Samsung Galaxy S8 Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

11.611 ori
<b>Samsung Galaxy S8 Review</b>A venit şi marele moment al recenziei lui Samsung Galaxy S8, flagship-ul Samsung pe anul 2017 şi finalul unei trilogii. E vorba de trilogia de "sticlă şi metal" începută de Galaxy S6, continuată de Galaxy S7 şi finalizata cu Galaxy S8.

Multimedia Samsung Galaxy S8

Conectivitate Bluetooth duală, jack audio, căşti bune, volum ridicat

Samsung nu a intrat încă în rândul companiilor ce produc telefoane cu difuzoare stereo, ceea ce ne miră, pentru că acest trend a cuprins mai toate firmele mari. Măcar păstrează jackul audio în zona inferioară şi tot acolo se află şi difuzorul singular.

El este cam uşor de acoperit cu mâna atunci când ţinem telefonul în landscape şi ne uităm la vreun clip video sau film. Galaxy S8 vine cu suport pentru acustica 32 bit şi poate da play la fişiere MP3 sau FLAC dacă instalăm aplicaţia Samsung Music şi nu ne mulţumim cu Google Play Music. Ca de obicei pentru Samsung egalizatorul e foarte generos, mai ales în condiţiile în care rivali că HTC sau Huawei nici măcar nu au egalizator pe telefoanele lor.

Samsung pune la bătaie bătrânul SoundAlive, cu funcţii ca Smart Volume, egalizare pe genuri muzicale (Normal, Pop, Jazz, Rock Custom). Avem şi 2 butoane circulare virtuale, de la care putem creşte înaltele sau basul, sau să alegem extra accent pe instrumental sau voce. Există şi 9 canale personalizabile cu slidere asociate, pentru urechile mai fine.

Şi nu se termină aici! Samsung mai oferă şi opţiunea de upscaling UHQ, Tube Amp Pro, Surround, Concert Hall şi Adapt Sound. Când am pornit playback-ul, mi-a plăcut faptul că playerul muzical avea o interfaţă ce mă ducea cu gândul la Batman şi se ilumina pe margini într-un mod fantomatic şi interesant.  Difuzorul a avut un volum ridicat şi claritate bună, destul de mult bas şi a randat vocile şi înaltele OK.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 41.Samsung Galaxy S888,6 (dBA)
 • 42.Sony Xperia XA88,4 (dBA)
 • 43.Allview Soul X6 Xtreme88,4 (dBA)
 • 44.Allview X4 Soul Vision88,3 (dBA)
 • 45.Allview X4 Soul Infinity L88,2 (dBA)
 • 46.LG Q788,2 (dBA)
 • 47.Allview Soul X5 Mini88,2 (dBA)
 • 48.Apple iPhone 788,1 (dBA)
 • 49.Vernee Apollo Lite88,1 (dBA)

Test - Putere volum spate

 • 1.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G7 Plus94,5 (dBA)
 • +
 • 46.Samsung Galaxy S888,6 (dBA)
 • 47.Ulefone Power88,5 (dBA)
 • 48.Sony Xperia XA88,4 (dBA)
 • 49.Allview Soul X6 Xtreme88,4 (dBA)
 • 50.Allview X4 Soul Vision88,3 (dBA)
 • 51.Allview X4 Soul Infinity L88,2 (dBA)
 • 52.LG Q788,2 (dBA)
 • 53.Allview Soul X5 Mini88,2 (dBA)
 • 54.LG G488,1 (dBA)

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5
 • 2.Nokia 8.1107,2
 • +
 • 128.Samsung Galaxy S892,3
 • 129.ZTE Nubia Z11 Mini91,9
 • 130.Huawei Mate 9 PRO91,8
 • 131.Huawei P10 Lite91,7
 • 132.Motorola Moto Z2 Play91,4
 • 133.Allview X4 Soul Infinity N91,2
 • 134.Huawei P20 Lite90,9
 • 135.Motorola Moto G590,7
 • 136.Sony Xperia XZ190,7

Nu am avut distorsionare şi spatele telefonului nu a vibrat. Am pus şi decibelmetrul la treabă, atingând 88.6 dBA la sample-ul nostru acustic clasic, respectiv 92.3 dBA în Riptide GP Renegade, un rezultat bun, de top 10. Am depăşit clar pe Galaxy S7, care ajungea la 84.7 dBA maxim anul trecut, dar şi pe iPhone 7 Plus, rămânând totuşi sub foste recorduri că BlackBerry Passport.

