Samsung Galaxy A50 Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

3.561 ori
<b>Samsung Galaxy A50 Review</b>Samsung Galaxy A50 este telefonul care se încadrează la fix între cele mai ieftine modele cu One UI de la Samsung şi telefoanele high midrange experimentale cu camera rotativă, ca A80. Nu face trecerea la Snapdragon ca A60, dar nici prea multe..

Multimedia Samsung Galaxy A50

Un singur difuzor, dar face o treabă bună

Chiar şi în 2019 sunt foarte puţine telefoane cu acustica stereo în zona midrange. Pentru Samsung de abia au ajuns la flagship-uri începând cu Galaxy S9, deci hai să le dăm ceva timp. Samsung Galaxy A50 are un singur difuzor în zona inferioară, pe care nu îl acoperim când ţinem telefonul în landscape.

Video-review Samsung Galaxy A50, secțiunea acustică

Atunci când am ascultat muzică mi s-a părut că volumul e mulţumitor la muzică, iar dialogurile sună OK în filme chiar şi la 50% din volum. Şi jocurile se aud perfect, iar basul e puternic. Nu se pierd nici înaltele, corpul telefonului nu vibrează şi nu avem vreo distorsionare. O acustică de calitate, chiar dacă nu e stereo.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 160.Samsung Galaxy A5084 (dBA)
 • 161.Huawei Honor 4X83,9 (dBA)
 • 162.Huawei P983,9 (dBA)
 • 163.Huawei Honor View 2083,9 (dBA)
 • 164.Apple iPhone 6 Plus83,8 (dBA)
 • 165.LG Nexus 5X83,8 (dBA)
 • 166.Motorola Moto M83,8 (dBA)
 • 167.Allview X4 Soul Lite83,8 (dBA)
 • 168.Xiaomi Mi 683,8 (dBA)

Test - Putere volum spate

 • 1.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G7 Plus94,5 (dBA)
 • +
 • 165.Samsung Galaxy A5084 (dBA)
 • 166.Huawei Honor 4X83,9 (dBA)
 • 167.Elephone Trunk83,9 (dBA)
 • 168.Huawei P983,9 (dBA)
 • 169.Huawei Honor View 2083,9 (dBA)
 • 170.LG Nexus 5X83,8 (dBA)
 • 171.Allview P8 Energy Mini83,8 (dBA)
 • 172.Motorola Moto M83,8 (dBA)
 • 173.Allview X4 Soul Lite83,8 (dBA)

Căştile oferite la pachet sunt destul de generice, fabricate din plastic şi nu sunt comode pentru urechea mea cel puţin. Se aud rezonabil. Nu uităm de testul cu decibelmetrul, unde am ajuns la 84 dBA în faţă şi spate cu sample-ul acustic clasic, depăşind Nokia 8, OnePlus 6T şi pe Samsung Galaxy S10+ chiar. Acolo e altă chestiune totuşi, cu difuzoare stereo care umplu spaţiul dintre telefon şi ureche perfect.

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5 (dBA)
 • 2.Nokia 8.1107,2 (dBA)
 • +
 • 49.Samsung Galaxy A5099,8 (dBA)
 • 50.Motorola One Vision99,8 (dBA)
 • 51.Apple iPhone 11 Pro Max99,7 (dBA)
 • 52.Samsung Galaxy A8 (2018)99,6 (dBA)
 • 53.Huawei Honor 1099,6 (dBA)
 • 54.Motorola Moto G7 Power99,6 (dBA)
 • 55.Xiaomi Redmi Note 4X99,5 (dBA)
 • 56.Sony Xperia 599,5 (dBA)
 • 57.Samsung Galaxy A8099,4 (dBA)

A50 e sub PocoPhone F1 totuşi, dar şi sub ASUS ZenFone Max Pro (M2). Am făcut şi un test cu decibelmetrul în vreme ce ne jucăm Riptide GP Renegade, ajungând la 99.8 dBA, adică la egalitate cu Samsung Galaxy Note 8 şi iPhone 8 Plus, dar sub Huawei Mate 20 Liţe. Depăşim Moto G7 Plus totuşi.

