Review Sony Ericsson Live With Walkman - Întoarcerea lui Walkman, dar și coborârea sa către low end (Video)

2.827 ori
<b>Review Sony Ericsson Live With Walkman - Întoarcerea lui Walkman, dar și coborârea sa către low end (Video)</b>Brandul Walkman are o sonoritate deosebită, mai ales pentru copiii anilor 90, cu playerele cu casete la purtător... și apoi au urmat MP3 playerele cu același nume de la Sony Ericsson și telefoanele din seria Walkman. Pentru o perioadă părea că...

Brandul Walkman are o sonoritate deosebită, mai ales pentru copiii anilor 90, cu playerele cu casete la purtător... și apoi au urmat MP3 playerele cu același nume de la Sony Ericsson și telefoanele din seria Walkman. Pentru o perioadă părea că seria a dispărut, asemeni lui Cybershot, dar iată că ea revine, sub forma unui soi de Xperia Mini muzical, dacă vreți. Astfel, Mobilissimo.ro vă prezintă recenzia lui Sony Ericsson Live With Walkman, un telefon muzical cu preț de 3 ori mai mic decât cel al lui HTC Sensation XE.

Fiindcă Sensation XE a fost ultimul telefon muzical căruia i-am făcut review, tentația ar fi să le comparăm pe cele două. Totuși, aceste terminale joacă în ligi diferite... Pe Live With Walkman îl văd mai degrabă un device mid-end, asta și datorită prețului de aproximativ 200 de euro. Din start trebuie remarcat că la acest terminal difuzoarele stereo sunt punctul forte și au un volum ridicat și claritate deosebită a sunetului, cum doar la un XpressMusic mai vedeai în zilele bune ale Nokia.

Sony Ericsson Live With Walkman

Din păcate căștile cu care vine acest model Sony Ericsson nu sunt la fel de performante și telefonul a sunat chiar mai bine cu alte căști, precum cele de la iPod. Sony Ericsson Live With Walkman este un telefon de mici dimensiuni, fiind totuși destul de gros pentru mărimea sa per ansamblu. Terminalul măsoară 14.2 mm în grosime, cântărește 115 grame și vine cu un display touch de 3.2 inchi. Acest display suporta o rezoluție de 320 x 480 pixeli și nu este chiar cel mai reușit ecran cu care am luat contact. în primul rând, el suferă de glare și apoi unghiurile sale de vizualizare sunt teribile...

Live With Walkman sosește cu 320 MB memorie internă, 512 MB RAM, un card de 2 GB la pachet, conectivitate HSDPA, WiFi, DLNA și Bluetooth 2.1. Cardul de 2 GB nu va fi niciodată de ajuns pentru un meloman care dorește să aibă discografiile preferate la purtător, asta e sigur. în interiorul acestui nou Walkman găsim un procesor Snapdragon de 1 GHz, care își face treaba rezonabil, destul cât lagul interfatei să nu fie prea mare. Handsetul rulează Android 2.3 cu interfața personalizata cu acele Smart Corners pe care le-am văzut și la Xperia Active.

Review Sony Ericsson Live With Walkman - Întoarcerea lui Walkman, dar și coborârea sa către low end (Video)

în fiecare dintre cele 4 colțuri ale meniurilor Home există o zonă în formă de semicerc în care puteți plasa scurtături către aplicațiile telefonului, pentru a face utilizarea mai user-friendly. Aceasta este funcția Smart Corners, care vă oferă la îndemână până la 16 aplicații în colțurile ecranului, scăpându-vă de căutarea printre zeci de aplicații într-o listă uriașă, pe un ecran mic. Evident, obișnuitele funcții TimeScape și MediaScape de la Sony Ericsson sunt prezente. Prima integrează tweeturi, statusuri de Facebook, SMS-uri și apeluri ratate, toate într-un singur meniu sub formă de thumbnailuri în coloană verticală scrollabila.

Review Sony Ericsson Live With Walkman - Întoarcerea lui Walkman, dar și coborârea sa către low end (Video)

MediaScape face același lucru cu imaginile și clipurile video de pe telefon, oferind tot o coloană verticală de imagini capabilă de scroll. De remarcat faptul că TimeScape a ajuns la versiunea 4.0 și a mai scăpat de buguri. Telefonul mai vine cu radio FM stereo, care sună rezonabil și permite identificarea destul de rapid a posturilor radio. în plus, folosind funcția Track ID, puteți identifica melodia auzită la radio, fiindu-vă oferite și opțiuni de cumpărarea, partajare pe Twitter sau căutare pe YouTube a melodiei descoperite.

Sony Ericsson Live With Walkman - camera

Live With Walkman dispune de o baterie Li-Ion de 1200 mAh, care oferă cam 5 ore de convorbire, iar cu o administrare atentă, puteți ajunge la o zi de funcționare pe acest micuț telefon. La capitolul camera acest terminal nu sta rău, deoarece vine cu un senzor de 5 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, geotagging, stabilizator de imagine și numeroase opțiuni foto. Iată o mostră de fotografie realizată cu Live With Walkman:

Mostre foto Sony Ericsson Live With Walkman

în ce privește captura video, noul Walkman ne pune la dispoziție înregistrare 720p, dar nu pot spune că am fost impresionat de această captură, mai ales când vine vorba de trecerea de la un nivel de luminozitate la altul. Iată o mostră:

Fiindcă acesta este un model Walkman, evident avem la dispoziție playerul audio cu același nume, care pe lângă egalizatorul pe care îl găsim pe toate telefoanele Sony Ericsson ne oferă și setarea audio Sony xLoud, pentru un volum ridicat, dar această funcție am avut-o și pe Xperia Active, deci nu sunt impresionat. M-aș fi așteptat la setări deosebite sau vreo funcție audio care să scoată în evidență acest terminal... în schimb, primim un buton fizic Walkman în partea superioară a telefonului, pe care dacă îl apăsam, oriunde ne-am afla în meniu suntem duși direct către playerul Walkman.

Că ultima mențiune despre player, el dispune și de o opțiuni de efecte luminoase, prin intermediul unei zone circulare din partea superioară a telefonului. Acesta se va ilumina în funcție de ritmul melodiei ascultate, oferindu-i device-ului un look cool și... disco. Ce am observat și la Xperia Active și la acest model este că dacă ținem butonul Power apăsat, pe lângă faptul că putem închide/deschide telefonul, avem acum și opțiunea de a realiza un screenshot.

Sony xLoud

Per total acest Walkman este o dezamăgire față de ce a reprezentat brandul de telefoane muzicale cândva, dar totuși la un preț de 200 de euro el reprezintă un înlocuitor rezonabil de smartphone. Va permite să socializați, să navigați pe web, să vă uitați la clipuri pe YouTube, să ascultați muzica și radio, deci toate funcțiile unui device modern. Din păcate, carcasa care scârțâie, ecranul dezamăgitor și căștile mediocre scad valoarea acestui music phone. în final alegerea aparține impatimilor brandului de music phone...

Preț Sony Ericsson Live With Walkman: 932 lei

Review Sony Ericsson Live With Walkman:

Sony Ericsson Live with Walkman
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×