Review Samsung Galaxy S4 Mini: "minionul" lui Galaxy S4 la suprapreț (Video)

15.680 ori
<b>Review Samsung Galaxy S4 Mini: "minionul" lui Galaxy S4 la suprapreț (Video)</b>Samsung Galaxy S4 a primit un review uriaș de la noi, lung de aproape o oră și acum este rândul versiunii sale Mini să ne intre în colimator. Am numit acest device un "minion", deoarece la fel ca minionii din Despicable Me, el este doar un alt...

Samsung Galaxy S4 a primit un review uriaș de la noi, lung de aproape o oră și acum este rândul versiunii sale Mini să ne intre în colimator. Am numit acest device un "minion", deoarece la fel ca minionii din Despicable Me, el este doar un alt membru al "armatei" de produse care fac parte din seria S4. Hai să vedem ce ne rezervă acest handset.

Anunțat în luna mai, smartphone-ul a fost lansat în luna iulie și noi l-am primit în teste de la evoMAG.ro, care îl vinde la prețul de 1.749 lei și oferă și o variantă dual SIM a sa. Acest model este practic un Galaxy S4 mai mic, mai ales dacă ne uităm la design. în mare lookul este cel al lui S4, dar miniaturizat, cu amplasare similară a porturilor și butoanelor.

Samsung Galaxy S4 Mini

Carcasa este fabricată din plastic glossy și parcă e mai puțin alunecoasă decât pe S4, deoarece telefonul e mai ușor de ținut în mână, datorită mărimii scăzute. El este și ușor de utilizat cu o singură mână și are margini mici ale ecranului. Samsung Galaxy S4 Mini măsoară 8.9 mm în grosime, cântărește 107 grame și vine fără LED pentru notificări.

Samsung Galaxy S4 Mini - partea spate

în partea din spate remarcăm acel model de tip diamant imprimat în carcasă, iar terminalul se simte ușor și subțire în mâna utilizatorului. Partea de sus a mai pătrățoasă, iar cea de jos mai rotunjită, după cum se vede și în video review. Ca și la S4, deși marginea pare fabricată din metal, e vorba de fapt tot de plastic.

în zona superioară se afla un emițător infraroșu, iar lângă earpiece găsim un senzor de proximitate și lumina ambientală. Trecând la hardware, avem la dispoziție un display Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 540 x 969 pixeli și densitate de 256 PPI. Slotul microSD de sub capacul bateriei poate găzdui carduri de până la 64 GB, iar pe acest telefon primim doar 8 GB stocare, din care doar 5 GB sunt disponibili pentru utilizator.

Specificatii Samsung Galaxy S4 Mini

Specificațiile lui S4 Mini includ și 1.5 GB RAM, conectivitate quad bând GSM/GPRS/EDGE, LTE și un procesor dual core Snapdragon 400 de 1.7 GHz. Avem la dispoziție și un GPU Adreno 305, conectivitate HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps, WiFi dual bând, NFC, DLNA și Bluetooth 4.0. Handsetul încorporează o cameră de 8 megapixeli în spate, cu bliț LED, iar în zona frontală se afla o cameră de 1.9 MP.

Samsung Galaxy S4 Mini din lateral

Telefonul mai vine cu accelerometru, giroscop, busola, radio FM stereo cu RDS, GPS, Glonass și port microUSB 2.0 fără MHL. Bateria este o unitate Li-Ion de 1900 mAh, care pe hârtie asigura 12 ore de convorbiri sau 49 de ore de playback muzical. în realitate, noi am atins 11 ore de playback YouTube la 50% luminozitate a ecranului.

Pret Samsung Galaxy S4 Mini

Puteți atinge o zi de utilizare cu această baterie, iar ea se încarcă în 2 ore și 20 de minute. Trecând la aspectul multimedia, aici am descoperit un difuzor cu volum ridicat, un player audio cu suport FLAC și cu 99% dintre funcțiile lui Galaxy S4, inclusiv acel pătrat muzical pentru aranjarea melodiilor după starea de spirit. Avem și un egalizator complex, opțiunea Smart Sound și Adapt Sound și posibilitatea de a înregistra de la radio în aplicația dedicată.

Samsung Galaxy S4 Mini pe partea audio

Basul este bun, atât la căști, cât și la difuzor, iar volumul este ridicat și vocile sunt clare. Pe partea video avem parte de un ecran ce oferă 215 unități Lux pe alb, ceea ce e mai bine decât Galaxy S4. Atingem zero lux pe negru, iarăși un rezultat excelent, iar pixelii au o aranjare interesantă, cu câte un subpixel roșu și verde la fiecare pixel albastru.

Display Samsung Galaxy S4 Mini la microscop - ALBDisplay Samsung Galaxy S4 Mini la microscop - NEGRU

Dacă vi se pare imaginea suprasaturată puteți accesa zona de Setări, apoi Display și Screen Mode, aici având la dispoziție 4 opțiuni. Acestea sunt Dynamic, Standard, Professional Photo și Movie, acesta din urmă oferind cele mai realiste culori. Ecranul Super AMOLED de pe acest handset oferă un contrast de 5000:1, un grad scăzut de ghosting la secvențele de acțiune, iar playerul video standard de pe device vine cu suport DivX, AC3, DTS, Xvid, MP4 și MKV.

