Review Samsung Galaxy Note II - cel mai bun device Android de pe piață, pentru cei cu mâini mari și dare de mână (Video)

10.163 ori
<b>Review Samsung Galaxy Note II - cel mai bun device Android de pe piață, pentru cei cu mâini mari și dare de mână (Video)</b>Samsung Galaxy Note II a fost prezentat oficial la IFA 2012 la finalul lunii august, pentru că apoi să aibă parte de un eveniment special de lansare în țara noastră la începutul toamnei. și iată că la puțin timp după, phablet-ul de 5.5 inch a...

Samsung Galaxy Note II a fost prezentat oficial la IFA 2012 la finalul lunii august, pentru că apoi să aibă parte de un eveniment special de lansare în țara noastră la începutul toamnei. și iată că la puțin timp după, phablet-ul de 5.5 inch a ajuns și în oferta celor de la Quickmobile.ro, care ne-au oferit produsul în teste. Terminalul costă de la 2.849 lei la 2899 lei prin QuickMobile.ro și este disponibil în variante de culoare albastră, albă și gri. Noi am testat varianta albă și aflați mai jos impresiile noastre.

Prezentat la noi pe 1 octombrie, acest produs duce cu gândul la un Samsung Galaxy S III mai mare, la fel cum primul Galaxy Note era un S II mai mare. Se remarcă din start forma rotunjită a terminalului și butonul Home de mari dimensiuni, care iese în evidență. Phablet-ul aduce un capac al bateriei flexibil, din plastic și foarte ușor de înlăturat, dar destul de greu de pus la loc, cu toți acei pini de plastic atașați. Ca și Galaxy S III acest device e tare alunecos și glossy și trebuie să aveți grijă să nu îl scăpați din mână, aderența nefiind punctul său forte.

Samsung Galaxy Note II din spate

în partea din spate a acestui device se afla fanta pentru stylus, camera de 8 megapixeli și difuzorul, în vreme ce în partea frontală avem display-ul, camera frontală, senzorii, butonul Home și pe cele 2 butoane capacitive de lângă acesta, Back și Menu. în lateral găsim butonul On/OFF pe o parte și butoanele de volum pe cealaltă, în vreme ce în partea inferioară se afla portul microUSB, iar în partea superioară jackul audio. Samsung Galaxy Note II măsoară 9.4 mm în grosime și cântărește 183 de grame, deci cu 0.3 mm mai subțire decât Galaxy Note 1 și cu 5 grame mai greu.

Samsung Galaxy Note 2 design

La capitolul hardware beneficiem de un procesor Exynos 4412 quad core la 1.6 GHz, un Cortex A9 cu GPU Mali 400 MP, plus un display Super AMOLED de 5.5 inch, cu rezoluție 1280 x 720 pixeli și protecție Gorilla Glass 2. Phablet-ul vine în variante de 16, 32 sau 64 GB și dispune și de 2 GB RAM. Pentru cei care se întreabă, acest phablet are același CPU ca și Galaxy S III, dar tactat la un nivel superior. Continuând cu zona de conectivitate, noul terminal Samsung suporta conectivitate SDPA cu viteze de 21 Mbps, plus LTE, WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0 și NFC.

Samsung Galaxy Note II camera

în spate se afla o cameră de 8 megapixeli cu stabilizator de imagine și captura 1080p la 30 fps, în vreme ce în partea frontală avem o cameră de 1.9 megapixeli pentru videoconvorbiri. Alte dotări includ accelerometru, giroscop, busola, barometru, radio FM stereo și rețineți că acest terminal se folosește de un slot microSIM, aflat sub capacul bateriei, împreună cu slotul microSD. Tot sub capac se afla și bateria destul de mare, o unitate Li-Ion de 3100 mAh, care se comportă admirabil, chiar și pentru cel mai pretențios utilizator.

Galaxy Note II rulează Android 4.1.1 Jelly Bean, cu interfața TouchWiz

într-o utilizare intensă cu câteva ore de gaming, ore de browsing web și realizarea de fotografii și video în parc cu phablet-ul, acesta a prins 22 de ore de utilizare cu o singură încărcare și a terminat testul cu procentul de 9% rămas disponibil la baterie, deci o performanță fantastică. Pentru a încărca apoi complet phablet-ul a fost nevoie de 2 ore și jumătate. Trecând la aspectul software, vestea bună este din start că Galaxy Note II rulează Android 4.1.1 Jelly Bean, cu interfața TouchWiz aplicată peste.

