Samsung Galaxy K Zoom Review: stabilizare optică excelentă, calitate la zoom foarte bună, Într-un ambalaj neimpresionant (Video)

5.860 ori
<b>Samsung Galaxy K Zoom Review: stabilizare optică excelentă, calitate la zoom foarte bună, Într-un ambalaj neimpresionant (Video)</b>Samsung Galaxy K Zoom este cel mai nou cameraphone de la Samsung, cu carcasa de 20 MP și zoom optic 10X. Cunoscut și că Galaxy S5 Zoom, acest produs a fost anunțat în aprilie și lansat în iunie. Produsul costă 1879 lei, iar acest cameraphone este...

Samsung Galaxy K Zoom este cel mai nou cameraphone de la Samsung, cu cameră de 20 MP și zoom optic 10X. Cunoscut și că Galaxy S5 Zoom, acest produs a fost anunțat în aprilie și lansat în iunie. Produsul costă 2.349 lei, iar acest cameraphone este mai mult cameră decât telefon.

Terminalul e disponibil pe negru, alb sau albastru și măsoară 16.6 mm în grosime, adică dublu față de un flagship modern. Greutatea acestui device este de 200 de grame, iar carcasa este fabricată din plastic, cu o textură punctată/perforată în spate, ca la Galaxy S5. Aderența este bună, telefonul nu este alunecos, iar pe o suprafață plată acest device se sprijină pe obiectiv. Lentila este protejată cu Gorilla Glass 2, iar în cazul în care vă întrebați, acest model nu este rezistent la apă. Formatul de design este un soi de hibrid între Galaxy S5 și Galaxy S4, iar carcasa da senzația de ieftin.

Samsung Galaxy K Zoom

în spate se afla difuzoarele deasupra camerei, camera principală cu obiectiv de mari dimensiuni și blitzurile (LED și Xenon). Capacul spate e ușor de înlăturat și găsim slotul microSIM sub baterie. în zona frontală se află earpiece-ul, senzorii, camera frontală, butonul Home fizic și cele două butoane capacitive obișnuite. în zona superioară se află microfonul și jackul audio, iar în cea inferioară găsim portul microUSB și microfonul. în dreapta se află butoanele de volum, butonul On/Off și un buton fizic destul de lat pentru cameră.

Samsung Galaxy K Zoom Review: stabilizare optică excelentă, calitate la zoom foarte bună, Într-un ambalaj neimpresionant (Video)

Toate butoanele oferă feedback bun, mai ales cel al camerei. în stânga găsim un orificiu pentru lanyard și slotul microSD, iar un lucru remarcat la acest device este greutatea bine echilibrată. Per total handsetul nu are un design prea impresionant, ci mai degrabă unul apropiat de terminalele midrange banale, mai ales la capitolul material de fabricație. Cu toate acestea, când vine vorba de confort la drum lung, la ore întregi de fotografiere, aș spune că acest model e mai comod decât Lumia 1020, dar se simte mai ieftin.

Specificatii Samsung Galaxy K Zoom

în ce privește hardware-ul, Samsung Galaxy K Zoom vine cu un display de 4.8 inch Super AMOLED cu rezoluție 1280 x 720, un procesor hexa core Exynos 5260, care include un dual core Cortex A15 de 1.7 GHz și un quad core Cortex A7 de 1.3 GHz. La bordul cameraphone-ului se află un GPU Mali T624, 8 GB stocare, 2 GB RAM și un slot microSD, care suporta carduri de până la 64 GB. în spatele acestui telefon se află o cameră de 20.7 megapixeli, cu senzor CMOS, blitz LED și blitz Xenon. în zona frontală vom găsi o cameră de 2 MP, iar pe partea de conectivitate avem un slot microSIM, LTE, HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps, WiFi Dual band, WiFi Direct, Bluetooth 4.0, NFC, microUSB 2.0, USB OTG și MHL 1.3. Lista include și GPS, Glonass, accelerometru, giroscop, senzor de luminozitate, proximitate și o baterie Li-Ion de 2430 mAh.

