Samsung Galaxy Z Flip4 Review în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

6.102 ori
<b>Samsung Galaxy Z Flip4 Review în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Vara anului 2022 a venit la pachet cu noi pliabile Samsung, iar de departe favoritul publicului larg a fost modelul cu clapă Samsung Galaxy Z Flip4, un terminal compact și ușor pe care îl poți lua cu tine oriunde fără a-ți face griji

Introducere

Vara anului 2022 a venit la pachet cu noi pliabile Samsung, iar de departe favoritul publicului larg a fost modelul cu clapă Samsung Galaxy Z Flip4, un terminal compact și ușor pe care îl poți lua cu tine oriunde fără a-ți face griji că nu ai buzunarul suficient de mare încât să încapă. Adoptă un format care pe timpuri era văzut la orice colț de stradă, acum într-o variantă modernă, fără tastatură fizică și cu ecran pliabil.

Schimbările sunt binevenite față de predecesor, iar primul element îmbunătățit este balamaua, acum mai compactă și mai durabilă, asigurând pe lângă rezistență și un pliu mai puțin vizibil. Diagonalele au rămas aceleași, dar la interior muchiile din jurul ecranului principal nu mai sunt atât de groase.

Galaxy Z Flip4

La interior ticăie noul procesor Snapdragon 8+ Gen1 produs de TSMC și mai eficient decât 8 Gen1, iar de această dacă cei care voiau extra stocare au la dispoziție și o variantă cu 512 GB stocare. Pe hârtie camerele par identice, dar și aici sunt schimbări, optimizări menite să livreze o calitate la cerințele anului 2022.

S-au păstrat difuzoarele stereo, scanner-ul de amprente lateral și certificare IPX8. Marele upgrade este reprezentat de bateria care crește de la 3300 mAh (Flip3) la 3700 mAh pe Flip4, semn că Samsung a ascultat de feedback-ul publicului. Samsung Galaxy Z Flip4 a fost disponibil la precomandă cu 750 lei extra reducere, astfel că varianta de bază ajungea de la 5399 lei la 4649 lei.

L-am testat și folosit pe micuțul Flip4 câteva săptămâni bune, înainte să fie livrat către cumpărători, iar din materialul de față aflăm dacă acesta este pliabilul care te va convinge să faci trecerea către noul format.

Design Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4: Design cu mici schimbări, o balama îmbunătățită

Samsung Galaxy Z Flip4 este cel mai nou smartphone pliabil cu clapetă de pe piață, un terminal care la prima vedere nu pare a aduce multe schimbări în materie de design, dar trebuie să mă credeți că ele există. Modificările sunt cam de la Z Flip 5G la Flip 3 și avem și de această dată noi variante de culoare, plus extra protecție și o balama mai subtilă decât la modelul precedent.

Video-review Samsung Galaxy Z Flip4, secțiunea Design

În primul rând ar trebui să știi că telefonul este puțin mai greu decât Flip3, ajungând de la 183 grame la 18 grame. Grosimea rămâne la același nivel (6.9 mm închis / 17.1 mm deschis), dar sunt ceva diferențe la lățime (71.9 mm Flip4 vs. 72.2 mm Flip3), cât și la lungimea telefonului în format deschis (166 mm Flip3 vs. 165.2 mm Flip4). Schimbările sunt minore la acest capitol, insesizabile, doar cu telefoanele față în față fiind vizibile.

Se păstrează certificarea IPX8 pentru rezistență la apă, iar o noutate este trecerea de la Gorilla Glass Victus la versiunea Victus+ pentru sticla din spate. Pentru ecranul interior beneficiem în continuare de o protecție din plastic și Ultra Thin Glass sub. De asemenea, Samsung a folosit aici o ramă din Armor Aluminum pentru rezistență la contacte dure și uzură. 

Samsung a lucrat și la balama, oferind pe Flip4 o variantă nouă, mai compactă și îmbunătățită. Am avut cele 2 telefoane (Flip3 și Flip4) la dispoziție pentru a observa aceste diferențe și într-adevăr la noul Flip balamaua este mai subtilă, mai puțin groasă și mai rezistentă. Poți deschide telefonul la orice unghi și simți stabilitatea mecanismului, rigiditatea oferită.

În rest toul, de la amplasarea camerelor, la scanner de amprente, butoane de volum și antene sunt în același loc ca pe Flip3, o diferență fiind protuberanța camerelor totuși, ceva mai ridicată decât la Flip3, care mă gândesc că asigură și extra protecție. În cazul lui Flip4 apar nuanțe precum violet, gri, rose gold, albastru, galben, alb, navy, khaki sau roșu, fiind păstrată abordarea dual-tone, cu zona de sticlă și camere vopsită în negru.

Eu am avut modelul Bora Purple, un violet "cuminte" cu finisaj mat și ramă lucioasă care l-a făcut cam alunecos. La Flip3 au fost variante cu spate din sticlă glossy și margini mate, iar așa stau lucrurile și aici în funcție de culoarea aleasă. Programul de customizare Bespoke continuă și poți alege din diferite combinații de culori pentru față, spate și ramă, cu promisiunea că disponibilitatea sa va fi extinsă.