Samsung Galaxy S8, căști AKG

Căştile AKG sunt un punct important aici, ele fiind oferite la pachet cu acest smartphone. Separat costa în jur de 100 de dolari şi ca design îmi amintesc de căştile ce veneau cu ASUS ZenFone-urile flagship din ultimii ani. Sunt usor înclinate, stau foarte comod în ureche şi au un fir special, ce aminteşte de şiretul unor bocanci, deci e extra rezistent.

Castile AKG ale lui Samsung Galaxy S8

Firul nu se încurcă prea uşor, telecomanda are un design elegant, iar căştile oferă un volum uriaş, claritate bună şi anulează cea mai mică urmă de zgomot. Din păcate le lipseşte basul, chiar şi când umblam în reglajele din setări. Am fost în mare mulţumiţi de acustica, poate doar cu regretul că nu primim difuzoare stereo. De remarcat ca putem conecta doua headset-uri Bluetooth simultan la Galaxy S8, mulţumită lui Bluetooth 5.0.

 

Cameră Samsung Galaxy S8

Avem un nou campion foto/video!

Entuziasmul debutului lui Galaxy S8 a fost temperat oarecum de vestea că ar avea o cameră în mare similară cu a lui Galaxy S7. Din fericire vă putem spune că există câteva extra-uri binevenite şi dacă anul trecut mi se părea că S7 nu reprezintă un salt foarte mare faţă de S6 la optică, la S8 desprinderea e ceva mai clară.

În primul rând aflaţi că noul flagship foloseşte un senzor Dual Pixel de 12 MP, cu deschidere F/1.7 şi pixeli de 1.4 microni. Datele problemei sună foarte mult ca la S7, ştim. Primim şi stabilizare optică şi blitz LED, iar în față găsim primul upgrade, de la camera de 5 MP selfie a lui S7 la una de 8 MP, cu o deschidere F/1.7 şi autofocalizare inteligentă.

Interfață grafică cameră foto Samsung Galaxy S8

Aplicaţia Camera porneşte rapidă, iar focalizarea e incredibil de rapidă, în condiţiile în care am spus acelaşi lucru şi anul trecut despre Galaxy S7. Pur şi simplu nu are rival viteza de focalizare a lui Galaxy S8 şi în următoarea perioadă va fi greu de egalat această performanţă. Captura foto se realizează rapid şi avem parte şi de un zoom fluid.

Interfaţa camerei e aerisită şi bazată pe fonturi albe, în linie cu restul UI-ului aş spune. Funcţiile includ tracking autofocus, corectarea distorsionărilor, timer, Motion Photo (fotografie plus un scurt clip) şi HDR). Modurile de captură sunt Auto, Pro, Panorama, Selective Focus (un soi de bokeh fără camera duală, cu refocalizare după realizarea fotografiei), Hyperlapse (time lapse stabilizat din mişcare), Food, Virtual Shot, Slow Motion şi alte câteva moduri descărcabile.

Modul Pro aduce reglaje pentru balans de alb, expunere, focalizare, efecte, shutter şi ISO. O noutate o reprezintă includerea de stickere, în stil Snapchat, cu măşti de ursuleţi, iepuri, ochelari şi alte nebunii aplicate peste faţă subiectului. La captura selfie putem regla dimensiunea ochilor şi fetei unei persoane, să subţiem fața şi alte funcţii de gen.