Cameră Samsung Galaxy A50

Bile albe la tot în afară de selfie şi low light

Samsung a avut timp să experimenteze cu 3 sau chiar 4 camere pe telefoanele midrange ale anului trecut, încercând să vadă ce prinde la public şi în ce senzori merită investit. Trendul camerelor wide angle a tot urcat până a devenit obligatoriu. Nu mai e de joacă nici cu Bokeh, iar doar zoom-ul optic a rămas opţional. Samsung Galaxy A50 este un telefon cu 3 camere în spate, cu senzor principal de 25 de megapixeli, cu deschidere F/1.7 şi PDAF.

Video-review Samsung Galaxy A50, secțiuinea camera

Vine şi cu o cameră secundară de 8 megapixeli, care are focalizare fixă şi obiectiv ultra wide, însoţită de o cameră de 5 megapixeli pentru Bokeh (captură de adâncime). Evident avem şi un bliţ LED, iar în fata regăsim o cameră selfie de 25 de megapixeli, cu deschidere F/1.7, dar doar cu focalizare fixă. Aplicaţia Camera primeşte nouă interfaţa văzută pe Galaxy S10, cu buton separat pentru captura video şi shortcut-uri speciale pentru trecerea între camere.

Există şi Live Focus pentru Bokeh, diferite grade de blur, plus deja clasicul AR Emoji şi modul Pro cu reglaje de balans de alb, ISO sau expunere. Până şi optimizarea automată a scenelor e aici, iar ca neajuns aş spune că schimbarea de rezoluţie nu se face în mod clasic. Adică în loc să bifezi megapixelii, pur şi simplu alegi 3:4H pentru a face poze de 25 de megapixeli, iar 3:4 înseamnă 12 MP.

Trecând la fotografiile propriu zise, ele au fost realizate într-o zi toridă de mai, în care tocmai erau pornite fântânile din Centrul Bucureştiului. Am avut parte de capturi foarte clare, cu nişte culori pertinente şi detalii OK. La zoom totuşi nu prea am apreciat aşa mult detaliile. Culoarea apei de la fântâni, dar şi nuanţele cerului au arătat bine atât cu camera principală, cât şi cu cea ultra wide, ceea nu e puţin lucru. O bună perioadă de timp camerele ultra wide curbau imaginea şi îi deformau culorile.

Chiar şi cu soarele în fata norii au arătat bine şi chiar nu am avut aşa multe cadre supraexpuse cum am găsit pe Huawei P30 Lite sau chiar Motorola One Vision. La selfie am fost totuşi dezamăgit. Chiar dacă textura fetei e OK, parcă avem o cameră care nu ştie pe ce să focalizeze. Bokeh-ul selfie m-a separat destul de bine de fundal, fiind singura situaţie în care măcar ştiam sigur că a focalizat pe fata mea.

La selfie Huawei P30 Lite aş zice că e peste şi Motorola One Vision poate emite şi el ceva pretenţii. A nu se înţelege că selfie-urile sunt proaste. Au culori OK, sunt destul de clare, dar nu sunt bine focalizate. Şi că tot am amintit de rival, Huawei P30 Lite sta şi mai bine la zoom, asta clar. Panorama are aici o rezoluţie de 10640 x 1776 pixeli, nu se curbează excesiv şi păstrează culorile în limite decente de calibrare.

Focalizarea la prim plan s-a făcut excelent şi toate acele flori colorate din prim plan au fost convingătoare. Şi Bokeh-ul a fost destul de convingător, la aceleaşi flori, decupând eficient ce mă interesa şi estompând ce e în spate. Toate nuanţele din curtea Bisericii Sfântul Antonie m-au încântat şi vă spun de pe acum că multe telefoane ar fi avut probleme cu expunerea într-o zi aşa însorită. Nu şi acest Galaxy A50.

Îmi place şi acel mod de captură în care laşi doar florile colorate şi fundalul e alb/negru, iar HDR-ul şi-a făcut treaba, scoţând la lumina detaliile unor sculpturi sau clădiri. Permiteţi-mi să nu fiu chiar mega impresionat de captură foto a mâncărurilor. Acele paste au ieşit bine de abia după multe încercări şi chiar şi aşa au avut zone inexplicabil de neclare.

Captură e cam întunecată la interior aş spune.

Trecând la captura low light, aici avem din start nişte nuanţe greşite. Lucrurile sunt cam roz sau roşii, ceea ce nu e OK. Nu e Huawei P30 Lite aş noaptea, dar nu are culorile atât de decalibrate. Staţi liniştiţi totuşi, că nu toate cadrele sunt aşa. Unele sunt galbenul normal cu care suntem obişnuiţi, de la iluminarea stradală. Dacă treceţi la camera ultra wide, o să vedeţi halourile becurilor mult, mult mărite şi o cantitate de blur mult prea mare spre lateralul cadrului. Culmea e că totul nu mai e aşa roşu.