Samsung Apps

Asta înseamnă widgeturi unice pentru Samsung, dar și iconuri unice și aportul adus de Google Now, care împreună cu S Voice oferă două alternative bune la Siri de pe iOS. și fiindcă acesta este un device Samsung primim și serviciile și aplicațiile Music Hub, care vrea să fie un soi de iTunes, magazin de melodii și player, apoi Game Hub, o colecție de jocuri care tot la Play Store trimite și Reader Hub, care se ocupă de reviste, cărți și e-reading. Samsung pune la dispoziție și propriul magazin de aplicații, Samsung Apps, acum cu o interfață nouă, plăcută și în care am găsit câteva softuri foarte interesante.

Remarc prezența lui Shadowgun Leftover, creat special pentru Galaxy S III și "rudele sale" quad core, deci și Galaxy Note II. și fiindcă acest model rulează Android 4.1.1 Jelly Bean, aportul lui Project Butter se simte la fiecare swipe pe ecran și la fiecare tranziție rapidă de la o aplicație la alta. Apoi avem și acea bară de notificări mai amplă, care afișează un thumbnail al unui screenshot, o parte dintr-un mail primit, vremea și alte aspecte în plus față de vechea bară de notificări.

Note II obține 6002 puncte În Quadrant

în ce privește performanța, o putem măsura sintetic, prin benchmark-uri sau vă pot spune că Galaxy Note II funcționează excelent, chiar și încărcat cu widgeturi live, wallpaper live și cu multe aplicații rulând. în privința benchmark-urilor l-am comparat pe Note II cu Samsung Galaxy S III, HTC One X și chiar cu Nexus 7, acesta din urmă fiind ales pentru că este modelul de căpătâi și etalon pentru terminalele cu Jelly Bean. Astfel, Note II obține 6002 puncte în Quadrant, depășindu-l pe Galaxy S III cu ale sale 5482 puncte, pe HTC One X, cu ale sale 4600 de puncte și pe Nexus 7, cu cele 3656 puncte.

în AnTuTu obținem un impresionant scor de 13629 puncte, față de cele 9921 ale lui Galaxy S III, 11.200 ale lui HTC One X și 10.950 ale lui Nexus 7. De GPU și partea grafică se ocupă NenaMark 2, în care am scos 58 FPS, exact ca și Galaxy S III, în vreme ce HTC One X obține 47 FPs, iar Nexus 7 un admirabil 55.8 FPS. Doar HTC One S și ASUS PadFone au depășit Galaxy Note II, cu 60 FPS, datorită lui Snapdragon S4. în Vellamo batem iar recorduri, cu 1845 puncte, peste Galaxy S III, cu 1600 sau Nexus 7, cu 1773 puncte.

Trăgând linie, se vede clar că Note II domină orice model Android În benchmark-uri

în cele din urmă, la bătălia browserelor avem 156.894 puncte în Browsermark, față de cele 123.000 ale lui Nexus 7 și cele peste 150.000 ale lui Galaxy Note 10.1. Trăgând linie, se vede clar că Note II domină orice model Android în benchmark-uri. și acum să vedem ce ne rezervă phablet-ul pe zona de media!

La capitolul audio am fost impresionați plăcut, atât de volumul și basul difuzorului, cât și de căștile care vin la pachet

La capitolul audio am fost impresionați plăcut, atât de volumul și basul difuzorului, cât și de căștile care vin la pachet. Opțiunile de personalizare ale experienței audio sunt variate, după cum se vede și în video review. Există și opțiunea de a folosi un pătrat care organizează muzica după starea voastră de spirit, un mic artificiu drăguț din partea Samsung. Trecând la playback-ul video, aici ni se oferă culori vii, luminozitate deosebită, un comportament bun în bătaia soarelui și unghiuri de vizualizare bune.

