Samsung Galaxy S8 Review (Introducere, Design, Display)

12.278 ori
<b>Samsung Galaxy S8 Review</b>A venit şi marele moment al recenziei lui Samsung Galaxy S8, flagship-ul Samsung pe anul 2017 şi finalul unei trilogii. E vorba de trilogia de "sticlă şi metal" începută de Galaxy S6, continuată de Galaxy S7 şi finalizata cu Galaxy S8.

Introducere

A venit şi marele moment al recenziei lui Samsung Galaxy S8, flagship-ul Samsung pe anul 2017 şi finalul unei trilogii. E vorba de trilogia de "sticlă şi metal" începută de Galaxy S6, continuată de Galaxy S7 şi finalizata cu Galaxy S8. De obicei trilogiile au o ultimă parte slabă şi am văzut asta la Matrix, Lord of the Rings şi mai ales la Terminator 3 (oh, Doamne!). Galaxy S8 ar putea fi primul final reuşit de trilogie totuşi. 

Telefonul a debutat pe 29 martie la New York şi a primit un eveniment dedicat în România pe 30 martie, iar de acolo v-am adus un hand-on. Noi am testat modelul Orchid Gray al acestui device, cel cu ecran de 5.8 inch. 

Costă 3.385 lei la Orange România, sau 3.499 lei la Cel.ro, evoMAG.ro sau eMAG.ro. Îl găsiţi şi la Quickmobile.ro la 3449 lei şi la Vodafone la 3638 lei. Cu un Infinity Display care fură privirile şi un Bixby care promite mult, Samsung Galaxy S8 a reuşit imposibilul, perfecţionându-l pe deja excelentul Galaxy S7 şi S7 Edge și făcând uitată amintirea lui Note 7.

Trece la un nivel total nou de diagonală pentru seria Galaxy S, renunţă la butonul Home şi pare a păstra camera lui S7. În ce măsură e acest S8 galactic aflaţi în cele ce urmează!

Design Samsung Galaxy S8

Cel mai sexy telefon din 2017, cel mai arătos telefon produs de Samsung

E foarte greu să perfecţionezi perfecţiunea, dar Samsung a dovedit deja că poate face asta anul trecut, când a lansat Galaxy S7, un rafinament al arătosului Galaxy S6. Iar S7 Edge reuşea să arate chiar şi mai bine. Ce era de făcut în cazul lui Galaxy S8? Să se subţieze muchiile şi mai mult şi să se ajungă la o excelenţă în design superioară chiar şi arătoaselor Xiaomi Mi Mix şi Huawei Honor Magic.

Faptul că Samsung "a înghesuit" un ecran de 5.8 inch pe acest format compact e incredibil, e o realizare tehnică şi estetică de aplaudat. Simplul fapt că îmi pot înfăşura degetele în jurul lăţimii acestui device e iarăşi ceva fantastic. Disponibil pe nuanţele Midnight Black, Arctic Silver şi Orchid Gray, terminalul respectă reţeta sticlă-metal-sticlă valabilă de la Galaxy S6 încoace.

Astfel are un panou curbat din sticlă în faţă, apoi rama din aluminiu şi apoi panoul din sticlă din spate, cu margini curbate. Faţă de versiunea neagră, care se pătează şi murdăreşte foarte uşor, cea Orchid Gray rezistă mai bine la amprente şi murdărire. Nu reflectă nici lumina excesiv, datorită unei texturi punctate de sub sticlă.

Mulţi au zis că telefonul e alunecos, dar după o săptămână în compania sa vă spun cu mâna pe inimă că lăţimea sa redusă face aderența excelentă. Ecranul se curbează superb pe margini, totuşi mai discret decât Galaxy S7 Edge aş zice. Camera nu iese în relief în spate, butoanele sunt comode, dar nu şi scannerul de amprente, amplasat într-o zonă neinspirată a spatelui.

E un telefon foarte lung, aşa că utilizarea cu o singură mână e departe de a fi chiar comoda. Samsung Galaxy S8 măsoară 8 mm în grosime, deci e cu doar 0.1 mm mai gros decât S7 şi cu 0.3 mm decât Galaxy S7 Edge. Greutatea e incredibilă totuşi, doar 155 de grame pentru un model cu ecran de 5.8 inch, în condiţiile în care un iPhone 7 Plus la 5.5 inch cântăreşte 188 de grame.

În plus, S8 e şi cu 2 grame mai uşor decât S7 Edge, ceea ce e wow. Şi rezistenţa la apă şi praf e un plus, în regim IP68, iar telefonul rămâne o încununare a trilogiei Samsung S6/S7/S8, cu un design superb, care e scos în evidenţă mai ales când te uiţi la un clip video în landscape. Mai rar să te "scufunzi" astfel în experienţa.  Atrage toate privirile celor din jur S8 si pot sa va garantez asta.

Display Samsung Galaxy S8

Televizor AMOLED în buzunar!

Performanţa Samsung de a înghesui un ecran de 5.8 inch pe un format de telefon ce ar găzdui de obicei un ecran de 5.2 inch să zicem e incredibilă, am stabilit deja asta. Haideţi totuşi să aflăm în ce măsură ecranul lui Samsung Galaxy S8 e nu doar mare, ci şi calitativ.