Unele capturi cu camera principală chiar arată OK şi mă refer la culoarea, claritate, chiar şi detalii. Doar că odată la vreo 5-6 poze mai vine şi una roşie... Galaxy A50 nu face faţă la luminile puternice şi vedem asta la sigla Catenă, unde aproape nu distingem ce scrie pe simbol. Îmi place că am prins totuşi multă lumină pentru un telefon midrange, chiar şi în zonele tradiţional întunecate din centrul Timişoarei.

Sunt mulţumit şi de claritate şi chiar şi de Bokeh să zicem, având în vedere condiţiile nocturne. Practic dacă nu ar fi pozele roşiatice şi cele ultra wide cu halouri umflate şi margini blurate, am fi în too 10 telefoane midrange.

Şi acum trecem la filmare, unde nu avem nici Full HD la 60 FPS, nici 4K, pe care le oferă rivalii Moto One Vision şi Huawei P30 Lite (doar FHD 60 FPS acolo). Captură video  ne oferă o claritate OK, dar verdele e cam ars de soare, supraexpus. Am avut şi ceva refocalizare în primul clip şi un zoom slab. Lucrurile au început să arate mai bine în celelalte clipuri şi am apreciat culorile şi claritatea.

Nici filmarea ultra wide nu a arătat rău deloc, nedeformând culorile prea mult. Captură video selfie are suficiente detalii, sunt bune şi culorile şi textura fetei, doar că nu e stabilizată prea bine captura şi o bună parte din fundalul din spatele meu e arsă. O să rămâneţi surprinşi, dar mi-a plăcut cum stabilizează telefonul la filmarea din mers. E peste Huawei P30 Lite şi chiar peste Motorola One Vision, care deşi se lauda cu OIS , nu sta la fel de bine la captura video din mers.

E uşor enervantă nesiguranţa de la focalizare uneori, dar aş pune-o pe graba panoramării mele. Nu ştiu dacă aţi văzut, dar fiecare video începe cu o refocalizare micuţă. Pe de altă parte am tot filmat maşini din mers şi am focalizat chiar OK pe ele, deci e cu dus şi întors. Mă declar mai mulţumit de această captura video decât la Huawei P30 Lite, dar în linii mari, excluzând stabilizarea Motorola One Vision se poate bate de la egal cu acest device.

Vreau să şi subliniez ceva: Xperia XA2 şi Nokia 7 Plus le-ar pune probleme tuturor acestor telefoane. Mergeţi şi vedeţi mostrele lor video pentru a înţelege ce spun. Cât despre captura video low light, aproape nu merită menţionată. E mult flicker şi imagine tremurată, un zoom aproape acceptabil şi nuanţe care fluctuează. Halourile sunt măricele, dar nu exagerate, dar per total nu poţi folosi această captura ca amintire.

Nu că Moto One Vision sau Huawei P30 Lite ar sta mai bine… Păcat de lipsa de filmare 4K şi FHD 60 FPS, dar am înţeles ca prin aplicaţii third party le activaţi.

Benchmark-uri Samsung Galaxy A50

Peste telefoanele cu Kirin 710, Snapdragon 660

Samsung Galaxy A50 vine cu un procesor Exynos 9610 aşa râvnit, încât până şi Lenovo/Motorola a simţit nevoia să zică "gimme that", primind o versiune derivată pentru Moto One Vision. La pachet vin şi 4 GB RAM şi 128 GB stocare, iar mulţumită acestui combo şi lui One UI, nu am resimţit pic de lag pe device.

Video-review Samsung Galaxy A50, secțiunea benchmarks

Pentru că am tot primit întrebări pe YouTube, răspunsul final e DA, merge PUBG Mobile, DA, merge Asphalt 9, Free Fire şi ce mai doriţi voi. Probabil nu şi Fortnite totuşi...

Trecând la benchmark-uri, aflaţi că în AnTuTu 7 am depăşit Huawei P30 Lite, principalul "nemesis" cu vreo 30.000 de puncte, dar şi pe Xiaomi Mi A2, ASUS ZenFone 5 sau Moto G7 Plus chiar. Peste acest model se află Allview Soul X6 Xtreme, Nokia 8.1 cu al său Snapdragon 710 şi apoi doar flagship-uri. La GeekBench 4 Multi Core depăşim Huawei P30 Lite din nou, dar şi pe Moto Z3 Play şi Motorola One Vision.

