Review E-Boda Revo R85: preț mai mic decât rivalii, audio rezonabil, unele bug-uri strică experiența de utilizare (Video)

2.945 ori
<b>Review E-Boda Revo R85: preț mai mic decât rivalii, audio rezonabil, unele bug-uri strică experiența de utilizare (Video)</b>La finalul lui 2013 am avut ocazia de a testa o tabletă E-Boda cu un format ce amintește de iPad Mini și de alți 2 rivali locali: Allview Viva Q8 și i8. Revo R85 a fost lansat în noiembrie și costă 649 lei la eMAG.ro. Terminalul are o carcasă din...

La finalul lui 2013 am avut ocazia de a testa o tabletă E-Boda cu un format ce amintește de iPad Mini și de alți 2 rivali locali: Allview Viva Q8 și i8. Revo R85 a fost lansat în noiembrie și costă 649 lei la eMAG.ro. Terminalul are o carcasă din aluminiu și are o grosime de 8.9 mm, deci e puțin mai gros decât Allview Viva i8.

și greutatea e mai mare, de vreme ce terminalul cântărește 408 grame, adică cu 100 de grame mai mult decât Viva i8. După cum remarcați în video review, panoul acestui ecran e ușor deplasat în exterior și se mișcă puțin. Trebuie remarcat că aderența device-ului este bună și am observat și prezența unor butoane în formă de pilulă, a la iPad Mini.

Review E-Boda Revo R85

Butoanele oferă un feedback destul de bun, iar tableta integrează un difuzor de mari dimensiuni în partea din spate. Porturile tabletei se află în partea sa superioară, unde găsim slotul microSD, portul HDMI, microfonul și jackul audio. în partea inferioară se află portul microUSB, iar terminând cu designul, acest model are o construcție solidă, în afară panoului ecranului.

în ce privește hardware-ul, E-Boda Revo R85 vine cu un procesor Rockchip RK3188 quad core cu frecvența de 1.6 GHz (Cortex A9), un GPU Mali 400 MP4, un quad core la 533 MHz și 1 GB RAM DDR3. Avem la dispoziție și 16 GB spațiu de stocare, conectivitate WiFi, 3G prin intermediul unui modem și un G Sensor cu 3 axe. Revo R85 suporta Bluetooth 4.0 și vine cu un display IPS de 7.85 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli.

Specificatii E-Boda Revo R85

Ecranul suporta multitouch în 5 puncte și are iluminare LED. în spatele tabletei se află o cameră de 2 MP, iar în zona frontală un senzor de 0.3 MP. în ce privește bateria, ea este o unitate de 4700 mAh și 3.7 V, care la testul nostru de playback HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit a atins 5 ore și jumătate de funcționare. și asta în condițiile în care Allview Viva i8 atinge 8 ore, deci performanta modelului E-Boda e destul de slabă. și încărcarea durează cam mult, adică 4 ore.

Trecând la acustică, acest device se aude clar, are un volum bun, deși se putea mai ridicat și are și un bas destul de bun. Partea bună e că nu se pierde mult din volum nici dacă tableta stă pe spate. în privința experienței video, avem aici un panou IPS de 7.85 inch, cu unghiuri bune de vizualizare, culori care nu sunt foarte vii și luminozitate sub modelele Allview menționate mai sus. Sincer să fiu ecranul ar putea fi cu mult mai luminos.

Camera lui E-Boda Revo R85

Camera de 2 MP din spate este neglijabilă, iar printre opțiunile sale se număra moduri scenă, balans de alb și panorama. Fotografiile ies cu mult zgomot și pe partea video avem doar avantajul unei opțiuni de filmare lentă. Apropo de lent, camera e destul de lentă. Vă reamintesc și că Allview Viva Q8 avea o cameră care era chiar bună, deci se poate mai bine.

Pret E-Boda Revo R85

Browserul web de pe acest device este destul de lent, ca și viteza de download, din păcate. Mi-a luat 24 de minute pentru a descărca 140 MB, ceea ce denotă o problemă clară a terminalului. Ca OS avem Android 4.2.2, iar trecând la benchmark-uri, am comparat E-Boda Revo R85 cu Allview Viva i8 și Viva Q8. Modelul E-Boda obține 5700 de puncte în Quadrant, sub cele 7400 ale lui Viva i8, dar peste cele 2626 ale lui Viva Q8. în AnTuTu am obținut 20193 puncte, sub cele 21.000 de puncte ale lui Viva i8 și peste cele 12.193 puncte ale lui Viva Q8. în Nenamark 2.0 scorurile au fost destul de similar,e cu 59.3 FPS versus 60 FPS, versus 61.1 FPS.

E-Boda Revo R85 Benchmarks

în Vellamo Revo R85 atinge 2140 puncte, peste modelele Allview, iar în 3DMark este sub ele, cu 3979 puncte versus 8400 și 4900. Per total, acest device este undeva între Viva Q8 și Viva i8, cel puțin că benchmark-uri. Tableta rulează un Android stock cu singura modificare că interfața integrează și un buton pentru screenshot.

Vestea bună e și că tableta nu se încinge la utilizare intensă, dar aplicația YouTube e foarte lentă din păcate. Acest model se comportă ca o tabletă cu 512 MB RAM uneori și un pic de lag există în interfață, după cum se vede în video review. Printre aplicațiile preinstalate se numără 1 Mobile Market, un soi de varianta mai slabă de Google Play Store, plus Adobe Reader, Documents to Go, Facebook, Firefox și Flash Player, deci nimic deosebit față de alte modele.

Review E-Boda Revo R85

în zona de setări avem opțiuni speciale pentru HDMI și captură de ecran, iar aici se cam termină cu software-ul. și acum a venit și marele moment al verdictului, unul nu foarte pozitiv de această dată.

Iată aspectele Pro:

 • procesorul și GPU-ul se descurcă și cu jocuri relativ noi
 • audio decent
 • construcție solidă
 • unghiuri bune de vizualizare
 • HDMI la bord față de rivali

și aspectele Contra:

 • bateria oferă doar 5 ore de funcționare, se încarcă în 4
 • panoul de display nu e fixat
 • luminozitatea slabă
 • camera slabă
 • lag
 • download lent

E-Boda Revo R85 obține o notă de 8.3 din 10 pentru design, un 6.5 pentru hardware și un 8 pentru OS și UI. Nota finală este de 7.6 din 10, iar prețul este mai mic decât la rivali, deși minusurile sunt puțin cam deranjante, mai ales la capitolul lag și ecran.

E-Boda Revo R85 prețuri actualizate:

Review E-Boda Revo R85

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×