Bateria lui Samsung Galaxy K Zoom

Pe hârtie aceasta baterie asigura 9 ore de browsing web via WiFi, 11 ore de playback video HD sau 47 de ore de playback audio. La testul nostru, de playback video HD, cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins în total 9 ore și 7 minute, ceea ce e destul de bine, în condițiile în care alt cameraphone celebru, Lumia 1020 atinge 6 ore de playback HD. Xperia Z2 în schimb atinge 11 ore. încărcarea acestui model durează 2 ore, ceea ce e OK. Există și funcții Power Save evident, care includ opțiuni pentru dezactivarea vibrațiilor, blocarea transferului de date în fundal, limitarea performanței procesorului, reducerea frame rate-ului ecranului și dezactivarea butoanelor touch de sub ecran, dar și dezactivarea GPS-ului.

Samsung Galaxy K Zoom

Există și un mod special Ultra Power Save, care la 74% de exemplu oferă o săptămână de utilizare. în mare, cu 20 sau 30% prindeți o zi de utilizare. Ultra Power Save înseamnă și acces doar la funcțiile de bază și conectivitate dezactivată (WiFi, Bluetooth și mobile). Per total bateria este bună, iar trecând la aspectul audio, avem la dispoziție playerul standard Samsung, cu aceeași interfață ca pe Galaxy S5. Muzica e organizată în playlist-uri, melodii, albume, artiști, Music Square (organizare în funcție de stare de spirit) și Foldere. Zona de setări include un egalizator numit Sound Alive, care permite modificarea acusticii după gen muzical/instrument și efecte speciale că Tube Amp, Virtual 7.1, Small Room, Large Room și Concert Hall.

Casti Samsung Galaxy K Zoom

Avem și o opțiune avansată, care permite customizarea sunetului pe 7 canale separate și în cele din urmă avem la dispoziție opțiuni pentru sunet 3D, bas și claritate. Opțiunile includ și Adapt Sound, care oferă posibilitatea de customizare a experienței acustice la căști. Puteți regla și viteza de playback și există și opțiuni Sleep, dar și Smart Volume, care egalizează toate melodiile la același volum. Difuzorul oferă un volum ridicat, claritate deosebită, bas bun și sunet de calitate. Căștile oferite la pachet sunt comode, au volum ridicat, poate prea ridicat și bas foarte bun.

Putere volum Samsung Galaxy K Zoom

Nu avem radio FM pe acest model și în ce privește volumul, am atins 84.9 dBA, ceea ce nu e rău. Per total acustică e bună, iar trecând la ecran, avem la dispoziție aici un Super AMOLED de 4.8 inch cu rezoluție 720p, densitate de 306 ppi și protecție Gorilla Glass 3. Playerul video oferă opțiuni precum crop, pop up play și setări pentru luminozitate, viteza de playback, acustică și subtitrări.

Pixeli de tip Pentile Matrix pe Samsung Galaxy K Zoom

Avem parte și de pinch to zoom și clipurile sunt afișate în lista de playback sub formă de thumbnail-uri animate. Nu avem suport DivX sau AC3 Audio, dar MKV-urile funcționează fără probleme. Ecranul oferă culori vii, negru adânc, luminozitate ridicată și o imagine foarte clară. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul este bun, ca și comportamentul în bătaia soarelui. Pixelii acestui display sunt de tip Pentile Matrix, cu un singur subpixel.

Nivel luminmozitate ecran Samsung Galaxy K Zoom

Culorile afișate nu sunt prea realiste, iar în ce privește nivelul de LUX, am atins 400 de unități, ceea ce e foarte bine la acest preț. Suntem peste flagship-uri cu pretenții că LG G3 sau Xperia Z2, la capitolul luminozitate. Setările ecranului includ Smart Stay, Font, Auto Adjust Screen Tone și per total acest ecran e un viewfinder excelent pentru experiența de captură foto.  și acum CAMERA!

Camera lui Samsung Galaxy K Zoom

Practic, Galaxy K Zoom este o alternativă la un point and shoot midrange, care vine cu un senzor de 1/2.3 inch și o rezoluție de 20.7 megapixeli. Camera folosește o lentilă wide angle, oferă zoom optic 10X și deschiderea să ajunge de la F/3.1 la F/6.3. Avem parte și de zoom digital 20X, blitz Xenon și LED și două microfoane pentru captura audio, dar și de stabilizare optică. Deschiderea F/3.1 e sub rivali, flagship-urile din ziua de azi având mai toate F/2.4. Aplicația camerei nu e chiar foarte rapidă la pornire, dar focalizarea e destul de rapidă.