Trecem acum la galerie, cu o serie de fotografii realizate la începutul lunii aprilie, într-o zi foarte însorită. Claritatea a fost perfectă şi au existat zero rateuri aici. Culorile au arătat excelent şi nu mai este nici HTC 10, LG G5 sau G6 reperul la calibrarea culorilor. HDR-ul a fost şi el foarte bun, fără a albi excesiv imaginea, dar scoţând detaliile în evidenţă.

Dacă ar fi să mă plâng de ceva, ar fi ca nuanţele de albastru ale cerului sunt puţin nerealiste faţă de ce am văzut la Huawei P10 de exemplu. Cu Galaxy S8 am dat zoom cât am dorit şi nu am pierdut prea multe detalii. Obiectele şi monumentele au avut o textură perfectă, iar la captura prim plan am reuşit să ne apropiem de subiect cum nu am mai făcut-o până acum cu vreun alt telefon.

În sfârşit am realizat un macro REAL, intrând în floare aproape de pistil, în vreme ce HTC U Ultra se chinuia la centimetri buni distanţă. Selective Focus produce un efect Bokeh foarte reuşit, cu fundal blurat pentru a scoate în evidenţă prim planul, iar focalizarea a fost excelentă la acest telefon. Nu am avut obiecţii nici la expunere sau cantitatea de lumină capturată.

Selfie-urile au ieşit ceva mai umane decât de obicei, mai #nofilter şi #nomakeup ca să zicem aşa. Am apreciat nuanţa tenului, textura părului şi pielii şi felul în care sunt reprezentaţi digital ochii. Panorama este destul de generoasă, cu rezoluţie de 26.224 x 2000 pixeli şi are claritate şi detalii perfecte. Chiar şi cu soarele în faţă, Galaxy S8 refuza să se predea.

E clar faptul că senzorul şi tehnologia de pe S7 au fost perfecţionate în arme de distrugere a lui iPhone 8, sau mai degrabă de prevenţie. Practic avem un nou campion la captura foto, depăşind HTC 10 şi Google Pixel, precedenţii campioni, dar şi pe Huawei Mate 9, care a făcut la rândul său o figură frumoasă. Şi dacă îl comparăm cu modele 2017, depăşeşte şi Huawei P10 şi P10 Plus.

Focalizarea rămâne atuul principal aş spune. Nu sta rău Galaxy S8 nici că înlocuitor de DSLR la eveniment şi chiar l-am pus la treabă la lansarea televizoarelor Samsung QLED. Pe lângă faptul că a făcut fotografii perfecte în penumbra încăperii, la jocuri de lasere şi ecrane mari, a reuşit să filmeze şi mai plăcut privirii mele decât camera video Sony pe care o aveam la mine.

Se pretează deci şi pentru utilizarea la evenimente şi pentru vloggeri şi bloggeri. Coloritul surprins la QLED-uri poate fi descris doar că "maiestuos". Trecem la captura low light, acolo unde S7 deja trona prin deschiderea F/1.7, ce nu a fost echivalata de vreun rival. S8 reuşeşte să facă ceva interesant. S7 părea că prinde prea multă lumină şi albeşte/îngălbeneşte excesiv imaginea în încercarea de a face din zi noapte.

Această idee mi-a venit doar când am comparat cadrele lui S7 cu cele ale lui S8, pentru că de sine stătătoare fotografiile lui S7 nu duceau cu gândul la aşa ceva. Captura foto low light cu S8 are iluminarea perfectă, nu supracompensează cu nimic întunericul de afară şi prinde lumina excelent. Blitzul nu albeşte sau albăstreşte excesiv din fericire şi capturile au fost foarte pragmatice.

Halourile luminilor stradale au fost OK că dimensiuni  şi practic nu am găsit cusur la acest capitol. Depăşim clar modele ca Xperia XZ, iPhone 7 Plus sau Huawei P10, ba chiar şi pe Google Pixel, fie şi numai cu 10%. Textura monumentelor e perfectă şi detaliile au arata excelent. Până şi culorile au fost bine surprinse de senzorul de 12 MP. Noaptea a devenit iarăşi zi.

