitolul design, putem spune că acest device stă bine în mâna utilizatorului și are un look plăcut. Pe partea de hardware avem la dispoziție un procesor quad core Mediatek MT6589M, un Cortex A7 de 1.2 GHz și GPU PowerVR SGX 544. Alte dotări includ 1 GB RAM DDR2, 4 GB memorie internă, dintre care 2 GB disponibil pentru utilizator, slot microSD cu capacitate de până la 32 GB, display de 4.5 inch, cu panou IPS și rezoluție de 960 x 540 pixeli.

Pe zona de conectivitate, E-Boda Eruption V200 Quad Core vine cu suport WiFi dual band, DLNA, WiFi Direct, HSDPA+ (21 Mbps), Bluetooth 4.0 și GPS. Avem la dispoziție o cameră frontală de 2 MP și una de 8 MP în spate, cu bliț dual LED. Eruption V200 folosește un G Sensor cu 3 axe, senzor de proximitate, senzor magnetic și o baterie de 1800 mAh, 3.7 V și 6.66 Wh. Pe hârtie, bateria asigura 144 de ore de funcționare în standby sau 630 de minute de convorbiri.

Specificatii E-Boda Eruption V200 Quad Core

La testele noastre, bateria s-a încărcat în 2 ore și jumătate și după o oră de fotografii și filmări în parc, plus 2 filme de o oră și jumătate vizionare pe handset, el a pierdut 85% din baterie. Dacă vreți cifre pragmatice, handsetul oferă 4 ore de gaming sau 5 ore de playback video, deci se putea puțin mai bine, având în vedere capacitatea bateriei.

Trecând la aspectul audio, aici găsim în zona de setări o opțiune pentru amplificarea experienței acustice, iar primul lucru observat la acest terminal este calitatea căștilor. Ele au bas bun, volum foarte ridicat, dar din păcate sunt incomode. La difuzor veți remarca faptul că tobele/percuția se aud spart, dar măcar sunetul per total al  melodiilor este clar.

E-Boda Eruption V200 Quad Core - aspectul audio

Difuzorul este ușor de acoperit din greșeală și deși volumul e ridicat, el este sub cel al unui Allview. Avem parte și de radio FM pe acest terminal, iar trecând la ecran/video, avem la dispoziție aici un ecran IPS de 4.5 inch, cu densitate de 240 ppi și rezoluție de 960 x 540 pixeli. Culorile ecranului sunt vii, iar luminozitatea este de 307 unități LUX, deci mai luminos decât Galaxy S4.

E-Boda Eruption V200 Quad Core, display pe albE-Boda Eruption V200 Quad Core, display pe negru

Pixelii de pe ecran sunt de tip RGB Stripe, iar display-ul este ușor albicios, ca și în cazul lui Sony Xperia Z, dar asta nu deranjează prea mult. Terminalul oferă unghiuri bune de vizualizare, se comportă destul de bine în bătaia soarelui și trebuie să rețineți că ecranul lui E-Boda V200 este similar cu cel al lui Allview P5 Quad.

Camera lui E-Boda Eruption V200 Quad Core

E-Boda Eruption V200 încorporează o cameră de 8 megapixeli, cu bliț dual LED, autofocus și setări ce includ efecte de culoare, expunere, moduri scenă și multe altele, fie că e vorba de saturație, iluminare sau contrast. Telefonul suporta captura video Full HD și avem parte și de captură în rafală, panoramă și am realizat și câteva fotografii tip macro, pe care le vedeți în review.

Din păcate filmarea se realizează sub forma unui fișier 3GP, deci foarte comprimat, iar camera tinde să piardă focalizarea uneori. Pozele ies ușor suprasaturate, iar HDR-ul tinde să albească prea mult fotografiile. Cu toate acestea, am fost plăcut impresionați de cameră, deoarece calitatea imaginilor rămâne cel mai important reper, în ciuda oricărui alt defect, iar aici Eruption V200 stă bine.

Fotografii realizate cu E-Boda Eruption V200 Quad Core

Fotografiile făcute ziua arata excelent și acesta este un rival care poate va bătăi de cap senzorilor Omnivision de pe telefoane Allview. Trecând la software, acest model rulează Android 4.1.2 și vine cu un browser cam lent, dar cu o tastatură virtuală comodă. La aspectul benchmark, am decis să compar telefonul quad core E-Boda cu un Allview P5 Quad și un Prestigio Multiphone 5044 Duo. Toate 3 au același procesor: Mediatek MT6589 quad core.

E-Boda Eruption V200 Quad Core Benchmarks (download)

E-Boda V200 obține 4037 puncte în Quadrant, peste cele 3918 ale lui Prestigio, dar sub cele 4180 ale lui Allview P5 Quad. în AnTuTu am obținut un scor apropiat de rivali, cu 13.307 puncte, față de 13.500 și 13.216 (Allview și Prestigio). în NenaMark 2 Prestigio și E-boda au același scor, de 49 FPS, în vreme ce Allview înregistrează cu 3 FPS mai puțin.

în Vellamo am atins 1412 puncte, depășind cele 1390 puncte ale lui Allview P5 Quad, dar fiind sub cele 1468 ale lui Prestigio MultiPhone 5044 Duo. în cele din urmă, în BrowserMark 2.0 am obținut un scor de 1628, destul de mic pentru acest device. Experiența software de pe acest terminal este în mare cea stock Android, cu câteva iconuri diferite și cu sunete specifice terminalelor E-Boda, dar unele plăcute, după cum auziți în review (blocarea ecranului, notificări și altele).

Pret E-Boda Eruption V200 Quad Core

în zona de setări găsim opțiuni că Scenes și Economize pentru ecran, iar în ce privește apelarea nu ne putem plânge de semnal sau de calitatea convorbirilor. Puteți administra launcherul și efectele interfeței apăsând butonul Menu în Home. Lista de aplicații preinstalate pe telefon este destul de atractivă, incluzând un file manager, calendar, un notebook pentru luat notițe rapid, aplicație pentru înregistrare audio, 1Mobile Market, adică o alternativă la Play Store și Adobe Air și Reader.
​

Recenzie E-Boda Eruption V200 Quad Core

Primim și Documents to Go pentru productivitate, Flash Player, Firefox, Facebook, Rotaxi (o listă cu taxiuri și detalii), o aplicație de știri și vreme și TuneIn Radio. Riptide GP2 rulează bine pe acest terminal, după cum se vede și în video review. și acum să trecem la concluzii!

Iată aspectele Pro ale acestui smartphone:

 • preț atractiv
 • design plăcut, în ciuda abundenței de plastic
 • accesorii la pachet: folie + carcasă
 • acustica la căști foarte bună
 • ecran fără cusur, foarte luminos
 • camera: o surpriză plăcută, în ciuda unor mici defecte
 • numeroase aplicații preinstalate

și aspectele Contra:

 • carcasă alunecoasă
 • bateria nu rezistă pe cât am fi dorit
 • volumul sub ce al terminalelor Allview
 • browser web destul de lent

E-Boda Eruption V200 primește de la noi o notă de 8.5 din 10 pentru design, un 8 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.5 din 10, iar acest prim telefon E-Boda e un început excelent de drum pentru companie. Să vedem cum vor fi și următoarele handset-uri...

PREȚURI ACTUALIZATE:

Review E-Boda Eruption V200 Quad Core​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×