Review HTC One V - mai mult decât o bărbie curbată și hardware midrange (Video)

4.192 ori
<b>Review HTC One V - mai mult decât o bărbie curbată și hardware midrange (Video)</b>Trio-ul HTC One s-a întregit la Mobilissimo.ro în ultima săptămână, deoarece am avut ocazia să îl testăm pe HTC One V și asta după ce v-am prezentat recenzii detaliate ale lui HTC One S și One X. Iată că acum a poposit pe masa de teste și...

Trio-ul HTC One s-a întregit la Mobilissimo.ro în ultima săptămână, deoarece am avut ocazia să îl testăm pe HTC One V și asta după ce v-am prezentat recenzii detaliate ale lui HTC One S și One X. Iată că acum a poposit pe masa de teste și One V, cel mai accesibil model din trio-ul One, asta evident la capitolul preț. Telefonul ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile.ro, care vinde terminalul la prețul de 1199 lei.

îl găsiți pe HTC One V în varianta neagră sau Jupiter Rock, aceasta din urmă fiind nuanța în care l-am primit și noi. Avem de-a face aici cu un veritabil urmaș al lui HTC Legend, dacă ne luăm după designul care implică o bărbie proeminenta. Pe One V vi l-am mai prezentat și de la MWC 2012 împreună cu frații de serie One, dar acum avem detalii proaspete după o utilizare timp de o săptămână. în primul rând telefonul beneficiază de un design metalic unibody și stă excelent în mâna utilizatorului. Acest model are parte de o rezistență deosebită datorită structurii sale metalice, întreruptă doar de capacul din plastic aflat în partea din spate, jos. Sub acest capac se ascunde slotul SIM și cel microSD, un adaos binevenit față de One S și One X, care se bazau doar pe memorie internă.

HTC One V

HTC One V back

în părțile laterale ale telefonului găsim butoanele de volum și portul microUSB, în vreme ce în partea superioară se afla butonul On/OFF și jackul audio. în partea din spate-jos găsim difuzorul și brandingul Beats Audio și tot în spate se afla și camera de 5 megapixeli cu bliț. Ce surprinde poate neplăcut este îmbinarea dintre partea din sticlă cu display-ul și bărbie, cu mult loc liber nefolosit pe carcasa și un ecran care parcă se termină brusc. Sub display avem cele 3 butoane capacitive specifice lui Android 4.0 ICS.

HTC One V desfacut

Telefonul măsoară 9.2 mm în grosime, cântărește 115 grame și vine cu un display de 3.7 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli. Dotările sale includ memorie internă de 4 GB , 512 MB RAM și un procesor Qualcomm MSM8255 Snapdragon de 1 GHz, plus GPU Adreno 205. La capitolul conectivitate beneficiați de HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.0 și microUSB 2.0. Convorbirile se aud bine, atât în privința volumului, cât și a clarității. Terminalul nu dispune de o cameră secundară, ci doar de cea principală de 5 megapixeli, cu mult mai bună decât cea de pe HTC Desire C, Desire S sau Wildfire C, dacă vreți un termen de comparație.

One V vine și cu obișnuitele accelerometru, senzor de proximitate, AGPS și radio FM, plus o baterie Li-Ion de 1500 mAh, care va duce cam la o zi, maxim o zi și jumătate de funcționare. în ce privește sesiunea de benchmark-uri, am obținut 2762 de puncte în AnTuTu, față de cele 11.200 puncte ale lui One X și 7000 ale lui One S. O comparație mai pertinentă este cu HTC Desire C, care a scos 2107 puncte în AnTuTu, în vreme ce Desire S s-a apropiat de One V, cu 2600 de puncte, dar aceste Desire-uri rămân totuși sub noul One midrange.

HTC One V review

în Quadrant One V a scos 1967 de puncte, față de cele 4606 ale lui One X sau cele 1331 ale lui Desire C, deci nu sta chiar foarte rău. și totuși utilizarea de zi cu zi nu lasă să se întrevadă vreun pic de lag sau vreo problemă de administrare a resurselor. Câtă vreme sunteți atenți să nu exagerați cu numărul de aplicații deschise simultan, totul e OK. Trecând la partea de multimedia, playback-ul audio este excelent și sunt încântat de volumul difuzorului pe acest telefon, ba chiar mai încântat decât pe HTC One S. Avem și opțiunea sound enhancer la playback-ul audio și dacă aveți o pereche de căști Beats la îndemână, experiența voastră audio va căpăta mai mult bas. Pe partea de video, trailerul căruia i-am dat play și în review s-a văzut excelent, deși era la o rezoluție destul de măr. Puteți face și capturi foto în timpul playback-ului video, seta modul fullscreen sau bloca controlul ecranului câtă vreme priviți filmul.