Trecem la captura video, cu filmare în format MP4, la rezoluţie Full HD la 30 sau 60 FPS şi cu bitrate de 17 sau 28 Mbps. Filmăm şi 4K la 49 Mbps şi rezultatele sunt excelente. Claritatea e perfectă, iar microfoanele au prins ambianta perfect, de la ciripitul păsărilor, la bârfă persoanelor din jur. Focalizarea e pur şi simplu excelentă şi că şi schimbarea de expunere se face atât de discret, că ai crede că un regizor şi-a băgat coada pentru a evita vreo tranziție care să te jeneze.

Culorile sunt realiste şi deşi rezoluţia e mică faţă de un Xperia, nu am pierdut detalii la zoom in. Au fost şi situaţii în care 99% dintre telefoane ar fi ars captură, dar nu şi Galaxy S8. Stabilizarea optică a fost la înălţime şi în sfârşit avem un competitor pe seama lui Xperia XZ şi Steadyshot. Într-o filmare lungă am făcut slalom printre persoane la coadă la intrare în Muzeul de Istorie, am coborât trepte şi am mers prinţe nişte nuntaşi.

Toate acestea face pic de sughiţ, salt, pierdere de focalizare sau deformare a imaginii. O palmă dată clar lui Huawei P10 şi iPhone 7 Plus, care suferă la acest capitol. Şi hyperlapse a arătat bine, ca şi slow motion şi camera frontală s-a descurcat chiar şi cu soarele orbitor în faţă. Ca atare avem un telefon bun pentru blogging şi vlogging şi personal consider că e bun de luat şi la eveniment chiar şi în locul unui handycam cu ceva pretenţii.

Când vine vorba de captură video low light, am prins iarăşi multă lumină ca şi la captura foto şi e drept că se pierd puţin detalii aici la zoom. Culorile rămân arătoase totuşi, iar microfonul iese în evidenţă prinzând toate subtilităţile unei piaţete goale şi plină de ecouri noaptea în Timişoara. La distanţă, la colţurile întunecate ale clădirilor, unde de obicei umbla Batman, am prins şi ceva grain totuşi.

Captura video 4K a fost pur şi simplu perfectă în condiţii nocturne şi cred că şi Scorseze ar aprecia-o pentru un viitor film. Nici urmă de aberaţii optice violet sau albastre ca la Xperia-uri. La filmare aş spune că suntem peste Galaxy S7 şi modelele Xperia cu 10%, iar Samsung Galaxy S8 are cea mai bună cameră din 2017 până acum. Îmi imaginez că face faţă cu brio şi la concerte, cum a făcut-o şi S7 Edge de altfel.

Benchmark-uri Samsung Galaxy S8

Campion între Androizi, doar iPhone 7 Plus îi pune piedică

Tare am fi dorit să vedem la treabă procesorul Snapdragon 835 pe Galaxy S8... Din păcate în regiunea noastră se găseşte doar modelul cu procesor Exynos 8895, sau poate ar trebui să zic "din fericire", pentru că şi acest chipset e foarte puternic, poate chiar mai puternic decât Snapdragon-ul cel nou. E vorba despre un CPU octa-core la 2.3 GHz, care vine cu GPU ARM Mali G71 MP20.

Primim şi 4 GB RAM LPDDR4 (6 GB RAM în China) şi terminalul se mişcă foarte fluid cu noua interfaţa Samsung Experience. Aplicaţiile se deschid instant şi oricâte am avea deschise în fundal, nu am resimţit vreun delay. E drept că după primul boot se făceau nişte reglaje în fundal şi mai "agăța" UI-ul, dar după ce s-au făcut toate actualizările şi setările, terminalul zbura.

Jocurile arată fantastic şi mă refer aici atât la noul Power Rangers, cât şi la Riptide GP Renegade, jocul nostru benchmark clasic. Frame rate-ul este excelent, luminile şi umbrele sunt calibrate ca pe o consolă last gen şi apa e randată perfect. Pe noi ne interesează totuşi benchmark-urile, acolo unde S8 sta foarte bine. Astfel, în Quadrant am ocupat locul 6, fiind sub Xperia XZ şi HTC 10, dar depăşind Huawei P10 şi LG G5.