Nici fotografierea nu pot spune că e prea rapidă, iar dacă țineți ecranul apăsat puțin și faceți un mic drag and drop cu acel pătrat galben, veți putea regla focalizarea și expunerea imediat. Interfața e una tipică pentru un terminal Samsung, cu o serie de shortcut-uri personalizabile în stânga și o zonă amplă de setări. Aceasta oferă opțiuni pentru blitz, timer, detection display, țap to take picture și rezoluție (5184 x 3888 în 4:3, 5184 x 3456 în 3:2 sau 5184 x 2916 în 16:9). Tot setările oferă și Efecte, Semnătura pentru fotografii, Photo Suggest (prin Panoramio), control vocal, calitate la captura video (Full HD la 30 sau 60 FPS, HD etc), dar și opțiunea Mulți Motion (captură slow motion de până la 8 ori mai lentă și fast motion de până la 8 ori mai rapidă).

Samsung Galaxy K Zoom

Avem și opțiuni legate de sunet (Quiet zoom/Normal/Mute), Wind Cut, Remote Viewfinder, iar continuând în zona inferioară a setărilor găsim un meniu special cu grilă, beep, volumul funcțiilor camerei, auto close cam, review pics, taguirea după locație, AF lamp, digital zoom și Start Mode. în dreapta se afla butonul shutter, modurile de captură și galeria foto, plus butonul video. Lista de moduri de captură este gigantică, uriașă și enormă, dar vă vom lista toate modurile pentru că merită.

în primul rând avem modul Auto, care ajustează automat expunerea, apoi Pro Suggest, care folosește efecte, opțiuni și setări speciale, sub forma unor moduri descărcabile dintr-un magazin dedicat. și voi puteți crea un mod Pro Suggest combinând o serie de opțiuni, efecte și setări și urcând rezultatul în Store. Astfel, apar filtre gălbui, un mod gothic noir, un mod special pentru captura la apus și altele. Trecem mai departe, la modul Program, care setează automat viteza shutter-ului și deschiderea și va lăsa pe voi să vă ocupați de restul. Veți putea astfel seta expunerea, ISO până la 3200, balansul de alb, modul de focalizare și calitatea imaginii.

Samsung Galaxy K Zoom

Continuăm lista cu Beauty Face și Shot and More (care include sub opțiuni că Best Photo, Best Face, Eraser, Drama Shot, Panning Shot), apoi Panorama, Virtual Tour, HDR, Night, Continuous Shot, Selfie Alarm (selfie cu camera principală și un pătrat în care va încadrați fata), Manual (total customizabil, toate opțiunile la îndemână, inclusiv expunere, ISO, balans de alb, focalizare, deschidere și altele. Avem și Kids Shot, care oferă o serie de zgomote simpatice care atrag atenția celor mici, Landscape, Dawn, Snow, Macro, Food, Party/Indoor, Action Freeze, Waterfall și Animated Photo.

și nici nu s-a încheiat listă! Există și Sound and Shot, Suround Shot, Silhouette, Sunset, Fireworks și Light Trace. Viteza shutter-ului acestei camere ajunge de la partea 1200 a unei secunde la 16 secunde, ceea ce e impresionant pentru un cameraphone. Photo Suggest vă va sugera cele mai tari locuri de realizat poze din zona voastră și trebuie spus din start că ar fi recomandat să aveți un card microSD pe acest telefon, deoarece cei 4 GB liberi se umplu imediat.

Bucharest City Tour

și acum hai să vedem cum stăm cu fotografiile, realizate pe timp de zi din autobuzul Bucharest City Tour, care face turul punctelor de atracție din Capitală. Fotografiile au luminozitate excelentă, culori vii, nu au pic de noise,  nici la primele 2-3 mișcări de zoom în și au nivel ridicat de detaliu. Culorile sunt mai realiste decât la rivali, iar zoom optic e cam lent. în mare, la captură de zi acest model e peste Lumia 1020, mai ales că avem și fotografii cu trandafiri pentru comparație, iar Lumia 1020 ardea acei trandafiri în octombrie, în vreme ce K Zoom nu îi arde nici pe canicula din august.