Nokia 7 PlusSamsung Galaxy A50Huawei P30 LiteAllview Soul X6 XtremeMotorola One Vision3DMark Sling Shot Extreme ES 3.113261288831126913453DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics11581133701110211983DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics26962472236627022357AnTuTu v7141576143221115203145613146607AnTuTu v7 - CPU6504858136507196031860718AnTuTu v7 - GPU3001340377237423501139958AnTuTu v7 - MEM7294784993631135211461AnTuTu v7 - UX3922136859313793894234470Basemark OS II23752243223320762376Basemark OS II - Graphics22971958147117301950Basemark OS II - Memory24462656318525352768Basemark OS II - System51604857501636734928Basemark OS II - Web10981002105911531199Basemark Web146,34214,94215,45210,13218,47GFX Bench 4.0 - ALU 2625743586,1722,1701,4GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.1505,9491410,7425,1450,8GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2796,6685,2936,9636,6654,2GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.013191341100212121274GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1863,7811,9674,2722,8762,2GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.1506,6476,1396,9442,4476,4GFX Bench 4.0 - Render Quality×3272327332723272GFX Bench 4.0 - T-Rex26622073176819351961GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.1790,31133683924,21085GFX Bench 4.0 - Texturing42292045256519572055GeekBench 4 - Compute58334979269654034772GeekBench 4 - Multi-Core58975558526657675359GeekBench 4 - Single-Core16511722153315441608PCMark Work 2.062405755598382726633PCMark Work 2.0 - Data manipulation53045339505356315279PCMark Work 2.0 - Photo editing1078476478891150739723PCMark Work 2.0 - Video editing51134494472957565509PCMark Work 2.0 - Web browsing58555673565889466491PCMark Work 2.0 - Writing55246067637488666993RealPi Benchmark4,68 (s)3,6 (s)3,77 (s)3,97 (s)3,86 (s)SunSpider552,1 (ms)716,9 (ms)712,8 (ms)655,2 (ms)675,6 (ms)Vellamo - Browser57665494584259676003Vellamo - Metal29082927301028642973Vellamo - Multicore37333165372041862688TOTALURI126488

Ne încadrăm sub Huawei Mate 20 Lite şi Honor 8X totuşi, sau Nokia 8.1. Cât despre grafică, 3DMark Slingshot Extreme ES 3.1 e la posturi, cu scoruri pentru A50 care îl pun peste Allview Soul X5 Pro, Xiaomi Mi A2, Huawei Mate 20 Lite şi ZenFone 5. Galaxy A9 (2018) stă totuşi mai bine, iar Nokia 8.1 e cu 50% din puncte mai sus.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 66.Samsung Galaxy A5034,2 (°C)
 • 67.Samsung Galaxy A3 (2016)34,2 (°C)
 • 68.Allview X4 Soul Infinity L34,4 (°C)
 • 69.Sony Xperia XZ134,4 (°C)
 • 70.ASUS ZenFone Max Pro (M2)34,5 (°C)
 • 71.Xiaomi Mi A234,5 (°C)
 • 72.Allview Soul X534,5 (°C)
 • 73.Motorola Moto G634,5 (°C)
 • 74.Bluboo S334,5 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 32.Samsung Galaxy A5033,8 (°C)
 • 33.Allview X4 Soul Vision33,8 (°C)
 • 34.ASUS ROG Phone33,9 (°C)
 • 35.Motorola Moto G6 Plus33,9 (°C)
 • 36.OnePlus 633,9 (°C)
 • 37.Apple iPhone SE33,9 (°C)
 • 38.Allview A5 Quad33,9 (°C)
 • 39.Xiaomi Mi 9T34 (°C)
 • 40.Samsung Galaxy A4034 (°C)

Ideea e următoarea: depăşim telefoanele cu Kirin 710 peste tot, Snapdragon 630 şi 660, dar nu ajungem la cota celor cu Snapdragon 710. La testul de temperatură stăm bine, cu 34.2 grade Celsius în GFXbench şi 33.8 grade în Riptide GP Renegade, iar harta termică realizată cu senzorul FLIR de pe CAT S61 arata şi ea bine, cu o singură zonă mai caldă lângă camera, dar nu excesiv.

 • 1234
Samsung Galaxy A50
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×