Ecran curbat Samsung Galaxy S8

Avem de-a face aici cu un Super AMOLED de 5.8 inch, cu protecţie Gorilla Glass 5 şi cu screen to body ratio de 83.5%. Rezoluţia să maximă este WQHD+, adică 2960 x 1440 pixeli, dar atunci când scoateţi din cutie telefonul prima oară vă rula la rezoluţie Full HD+. Aceea fiind opţiunea default am păstrat-o pe parcursul testelor realizate cu acest smartphone.

Samsung Galaxy S8, experienta imersiva de vizionare a continutului afisat

Îi vedem utilitatea lui WQHD+ doar la vizionarea de video şi eventual jocuri. Avem şi un screen ratio ideal pentru consumul video şi anume 18.5:9, iar tehnologia HDR şi colţurile curbate contribuie la imersivitate. Practic nu ştii unde începe şi unde se termină imaginea când priveşti un clip. Pentru că nu am avut player video preinstalat am folosit aplicaţia Gallery, dar ulterior am descărcat şi aplicaţia Samsung Video din Galaxy Apps.

Ecranul lui Samsung Galaxy S8 vazut la microscop

Ea aduce funcţii legate de aspect, Pop Up Play, permite crearea unui GIF şi vine şi cu Video Enhancer. Experienţa de vizualizare a fost... perfectă, ca şi cum ai avea un televizor AMOLED excelent la purtător. Oferă o luminozitate excelenta acest Samsung Galaxy S8, are culori perfecte, unghiuri largi de vizualizare, contrast ideal  şi un negru perfect şi adânc.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul la interior am atins 522 LUX şi apoi supunând senzorul de lumină la o lanternă LED am ajuns la 705 LUX. Sunt sigur că soarele de vară împinge senzorul si reglajul ecranului şi mai sus de atât. Luminozitatea e excelentă şi depăşeşte ceea ce oferă OnePlus 3, iPhone 6s sau Sony Xperia XZ spre exemplu.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 53.Samsung Galaxy S8522 (LUX)
 • 54.iHunt Hero518 (LUX)
 • 55.Vivo NEX Dual Display Edition515 (LUX)
 • 56.Sony Xperia XZ3514 (LUX)
 • 57.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)
 • 61.Huawei Nexus 6P505 (LUX)

Test Luminozitate ecran (expus la soare)

 • 1.Samsung Galaxy S6 Edge933 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy S7 Edge892 (LUX)
 • 3.Samsung Galaxy S6 Edge+852 (LUX)
 • 4.Microsoft Lumia 640 XL LTE769 (LUX)
 • 5.Samsung Galaxy Note 5747 (LUX)
 • 6.Samsung Galaxy S7716 (LUX)
 • 7.Samsung Galaxy S8705 (LUX)
 • 8.Samsung Galaxy Note 4682 (LUX)
 • 9.Samsung Galaxy A5574 (LUX)
 • 10.Allview X2 Soul351 (LUX)
 • 11.LeTV 1S348 (LUX)

Nu am ajuns chiar la recordurile de 900 LUX ale lui Galaxy S6 Edge+, dar nu e exclus la soare puternic. Setările sunt generoase şi bogate aici, inclusiv cele legate de luminozitate, filtru de lumină albastră (cu slider de opacitate) sau Screen Mode. Acesta din urmă oferă opţiunile Adaptive, AMOLED Cinema, AMOLED Photo sau Basic, pentru cine vrea un ecran cu nişte culori mai saturate sau calibrate mai aproape de standardul sRGB.

Există şi slidere pentru roşu, verde şi albastru, plus posibilitatea de a regla mărimea fontului (şi stilul), dar şi mărimea itemilor de pe ecran. Putem umbla şi la layoutul de homescreen şi alege ce aplicaţii să ruleze full screen. Găsim aici şi Easy Mode pentru cei care nu vor complicaţia unui UI modern şi de această dată putem alege şi iconuri cu frame-uri sau fără.

Ecranul lui Samsung Galaxy S8

Evident nu ignorăm absolut deloc marginile curbate ale ecranului, care chiar dacă se curbează mai discret decât la Galaxy S7 Edge, au în continuare aceleaşi funcţii, ba chiar şi unele noi. Pe Edge Screen afişam liste de aplicaţii şi contacte, remindere, clipboard, tool-uri, task-uri, ba chiar şi Whatsapp şi aplicaţii de ştiri au "Edge-uri" dedicate sub formă de widget-uri descărcabile. Alternam intre ele cu swipe.

Din aceeaşi zonă de Setări Display reglăm şi bara de status şi cea navigaţională (fundal pentru butoanele virtuale şi sensibilitatea butonului Home). Există şi Always On Display aici, cu multiple widget-uri afişabile descărcabile, legate de ceas, calendar sau imagini de fundal. Un ecran excelent şi care în sfârşit ar putea desprinde lumea de văzut serial pe laptop sau tabletă şi trecut la telefon definitiv.

 • 1234
Samsung Galaxy S89,5010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×