Mostra foto K Zoom

întreaga galerie foto poate fi vizionată aici.

Avem și mostre vintage nori și Lemon (Pro Suggest), un macro cu o husă simpatică de telefon și câteva flori, toate foarte reușite. Am apreciat foarte mult stabilizarea acestei camere, în condițiile în care 90% din galeria noastră a fost realizată dintr-un autobuz descoperit afla în mers. Panorama are unele probleme de stitching, iar fotografia HDR a ieșit OK, fără să exagereze cu iluminarea. Action Freeze a fost testat la acea captură cu mașini în fața magazinului Unirea, înghețând OK automobile ce aveau câteva zeci de km la oră. Sound & Shot a fost și ea testată, în aceeași zonă.

Samsung Galaxy K Zoom fotografii noaptea

întreaga galerie foto nocturnă, poate fi vizionată aici.

Trecând la captura foto nocturnă, aceasta arată bine chiar și fata blitz și dacă îl comparăm pe K Zoom doar cu produse Samsung, e peste Note 3 și Galaxy S5 la captura low light. Nu există nuanțe gălbui noaptea, dar blitzul e prea puternic. Xperia Z2 se descurca puțin mai bine noaptea decât K Zoom, dar doar puțin. Lumia 1020 este și el mai bun, având în CV și o serie de filmări la concerte, toate arătoase. K Zoom în schimb ar fi probabil oprit de paza concertului la intrare, confundat cu o cameră foto...

Trecând la video, v-am prezentat o mostră slow mo și am precizat și că acestui model îi lipsește suportul pentru captura video 4K. Stabilizarea optică este excelentă, iar calitatea se păstrează chiar și la un nivel avansat de zoom. Vântul e în mod clar o problemă din cauza microfoanelor sensibile, dar avem opțiunea Wind Cut, care își face treaba bine. Nu avem parte de pierdere a focalizării, nici măcar când dăm zoom și suntem în mișcare.

​

De asemenea, după cum se vede și aude în acel video cu Teatrul Național, atunci când dăm zoom la nivel avansat, camera scoate un sunet ușor neplăcut, care se aude și pe filmare. Captură video e realizată în format MP4 cu audio stereo, iar fișierele rezultate au bitrate de 17 Mbps. Captură audio are bitrate de 256 Kbps și sampling rate de 48 Khz. Filmarea Full HD la 60 FPS are bitrate de 28 Mbps, iar filmările nu au pic de noise și cu toate acestea parcă Galaxy S5 filma cu o idee mai clar și imagine arata puțin mai bine. La captura video nocturnă nivelul de noise e acceptabil, avem puțină pierdere de focalizare și în sfârșit nu avem nici o problemă cu sursele de lumină.

​

Cu toate acestea, captura nocturnă video nu impresionează deosebit. Trăgând linie la capitolul cameră, K Zoom este un înlocuitor excelent de cameră midrange, dar este și sub Lumia 1020 și Galaxy S5 la unele capitole. Captură cu zoom arata excelent și stabilizarea e perfectă. Acest cameraphone e perfect pentru drumeții și fotografii și filmări la evenimente, deci e bun pentru bloggeri, printre altele. La editarea video avem parte de aplicația Studio, pe care ați văzut-o în acțiune și pe Galaxy Tab S 8.4.

Galaxy K Zoom atinge 36.9 grade Celsius

în secțiunea Photo Studio vom roti imaginea, vom face crop, resize și aplică efecte, ajustând și contrastul, saturarea, culorile și aplicând tot soiul de filtre. Există și posibilitate de editare video, cu opțiuni pentru soundtrack și efecte incluse. Acum că am lăsat în urma complet secțiunea foto/video, e momentul să ne ocupăm de performanță. Galaxy K Zoom atinge 36.9 grade Celsius, deci nu se supraîncălzește și asta după 15 minute de Riptide GP2. Totuși, după ce am realizat câteva zeci de fotografii în bătaia soarelui, aplicația AnTuTu arată 50+ grade Celsius, deci există potențial de încingere.