Samsung Galaxy Z Flip4 rămâne un smartphone compact, un accesoriu fashion care atrage privirile celor din jur atunci când îl scoți din buzunar și din ceea ce părea a fi un port-fard se transformă într-un telefon de ultimă oră. Îmi place mult finisajul mat și mi-ar fi plăcut să fie prezent și pe ramă în cazul variantei Bora Purple. Foarte ușor de manevrat, intră în orice buzunar sau poșetă și nu-ți vine să îl mai lași din mână. 

Display Samsung Galaxy Z Flip4

Display pliabil luminos, cu margini mai înguste

Samsung Galaxy Z Flip4 are după cum bine știi, două display-uri, cel principal pliabil de la interior și cel secundar de la exterior. Aceste panouri par neschimbate față de predecesorul Galaxy Z Flip3, doar că apar mici noutăți precum marginile mai înguste în jurul ecranului pliabil care oferă o experiență mai imersivă astfel. De asemenea, pentru ecranul secundar există acum protecție Gorilla Glass Victus+.

Video-review Samsung Galaxy Z Flip4, secțiunea Display

Ecranul principal, cel pliabil, este un Foldable Dynamic AMOLED 2X cu diagonală de 6.7 inch și rată de refresh de 120Hz. Se oferă promisiunea unei luminozități maxime de 1200 nits, iar dacă ești curios de raportul corp-ecran, acesta urcă la 85.4% de la 84.7% cât avea Flip3, iar de aici ne dăm seama că într-adevăr avem parte acum de muchii mai înguste.

Apare aici și suportul HDR10+, iar rezoluția rămâne una Full HD+ de 2640 x 1080 pixeli. Cât despre ecranul secundar/de la exterior, acesta păstrează diagonala de 1.9 inch și este un Super AMOLED, cu protecție Gorilla Glass Victus+, rezoluție de 512 x 260 pixeli și per total un ecran prin care vei interacționa fără a deschide telefonul, asta pentru comenzi rapide.

Poți vedea notificări, informații meteo, calendarul, regla luminozitatea și ai opțiunea de a edita widget-urile afișate în această zonă. Poți să folosești ecranul și pentru a realiza selfie-uri punând camera foto duală din spate la bătaie. Există o mulțime de elemente de personalizare, cu diferite stiluri și vei putea customiza experiența din zona de Setări - Ecran de Protecție. Poți alege stilul ceasului cu opțiuni de bază, grafice sau poți avea aceeași imagine de fundal a smartwatch-ului.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 215.Samsung Galaxy Z Flip4530 (LUX)
  • 216.OnePlus Nord CE 5G528 (LUX)
  • 217.Samsung Galaxy Z Fold4524 (LUX)
  • 218.Samsung Galaxy S21 Ultra 5G523 (LUX)
  • 219.Huawei P9 Plus522 (LUX)
  • 220.Samsung Galaxy S8522 (LUX)
  • 221.OnePlus Nord 2 5G522 (LUX)
  • 222.iHunt Hero518 (LUX)
  • 223.Nubia Red Magic 7s Pro518 (LUX)

La textul cu luxmetrul am atins 530 LUX pentru ecranul principal, un upgrade dacă ne uităm la cei 458 LUX atinși anul trecut de Galaxy Z Flip3. Cumva suntem cu puțin peste fratele mai mare Fold4, peste Galaxy S21 Ultra, dar sub Xiaomi 12 Pro și S21+. Există și un mod Extra Bright, pentru condiții cu adevărat însorite, unde ajungem la 900 LUX. Ecranul extern atinge 250 LUX, suficient pentru un Quick Peak atunci când ai nevoie. 

De aici poți activa/dezactiva și reordona widget-urile și ai bife pentru Afișarea notificărilor, Pronirea ecranului pentru notificări. Pentru ecranul principal sunt opțiuni de mod Luminos sau Întunecat și de aici poți regla atât luminozitatea sa, cât și pe cea a ecranului secundar. Ai și opțiunea de luminozitate adaptabilă sau luminozitate suplimentară. Pentru rata de refresh sunt opțiunile Standard (60Hz) sau Adaptabil (până la 120Hz), iar în setări mai găsești și setări pentru dimensiunea și stilul fontului, poți activa protecția pentru confortul ochilor și alege dintre diferite moduri de culoare.

O mulțime de setări și multe posibilități de personalizare, iar Always on Display este disponibil și pentru ecranul principal, cu diferite stiluri de ceas, culori la alegere și altele. Ecranele sunt de calitate, cel de la interior pliabil imersiv și bun la consum de conținut video, cu rată de refresh ridicată și o protecție UTG plus folie din plastic aplicată peste (pe care nu trebuie să o dai jos de pe ecran).

Ecranul este ideal pentru consum multimedia și l-am folosit pentru a urmări câteva episoade din Stranger Things, experiență video completată de difuzoare stereo. Fiind un AMOLED, asta a însemnat desigur și un negru adânc, contrast excelent, iar acum cu muchii mai înguste în jurul ecranului și imersiunea a crescut față de predecesor. Aspectul imaginii de tip ecran de cinema este ideal pentru a savura filme și seriale, iar în gaming te bucuri de 120 Hz rată de refresh. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Samsung Galaxy Z Flip4
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×