Samsung Galaxy Note 9 Review (Exynos 9810 și Snapdragon 845) (Introducere, Design, Display)

7.618 ori
<b>Samsung Galaxy Note 9 Review (Exynos 9810 și Snapdragon 845)</b>Samsung Galaxy Note 9 e aici, în varianta dublă de data asta. E una dintre puţinele dăţi când avem ambele versiuni ale unui telefon flagship Samsung, atât cea Exynos, cât şi cea Snapdragon 845 (o găsiţi la Quickmobile). Samsung Galaxy Note 9 este un..

Introducere

Samsung Galaxy Note 9 e aici, în variantă dublă de data asta. E una dintre puţinele dăţi când avem ambele versiuni ale unui telefon flagship Samsung, atât cea Exynos 9810, cât şi cea Snapdragon 845 (o găsiţi la Quickmobile  cupon -3% QUICK202). Samsung Galaxy Note 9 este un Note 8 cu plusuri pe partea de baterie, stylus şi cameră, preluând şi ce e mai bun de la Galaxy S9 şi S9+: diafragma variabilă. Nu se putea fără un ecran mai mare, nu se putea fără funcţii noi pentru stylus şi fără materiale premium.

Ca de obicei Samsung a ascultat toate nemulţumirile legate de Note 8 şi le-a rezolvat. Nu s-a uitat la rivali, nu s-a inspirat după bretoane şi camere triple şi a păstrat jackul audio, difuzoarele stereo şi rezistenţa la apă. Rezultatul este un phablet uriaş, cu aer business/ enterprise. E ca un SUV Porsche uriaş electric care a primit un Autopilot şi extra autonomie, dacă vreţi o paralelă auto.

Samsung Galaxy Note 9

Acesta e un handset care e gândit ca o unealtă de antreprenor, mai degrabă decât un smartphone pentru Instagram şi Fortnite. Dar hey, nu te vă împiedică nimeni să îl foloseşti aşa!

Costă 4.699 lei în versiunea cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare sau 5.899 lei în varianta cu 8 GB RAM şi 512 GB stocare. Îl găsiţi pe albastru (cu stylus galben), mov şi negru, dar mai nou şi pe argintiu. Este telefonul definitiv pentru Samsung: cel mai mult RAM, cei mai mulţi mAh, maxim posibil la camerele de 12 megapixeli şi cele mai puternice procesoare ale momentului.

În ce măsură îşi depăşeşte rivalii şi predecesorii aflaţi în recenzie!

Design Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)

Sticlă, metal, elegantă, opulenta chiar

Să fie clar: Samsung Galaxy Note 9 nu e pentru oricine. Mâinile mici (și nu numai) o să aibă dificultăţi cu el, cei care vin de la un iPhone se vor familiariza greu şi chiar şi cei cu Note 8 vor avea mici probleme de adaptare. Am fost şocat de cât de îngust era Note 8, soluţia aleasă de Samsung pentru a îl ţine comod în mâna la acea diagonală mare.

În 2018 nu mai e loc pentru compromisuri de gen. A crescut lăţimea şi diagonala şi e mai greu să cuprinzi tot terminalul, sau chiar imposibil să ajungi cu degetul până sus la notificări, ținându-l într-o singură mână, oricăt de mare ai avea palma. Marele avantaj e că rama metalică iese mai mult în relief şi fixează handsetul mai bine pe palmă, aşa că am rezolvat-o cu aderența, deci smartphone-ul nu e deloc alunecos. E cu siguranţă masiv, dar şi stilat şi elegant. Camera din spate este acum mai discretă şi scannerul de amprente mai la îndemână.

Note 9 măsoară 8.8 mm în grosime şi cântăreşte 201 grame, faţă de cei 8.6 mm ai predecesorului şi ale sale 195 de grame. Am senzaţia unui telefon mai business/enterprise mai serios decât Samsung Galaxy S9+ şi S9, care prin rotunjimile sale se preta la toate vârstele şi segmentele de public. Stylus-ul oferă acelaşi confort că până acum, dar are funcţii noi, despre care o să vorbim puţin mai încolo.