Samsung Galaxy K Zoom benchmarks

Pe partea de telefonie avem un volum ridicat, semnal bun, funcții că Smart Dial, Quick Dial și buton special pentru apelare video. Există și Auto Call Reject și Blocking Mode, dar și Do Not Disturb. Browserul web nu a fost foarte rapid, iar tastatura virtuală a fost comodă. Să vedem cum stăm cu benchmark-urile. Am decis să comparăm acest model cu predecesorul său și cu Xperia Z1, care mai nou are un preț destul de apropiat. Iată rezultatele:

 Samsung Galaxy K ZoomSamsung Galaxy S4 ZoomXperia Z1
Quadrant13854461420328
AnTuTu318131165034440
NenaMark 256.7 FPSX59.9 FPS
Vellamo274220882942
3DMark9447X16225
GeekBench 3879/21391222 (vechea versiune)921/2664
GFXBench14.8 FPS17 FPS22.9 FPS
BrowserMark 2.0138124013018
SunSpider4861056X
Speedtest20/22 MbpsX17/21 Mbps

Aș spune că acest model hexa core depășește net predecesorul său și e rezonabil de aproape de Snapdragon 800, procesor de la interiorul lui Xperia Z1. Vă asigur că acest handset rulează orice joc cu ușurință, de la Riptide GP2 la FIFA 14, Asphalt 8 și Dead Trigger 2. Totuși, handsetul e incomod de ținut în mâna la jocuri. Pe partea software, avem Android 4.4.2 cu TouchWiz, practic aceeași experiență că pe Galaxy S5. Iconurile sunt plate, fără gloss, rotunde în zona de setări și acestea pot fi împărțite în grila, listă și taburi. Aplicațiile au propria zonă, în vreme ce widgeturile sunt deschise doar dacă țineți apăsat pe homescreen sau dacă țineți apăsat butonul capacitiv Recent Apps.

Samsung Galaxy K Zoom Review

Avem parte de widgeturi unice Sammy, tranziții personalizabile și homescreen-ul separat My Magazine, pe bază de Flipboard. Această zonă integrează știri, feed-uri de social networking și alte surse de informare. Zona dropdown include Quick Settings, S Finder, care va permite să căutați și după taguri conținuturi sau informații, dar și Quick Connect, pentru conectarea rapidă la terminale din zonă. Toggle-urile sunt personalizabile, iar trecând în zona Settings, aici avem Toolbox, un mic mecanism care poate fi mutat pe ecran pentru a declanșa o serie de aplicații de bază oriunde și oricând.

Samsung Galaxy K Zoom Review​

Printre setări se număra Blocking Mode, Mișcări și Gesturi (Direct Call, Smart alert, Palm Swipe) și funcții de securitate. Am fost surprins să văd că Galaxy K Zoom nu are parte de bloatware, având doar strictul necesar, la capitolul aplicații preinstalate. E vorba despre Flipboard, Google Maps, Memo, My Files, S Planner, S Voice , Galaxy Apps, Studio, Vine și Voice Recorder.

și acum, verdictul!

Iată aspectele Pro ale lui K Zoom:

 • baterie OK
 • volum ridicat
 • ecran luminos și clar
 • numeroase funcții ale camerei
 • stabilizare optică excelentă
 • zoom excelent
 • editare foto excelentă
 • blitz Xenon

și aspectele Contra:

 • carcasa groasă din plastic ieftin
 • fără rezistență la apă
 • fără mulți window
 • fără captura 4K
 • sub Lumia 1020 și Galaxy S5 la unele aspecte ale camerei
 • captură video neimpresionantă
 • doar 4 GB stocare liberi

îi acordăm lui K Zoom nota 7.5 din 10 pentru design, un 9.3 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.6 din 10 și acesta este un cameraphone  ideal pentru bloggeri, pentru excursii, dar nu pentru profesioniști. El este sub Lumia 1020 la anumite capitole, dar are hardware clar mai bun. Galaxy S4 și Xperia Z2 reprezintă totuși opțiuni mai bune, în ciuda lipsei de funcții foto ultra high end de pe acest model.

Samsung Galaxy K Zoom prețuri actualizate:

Samsung Galaxy K Zoom Review
 

Samsung Galaxy K zoom
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×