OnePlus 3ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)Samsung Galaxy S8Apple iPhone 7 Plus3DMark Ice Storm Unlimited301103407828272371933DMark Sling Shot346136473879×3DMark Sling Shot 3.12610263231743187AnTuTu v6143006142042171132177456AnTuTu v6 - 3D59699590037216758502AnTuTu v6 - CPU32266289573857946260AnTuTu v6 - RAM10385100951013612487AnTuTu v6 - UX40686439875025060207Basemark OS II2519249932283227Basemark OS II - Graphics4980452860846608Basemark OS II - Memory2027203930211673Basemark OS II - System3561377653906398Basemark OS II - Web1120111910961533Basemark Web118,84119,66123,21373,18Basemark X369574320844153×BenchmarkPi1039550×GFX Bench 4.0 - ALU 21777176717961794,33GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2452,8507,7295,61780,34GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.02874287922182598,2GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.11928192012481725,69GFX Bench 4.0 - T-Rex3320332232413350,86GFX Bench 4.0 - Texturing7749795679749786GeekBench 4 - Compute710472468194×GeekBench 4 - Multi-Core4071405066795743GeekBench 4 - Single-Core1730150419873443Linpack - Multi-Thread597,16 (MFLOPS)723,89 (MFLOPS)661,44 (MFLOPS)×Linpack - Single Thread523,96 (MFLOPS)423,4 (MFLOPS)660,11 (MFLOPS)×PCMark Work 2.0×44705104×Quadrant449304584842920×SunSpider562,8 (ms)524,5 (ms)529,2 (ms)194,6 (ms)Vellamo - Browser581765704963×Vellamo - Metal372338352655×Vellamo - Multicore370436173631×TOTALURI251115

În AnTuTu 6 ne-am clasat pe locul secund cu acest telefon, doar iPhone 7 Plus fiind peste. În schimb am depăşit OnePlus 3 şi iPhone 7. În 3DMark Ice Storm Unlimited ne-am clasat sub ASUS ZenFone 3 Deluxe şi OnePlus 3, dar şi peste Google Pixel XL şi Huawei Mate 9. În schimb, în GeekBench 4 am văzut cum Samsung Galaxy S8 e clar pe locul întâi în sub testul Multi Core şi cel Compute, în vreme ce în cel Single Core e pe locul 3.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 170.Samsung Galaxy S840 (°C)
 • 171.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)40,5 (°C)
 • 172.HTC U12+40,5 (°C)
 • 173.Sony Xperia XZ240,6 (°C)
 • 174.Apple iPhone XR40,7 (°C)
 • 175.Sony Xperia XZ Premium40,7 (°C)
 • 176.Huawei Honor View 2041,2 (°C)
 • 177.Sony Xperia 141,7 (°C)
 • 178.Apple iPhone XS Max41,8 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 21.Samsung Galaxy S833,5 (°C)
 • 22.Motorola Moto G7 Power33,6 (°C)
 • 23.Sony Xperia XZ233,6 (°C)
 • 24.Xiaomi Redmi Note 4X33,7 (°C)
 • 25.iHunt X20033,7 (°C)
 • 26.Samsung Galaxy A5033,8 (°C)
 • 27.Allview X4 Soul Vision33,8 (°C)
 • 28.ASUS ROG Phone33,9 (°C)
 • 29.Motorola Moto G6 Plus33,9 (°C)

Trebuie menţionat că testele au fost făcute cu rezoluţia reglată la Full HD+, valoarea default la care vine telefonul. Bifând aceste rezultate excelent, să vedem cum stăm cu temperatura. La acest capitol am atins 40 de grade după ce am rulat GFXBench, ceea ce înseamnă fix la limita de încălzire, dar nu am resimţit totuşi o supraîncălzire la utilizarea de zi cu zi.

Telefonul a rămas destul de rece şi după o sesiune de gaming, atingând 33.5 grade Celsius, deci nu suferă de supraîncălzire.

 • 1234
Samsung Galaxy S89,5010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×