Putem face zoom în la playback video, exact ca pe LG Optimus 4X și putem folosi și funcția Pop Up Play pentru a micșora fereastra video și a muta clipul oriunde vreme pe ecran, astfel încât să îl privim în vreme ce verificăm mailul sau facem alte activități. Tot în playerul video avem și posibilitatea de a realiza un screenshot sau de a vedea un preview al imaginilor viitoare din clip pur și simplu trecând cu stylusul mai departe în timeline-ul clipului și asta fără să atingem ecranul cu vârful Pen-ului.

Samsung Galaxy Note II, camera

Despre camera se poate vorbi mult și avem numeroase mostre foto și video care vor vorbi pentru noi. Aflați că senzorul foto de 8 megapixeli de pe Note II e capabil de captură în rafală, producând și 20 de cadre cu o singură pasăre. Apoi avem și opțiunea HDR, atât în mod Normal, cât și Strong, plus posibilitatea de a filma și a pune pauză în timpul filmării pentru a schimba unghiul sau a face alte artificii. Efectele vizuale abundă, interfața este aceeași pe care o știți de la Galaxy S III, iar opțiunile de luminozitate, expunere, ISO și multe altele vă permit să personalizați experiența de fotografiere la un nivel avansat.

Mostre Foto Samsung Galaxy Note II

Fotografiile arată fantastic, iar clipurile video arata la rândul lor excelent. Ideea este ca să vă obișnuiți cu modul de focalizare al lui Note II și nu să faceți fotografiile pe fugă. Dacă uneori vi se pare că focalizează prea greu Note II, vă recomand focusul manual și să vă folosiți de touch focus și totul va fi mai ușor și mai rapid. Revenind la software și experiența de utilizarea a phablet-ului, remarcăm opțiunile de conectivitate și sliderele din bară de notificări pentru diferite setări ale acestui device.

în zona de setări avem acum și un "Blocking Mode", similar cu funcția Do Not Disturb din iOS. Galaxy Note II vine la pachet cu 50 GB spațiu de stocare în Dropbox și are și Flipboard preinstalat, care se va ocupa de socializare prin Twitter și Facebook și va afișa statusurile în format revistă. în ce privește stylusul S Pen, acesta folosește tehnologie Wacom și suporta acum 1024 de nivele de presiune, de 4 ori mai multe decât pe primul Note. Cu ajutorul său puteți vedea preview-uri ale fotografiilor și clipurilor video, pur și simplu ținând stylusul deasupra ecranului, datorită tehnologiei Air View.

Note 2 S-Pen

Observați și că acest S Pen are un buton încorporat, cu care puteți face multe lucruri interesante. Spre exemplu dată țineți butonul apăsat și încercuiți ceva de pe ecran, veți face un fel de copy paste cu acea porțiune în Clipboard și veți putea folosi micuța captura mai târziu într-un colaj sau în S Note. Cu un dublu țap al stylusului pe ecran se deschide varianta mini a aplicației S Note, iar ținând apăsat pe ecran vârful acestui Pen și butonul sau tot apăsat se realizează un screenshot.

Ca și la Galaxy S III puteți face captură de ecran și măturând ecranul cu palma. Probabil funcția lui Note II care mi-a plăcut cel mai mult, multitasking-ul unic de aici începe cu apăsarea butonului Back. Astfel se declanșează funcția Multi Window, care implică o bară laterală plină de aplicații. Cu acestea puteți face drag and drop pe ecran în vreme ce folosiți alte aplicații și display-ul lui Note II se va împărți în două, în vreme ce priviți un clip pe YouTube sus, iar jos trimiteți un mail, luați notițe, sau căutați ceva pe web.

În ce privește stylusul S Pen, acesta folosește tehnologie Wacom și suporta acum 1024 de nivele de presiune, de 4 ori mai multe decât pe primul Note

Cam în asta costă multitasking-ul excelent de pe Note II, o idee evoluată de la Multiscreen de pe Samsung Galaxy Note 10.1. Apoi aveți la dispoziție și o serie de Quick Commands, cu ajutorul stylusului. Trebuie doar să desenați pe ecran o linie în sus cu stylusul și va apărea un meniu special. în acesta veți desena simboluri pentru a efectua anumite activități, precum un semn al exclamării pentru a căuta ceva pe Google Maps sau un semn de întrebare pentru a căuta ceva pe web.