Camera lui HTC One V

Trecând la cameră, aceasta a fost o surpriză plăcută, așteptările noastre fiind undeva pe la nivelul lui HTC Wildfire S și HTC Desire S. Am avut parte de o cameră care adopta nouă interfața inclusă în HTC Sense 4.0 și vine cu posibilitatea de captură HDR, slow motion, panorama, prim plan și captura video 720p. Mai jos vedeți o mostră foto, dacă v-am făcut curioși.

HTC One V mostre foto

Nici filmarea nu arată deloc rău și aș îndrăzni să spun că acesta este telefonul midrange cu cea mai bună cameră din universul Android, sau mai bine zis cea mai bună cameră de 5 megapixeli, pentru că sunt și 2-3 modele Sony Ericsson precum Xperia Ray care m-ar contrazice. Evident putem și filmă și face fotografii în același timp, ca și pe HTC One S și One X, iar camera se activarea foarte rapid. Aveți și o mostră video aici:

Pe zona de software toate bune și frumoase și absolut nimic diferit față de experiență pe care v-am prezentat-o pe celelalte modele HTC One. Setările se afla în bară de notificări, avem slidere pentru conectivitate, multitasking-ul se realizează prin swipe al aplicațiilor afișate în formă de preview/thumbnail, iar în lista de aplicații găsim și un link către Play Store. Android 4.0 și HTC Sense 4.0 se mișca excelent pe procesorul de 1 GHz, doar s-au mișcat bine și pe cei 600 MHz ai lui Desire C, nu-i așa?

HTC One V - aplicatii

Widgeturile sunt aceleași ca și pe celelalte HTC-uri noi, astfel că puteți socializa prin Friendstream dacă doriți, widgetul vreme a rămas neschimbat, iar cel audio își face treaba OK. Primiți și Dropbox preinstalat pe telefon, plus obișnuită suită de aplicații Google și un browser rapid și ușor de utilizat, cu taburi mari și ușor de alternat. Tastatura virtuală e comodă pe ecranul de 3.7 inch, atât în portrait cât și landscape. Am decis de această dată să vă prezentăm că aplicație/serviciu preinstalat HTC Hub, adică acea zonă în care găsiți aplicațiile, soneriile, temele și skin-urile ideale pentru telefoanele HTC. Din păcate mai toate aplicațiile sunt de fapt linkuri de download din PlayStore, deci HTC Hub suferă la capitolul originalitate, dar măcar vă oferă posibilitatea de a personaliza lookul lui HTC Sense 4.0 cu numeroase variante de UI. Observați că am avut o interfață la unboxing-ul telefonul, apoi am schimbat skin-ul și aranjarea la review-ul de jocuri și aplicații și am schimbat din nou și la review-ul telefonului (vedeți pe canalul YouTube Mobilissimo.ro).

Recenzie HTC One V

și acum marele moment al verdictului, dar înainte să analizăm plusurile și minusurile acestui terminal.

Dacă mă întrebați ce am apreciat la acest telefon, el a primit câte o bilă albă pentru:

  • prețul accesibil
  • camera surprinzătoare, mai ales la captura video + multe opțiuni
  • rezistența deosebită a telefonului, datorită carcasei unibody metalice
  • ecranul luminos
  • slotul microSD

și dacă vom căuta și neajunsuri, le găsim la:

  • design, mai ales la îmbinarea ecranului cu bărbia
  • parcă prea puțin RAM și am fi dorit și un CPU puțin mai bun (se simte la timpul de încărcare a aplicațiilor)
  • capacul spate prea fragil și care nu se integrează cu restul corpului telefonului
  • bateria putea fi puțin mai bună

HTC One V primește un 8 pentru design, nota 7 pentru hardware și un 9 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 8 din 10, de la Mobilissimo.ro. Vă așteptam cu părerile voastre despre telefon pe Forum, comentarii despre recenzia video pe canalul YouTube și idei și sugestii pe site-ul Mobilissimo.ro. Rețineți că acest telefon costă 1199 lei și îl găsiți la acest preț la Quickmobile.ro.

Review HTC One V:

HTC One V
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×