Note 9 are corpul rezistent la apă şi praf în regim IP68 şi din câte ştiu şi stylus-ul are acelaşi tratament şi rezistenţă. Şi acum să vă explic de ce nu e pentru oricine: 90% din oameni nu au un SUV de lux şi ar avea probleme puşi prima oară pe un SUV Porsche. Asta nu face maşina să fie mai prejos, ci doar "nu pentru oricine". Zic să încercaţi un hands on în magazin înainte de achiziţie.

Samsung Galaxy Note 9 cu S Pen

Ştiu oameni cu Galaxy S9+ care mi-au spus că e prea mare pentru ei, deşi pe hârtie diferenţele nu sunt foarte mari.

Display Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)

Excelent la jocuri şi video, dar nu doboară recordul de LUX

Samsung Galaxy Note 9 face un mic salt de diagonală faţă de Note 8, trecând de la 6.3 inch la 6.4 inch. Rezoluţia rămâne la fel, 2960 x 1440 pixeli şi panoul este în continuare un Super AMOLED cu muchii laterale curbate. Ecranul are un aspect 18.5:9, cel care a generat popularul concept de Infinity şi care împreună cu muchiile curbate asigură imersivitatea la vizionare video.

Display-ul lui Samsung Galaxy Note 9 vazut la microscop

Avem şi protecţie Gorilla Glass 5 şi suport HDR10, pentru cei care stau mult pe Netflix şi YouTube. Experienţa mea de vizualizare a implicat o luminozitate ridicată, contrast excelent chiar şi la soare, unghiuri largi de vizualizare şi imersivitate crescută, evident. Negrul este adânc, culorile sunt foarte vii şi sar în ochi din ecran, aşa cum ne-am obişnuit la AMOLED-uri în ultimii ani.

Totuşi faţă de acum mai mulţi ani când culorile erau exagerat de vii, acum sunt şi ceva mai bine calibrate. Playerul video integrat în galerie oferă şi funcţia de a crea GIF-uri, Pop Up Play şi diferite încadraturi pe ecran. Trecând la testele noastre clasice, când am pornit microscopul am dat peste un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la textul cu luxmetrul, Note 9 a ajuns la 460 LUX, o valoare uniformă pe suprafaţa ecranului, fără abateri prea mari.

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Huawei Mate 30 Pro31 (°C)
 • +
 • 59.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)34,3 (°C)
 • 60.Motorola Moto G6 Play34,3 (°C)
 • 61.Meizu Pro 6 Plus34,3 (°C)
 • 62.Motorola Moto G5S Plus34,3 (°C)
 • 63.Sony Xperia XZ134,3 (°C)
 • 64.Motorola Moto Z2 Play34,3 (°C)
 • 65.Samsung Galaxy Note 834,3 (°C)
 • 66.Motorola Moto Z Play34,3 (°C)
 • 67.OnePlus 7 Pro34,4 (°C)

E un scor bun, dar e cu vreo 300 de LUX sub iPhone X. Depăşeşte cei 453 LUX ai lui Galaxy S9+, e şi peste HTC U11 şi iPhone 7 Plus, dar şi Huawei Mate 10 Pro. În acelaşi timp rămâne sub Huawei P20 Pro şi OnePlus 3 totuşi. Samsung pune la dispoziţie o sumedenie de reglaje şi opţiuni pentru ecran, de la un filtru de lumină albastră care va ajuta să nu va mai stricaţi ochii, până la Screen Zoom, opţiuni legate de fonturi (stil şi mărime), dar şi Screen Mode, cu opţiunile Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic.

Reglaje display Samsung Galaxy Note 9

Avem şi un slider pentru Color Balance şi unul pentru nuanţele de roşu, verde şi albastru. Aş zice să nu umblaţi aici decât dacă chiar vă trebuie o calibrare că la carte şi produceţi postere pe telefon pe bază de Pantone să zicem. Rezoluţia se poate regla la HD+, FHD+ sau WQHD+, FHD+ fiind varianta default de la Samsung. Încheiem cu opţiuni legate de încadratura iconurilor, muchiile curbate şi afişajul de shortcut-uri Edge, Video Enhance şi Always On Display.

Acesta din urmă are acum GIF-uri, imagini haioase, multiple "watch faces" ca să le zic aşa şi altele de afişat pe ecranul de standby, care consumă foarte puţin. Un ecran de calitate, dar nu cel mai luminos posibil.

 • 1234
Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)9,2210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×