Cu un dublu tap pe butonul Home declanșăm S Voice, un asistent virtual inferior față de Google Now, care este declanșat ținând apăsat butonul Menu. Trecând la o analiză a aplicațiilor, pe lângă Flipboard avem preinstalat și Learning Hub, care din păcate nu funcționează în România. Am aruncat o privire și asupra browserului nativ, care se încarcă rapid și își face treaba bine, cu taburi mari și arătoase, dar totuși îl prefer pe Chrome. Tastatura virtuală este comodă și există și opțiunea de a scrie de mână, cu un sistem care recunoaște excelent acest tip de input.

Samsung Galaxy Note II functia telefon

Paper Artist este o altă aplicație interesantă, care vă oferă zeci de efecte aplicate pozelor, plus efecte extra aplicate cu "creionul" virtual folosind stylusul. Am lăsat la urmă și funcția de telefon, deoarece acest model este și un telefon și poate realiza apeluri. Claritatea și calitatea convorbirilor este excelentă. Aplicația S Note este prezenta la post, incluzând atât suport pentru scrisul de mână, cât și recunoaștere de forme geometrice, lucru cu tabele și chiar posibilitatea de a rezolva ecuații și a primi rezultate matematice prin Wolphram Alpha.

Mi-a plăcut și acea funcție pe care o vedeți în review, care permite ca în S Note să scrieți numele unui obiect și desenul corespunzător să apară în formă standardizată. Dacă scrieți "dog" va apărea desenul unui câine, dacă scrieți "house", apare un desen generic cu o casă și tot așa. Tot în S Note putem integra și decupajul de pe ecran menționat mai sus și plasat în Clipboard. Apoi aveți și aplicația S Suggest, care sugerează ce aplicații să instalați, S Planner, un calendar pe steroizi și un Photo Editor avansat și plin de efecte vizuale.

Review Samsung Galaxy Note II

Zona de setări include variate moduri de funcționare pentru display (dinamic, movie, normal) și am descoperit și acea gamă variată de gesturi cu care putem controla phablet-ul, că în cazul lui Galaxy S III. Astfel, dacă întoarcem terminalul cu fața în jos oprim muzică sau un apel, dacă ținem apăsat un icon pe ecran și îndreptăm terminalul în altă direcție mutăm iconul în alt home screen și multe, multe alte gesturi. Există și setări pentru utilizarea lui Note II cu o singură mână, astfel că tastatura va fi mutată în dreapta sau stânga ecranului, de exemplu.

Evident exista și funcțiile Smart Stay, dar și Smart Rotation, care va roti imaginea în funcție de privirea utilizatorului, la un unghi ideal de vizualizare. Consider că am acoperit toate punctele posibile ale acestui super device și acum hai să trecem la verdict și aspecte pro și contra.

Iată ce părți pozitive are acest nou venit:

 • o cameră excelentă, cu numeroase opțiuni, două tipuri de HDR și captura video de calitate
 • baterie impresionantă, cu durata lungă de funcționare
 • un display luminos, cu unghiuri bune de vizualizare
 • calitate audio deosebită, bas bun, opțiuni numeroase pentru egalizator
 • S Pen este excelent, fie că lucrați sau vă jucați
 • numeroase aplicații preinstalate
 • Android 4.1 Jelly Bean este la bord
 • procesorul se mișca fantastic și cei 2 GB RAM ajuta la uitarea oricărui lag posibil vreodată pe Android

și ce nu am apreciat la acest model:

 • capacul din spate se fixează greu la loc
 • phablet-ul este alunecos și forma să nu e chiar atractivă
 • Learning Hub nu merge în România
 • Note II poate părea prea mare pentru mâini micuțe
 • S Pen pare fragil și fanta să are tendința să se slăbească, astfel că veți pierde stylusul

Trăgând linie, putem spune că Galaxy Note II primește nota 8.7 la design, 10 pentru hardware și 9.5 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 9.4 din 10. Le mulțumim celor de la QuickMobile.ro pentru că ne-au oferit device-ul în teste și aflați că îl găsiți la prețul de 2849 lei în oferta acestora. Concluzia e că Samsung Galaxy Note II este cel mai bun device Android al momentului, capabil să ajute orice grafician, om de afaceri, student sau consumator de rând să își desfășoare cele mai complexe sarcini fără probleme.

Review Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II N7100
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×