Review HTC Sensation XE - senzație de toamnă cu extra bas, cameră și grip of death...(Video)

15.090 ori
<b>Review HTC Sensation XE - senzație de toamnă cu extra bas, cameră și grip of death...(Video)</b>Ca și Samsung Galaxy, HTC Sensation are tendința de a deveni o serie de device-uri, toate înrudite cu un model principal, care dă tonul inovației în gama sa. Ei bine, după o săptămână de utilizare a noului HTC Sensation XE m-am convins că...

Ca și Samsung Galaxy, HTC Sensation are tendința de a deveni o serie de device-uri, toate înrudite cu un model principal, care dă tonul inovației în gama sa. Ei bine, după o săptămână de utilizare a noului HTC Sensation XE m-am convins că acesta este nu doar un Sensation cosmetizat, ci unul destinat pasionaților de muzică. Telefonul îl găsiți în oferta evoMAG.ro, la prețul de 2319 lei. Pentru a clarifica din start orice nelamurire: da, acest telefon sufera de grip of death, problema celebra cu semnalul a lui iPhone 4 si pe care o vedeti foarte clar in recenzia noastra video.

Până acum l-at mai putut vedea pe XE și într-o experiență de unboxing care a inclus căștile sale și ambalajul elegant, dar și într-un review al unui joc Android made în România. Acum a venit momentul să vedem ce poate acest urmaș al lui Sensation, considerat în vara acestui an drept principalul rival pentru Samsung Galaxy S II, la titlul de telefonul anului 2011. Pentru început trebuie să aflați că specificațiile hardware nu s-au schimbat prea mult...

Ecranul lui HTC Sensation XE

Ecranul este în continuare un qHD de 4.3 inchi, iar telefonul măsoară 11.3 mm și cântărește 151 de grame. HTC Sensation XE vine tot cu 768 MB RAM, 4 GB memorie internă, dintre care doar 1 GB accesibil utilizatorului și slot pentru carduri microSD. La capitolul conectivitate beneficiem de HSDPA până la 14.4Mbps download, WiFi 802.11 b/g/n, DLNA și Bluetooth 3.0, plus evident microUSB 2.0. Adevărata schimbare s-a produs la capitolul procesor, acum un Snapdragon dual core de 1.5 GHz, însoțit de un Adreno GPU 220.

Nu pot să spun că diferența de la 1.2GHz la 1.5GHz se cunoaște, dar în mod clar nu mai există sacadări în funcționarea telefonului, deși aș fi dorit puțin mai mult RAM pe acest smartphone și poate și mai multă memorie internă. Schimbări mai vizibile aduse lui Sensation sunt cele de ordin estetic, astfel că butoanele capacitive de sub ecran au iluminare roșie, difuzorul din partea superioară, cel pentru convorbiri este acum de culoare roșie, camera a beneficiat la rândul său de un contur roșu, iar emblema Beats Audio este imprimată pe partea din spate a handsetului.

HTC Sensation XE - masca difuzor de culoare rosie

Camera spate HTC Sensation XE

Sigla Beats Audio de pe HTC Sensation XE

HTC Sensation XE - butoane de culoare rosie

Beats Audio... acesta este punctul central al ceea ce definește telefonul Sensation XE. Vă reamintesc că HTC a cumpărat cu câteva luni în urma compania Beats by Dre pe 300 de milioane de dolari, angajându-se să ofere tehnologia Beats și căștile Monster pe viitoarele modele de telefoane. HTC Sensation XE este printre primele care vine cu o pereche de căști Monster, garantând o experiență deosebită pasionaților de muzică. Din păcate tot ce se modifica aici este un profil audio, pe care îl puteți activa de îndată ce conectați căștile. Profilul Beats vă oferă extra bas și senzația că sunteți într-o cameră în care are loc un concert și nu că ascultați o versiune de studio. Totuși, parcă aș fi dorit și o aplicație Beats dedicată și nu doar un profil ce poate fi activat sau dezactivat.

Casti HTC Sensation XE Beats by Dr. Dre - Monster

în plus, basul extra se simte în special la melodiile rap și rock, iar atunci când ascultați o melodie electronică și mai ales o chitară acustică, Beats ar putea chiar să strice experienta auditivă. Ce mi s-a mai părut îmbunătățit la Sensation XE este camera, care deși vine cu același senzor de 8 megapixeli, cu autofocus, bliț dual LED, geotagging, touch focus și stabilizare de imagine, parcă face fotografii mai bune decât primul Sensation.

HTC Sensation XE - camera

Iată la ce mă refer:

Mostra foto HTC Sensation XE

și nici captura video la 1080p și 30 fps nu stă prea rău, deși promisiunea de captură audio stereo parcă este puțin prea mult și mi se pare că înregistrările audio de la filmări nu se ridică la înălțimea așteptărilor. E drept ca și zgomotul de fond era considerabil în această captura:

Mai avem la dispoziție și o cameră frontală pe acest terminal, capabilă de videoconvorbiri, iar trecând la software, aflați că noul Sensation rulează android 2.3.4 Gingerbread cu interfața HTC Sense 3.0. Aș fi apreciat să văd în acțiune versiunea Sense 3.5, dar se pare că mai am de așteptat până la un viitor Sensation. în ce privește bateria, avem la dispoziție o unitate Li-ion de 1730 mAh, care asigură cam o zi de funcționare a smartphone-ului, cu toate funcțiile necesare activate și cu conectivitate din plin .

Per total Sensation XE nu aduce schimbări radicale predecesorului său, dar dacă alegeți să îl vedeți că un telefon nou, veți fi surprinși plăcut. Calitatea audio este de apreciat, iar căștile Monster se adaptează experienței de ascultare pentru orice utilizator, oferind seturi de earbuds de diferite marimi pentru diferite urechi. Mi-a plăcut și designul pe care îl adopta telecomanda acestor căști, cu look metalic strălucitor, dar am fost puțin dezamăgit că acest accesoriu permite doar să treceți la melodia următoare, să dați play sau pauză și nu să controlați și volumul. și fiindcă am adus vorba de volum, acesta este, după cum ne așteptam la un nivel foarte ridicat, depășind că decibeli multe modele de pe piață, dar nu și telefoane precum Nokia X7.

Casti Monster - HTC Sensation XE

Vă pot recomanda cu ușurință acest smartphone, mai ales dacă ați ascultat vreodată muzică la căști Beats și știți cam ce înseamnă acest brand. Totuși, dacă sunteți posesorii unui telefon apropiat ca dotări de acest device, nu vă așteptați la ceva ieșit din comun. E drept că personalizarea HTC și interfața Sense arata foarte bine, iar inelul de deblocare este util, dar există și destui fani ai interfatei TouchWiz de la Samsung, ai lui TimeScape și MediaScape de la Sony Ericsson și chiar și ai lui MOTOBLUR de la Motorola. In plus, problemele cu semnalul si bateria nu chiar stralucita pot fi considerate neajunsuri insemnate petnru acest device.

în final, alegerea aparține pasionaților de muzică!

Preț HTC Sensation XE2319 lei

Review HTC Sensation XE:

HTC Sensation XE
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×