Playerul are și funcție Pop Up Play, iar ecranul oferă unghiuri de vizualizare destul de bune. Matricea sa este RGB și nu Pentile, iar culorile arată foarte bine. Trecând la cameră, aceasta vine cu senzor de 8 MP și în mare aceeași interfață că Galaxy S4, minus câteva opțiuni. Avem o zonă de efecte în partea inferioară a ecranului și o serie de opțiuni sus, plus o zonă specială de setări și una de moduri de captură.

Galerie foto realizata cu Samsung Galaxy S4 Mini

Fotografiile realizate cu Galaxy S4 Mini ies ușor suprasaturate, în special acele flori pe care vi le-am arătat în video review. Pozele arată bine ziua, la aspecte precum claritate și luminozitate, dar cele în condiții de luminozitate scăzută nu ies atât de bine. Captura video se realizează fără stabilizare optică, iar clipul va ieși ușor mișcat, mai ales daca folosiți opțiunea zoom ce se realizează cu ajutorul butoanelor de volum - după cum se vede și în review.

Captura video atinge până la 1080p și 30 FPS, iar fișierul rezultat are bitrate de 17.1 Mbps. Captura audio se realizează la bitrate de 128 Kbps și sampling rate de 48 KHz. Avem la dispoziție și un mod de captură în rafală, care permite realizarea a 3 fotografii pe secundă. Puteți realiza și panorame, iar printre funcțiile lipsa de pe handset se numără și captura duala, cea care include și fotograful în poză. Per total calitatea camerei e sub cea a lui Galaxy S III, dacă vreți o comparație.

Samsung Galaxy S4 mini benchmarks

și acum să trecem la benchmark-uri! Am decis să comparăm Samsung Galaxy S4 Mini cu HTC One Mini și cu Moto X, toate acestea fiind telefoane dual core de nouă generație. S4 Mini și HTC One Mini au procesor Snapdragon 400, în vreme ce Moto X dispune de un Snapdragon S4 Pro dual core. S4 Mini obține 7127 puncte în Quadrant, depășind HTC One Mini cu 2000 de puncte, dar fiind sub Moto X cu 1800 de puncte. în AnTutu obținem un rezultat surprinzător de slab, 4359 puncte, pe care îl  pun pe seama unui bug, mai ales că One Mini atinge 10.000 de puncte ușor. în NenaMark 2 obținem 60 FPS, iar rivalii au rezultate foarte similare, în vreme ce în Vellamo avem iar o surpriză, cu 911 puncte. Ambele modele rivale ating peste 2000 de puncte. în 3DMark, cel mai relevant benchmark al momentului, Galaxy S4 Mini obține 5721 puncte, depășind HTC One Mini și ale sale 4900 de puncte, dar fiind sub Moto X și cele 7100 de puncte ale sale.

Review Samsung Galaxy S4 mini

în BrowserMark 2.0 am atins 2345 puncte, un rezultat rezonabil. Acest telefon atinge o temperatură de 35 de grade Celsius după rularea unui film Full HD, temperatura fiind rezonabilă. în ce privește apelarea, telefonul are calitate audio bună, vine cu Smart Dial și are recepția bună a semnalului, plus funcție de apelare video nativă în aplicația de telefonie.

Samsung Galaxy S4 mini

în zona de notificări găsim toggle-urile de pe Galaxy S4, iar în zona de setări regăsim gesturi și mișcări speciale pentru controlul terminalului, plus control vocal. Aceste funcții sunt mult mai puține și mai limitate decât pe S4 și ies în evidență doar Smart Stay și restul de funcții precum cea care permite apelarea prin punerea telefonului la ureche sau trecerea pe mut prin acoperirea ecranului cu palma. Nici urmă de Smart Scroll, Multi Window sau alte asemenea funcții.

Prezentare Samsung Galaxy S4 mini

Lista de aplicații include deja cunoscutul magazin de aplicații Samsung Apps, un Samsung Hub pentru cărți și jocuri și WatchOn cu rol de telecomandă TV și ghid TV. S translator va traduce în timp real din voce și text, iar S Memo e o aplicație de luat notițe text și multimedia. în rest, avem preinstalate TripAdvisor, Flipboard, Story Album, Group Play și deși ni s-a promis S Health, el nu e de găsit nicăieri.

și acum să trecem și la aspectele pro și contra legate de achiziția acestui smartphone.

Iată-le pe cele Pro:

 • telefon mai compact decât S4
 • mai ușor de manevrat
 • tastatura virtuală foarte comodă
 • calitate audio excelentă
 • ecran destul de bun
 • camera rezonabilă
 • funcție de telecomandă TV
 • aplicații utile, atunci când nu sunt bloatware

și aspectele Contra:

 • prețul prea mare, în comparație cu S III
 • fără multi window, S Health, Air View, Smart Scroll și alte funcții premium
 • ecranul nu are rezoluție măcar HD
 • cameră sub cea de pe Galaxy S III (fară stabilizare în video)
 • prea puțină memorie internă (5 GB)
 • fără moduri speciale atractive la cameră
 • uneori apare și lag-ul

Samsung Galaxy S4 Mini primește de la noi o notă de 9 din 10 pentru design, 7.5 din 10 pentru hardware și 8 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.16 din 10 și având în vedere prețul ușor exagerat, mai scădem un punct și ajungem la 7.16 din 10. Mulțumim evoMAG.ro pentru acest produs oferit în teste și vă reamintesc că avem și un review de huse de S4 Mini și concurs!

Cu siguranță prețul va scădea, vă recomand deci să verificați acest lucru, periodic, aici.

Review Samsung Galaxy S4 Mini

Samsung I9190 Galaxy S4 mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×