Sony Xperia Tablet S review - bântuită de predecesor, cu sunet fantastic, dar și buguri noi (Video)

3.299 ori
<b>Sony Xperia Tablet S review - bântuită de predecesor, cu sunet fantastic, dar și buguri noi (Video)</b>Sony Xperia Tablet S a fost prezentată oficial la finalul lunii august la IFA 2012, iar în septembrie a avut un eveniment de debut și în România, la care Mobilissimo.ro a participat prin persoana redactorului Mircea Vasile. Ei bine iată că am...

Sony Xperia Tablet S a fost prezentată oficial la finalul lunii august la IFA 2012, iar În septembrie a avut un eveniment de debut și În România, la care Mobilissimo.ro a participat prin persoana redactorului Mircea Vasile. Ei bine iată că am primit tableta În teste, am Întors-o pe toate părțile și acum vă putem comunica rezultatele, care nu sunt tocmai măgulitoare. În primul rând aflați că tableta costă 1.899 lei la evoMAG.ro În varianta de bază, cu 16 GB spațiu de stocare și WiFi.
Â

Sony România ne-a oferit acest model În teste și lor le mulțumim. Se remarcă din start un aspect: faptul că tableta arată aproximativ ca predecesorul său, Sony Tablet S. Diagonală s-a păstrat, dar s-au micșorat grosimea și greutatea. În schimb a fost păstrat designul În format de tip "revista Îndoită", iar acum avem avantajul unui spate din aluminiu, care are și aderență bună În mâna utilizatorului și oferă și rezistența terminalului. Xperia Tableta S măsoară 8.8 mm În grosime și cântărește 570 de grame, iar ecranul său este rezistent la contactul cu apă și stropiri. Asta cel puțin pe hârtie, deoarece recent Sony a oprit producția, găsind goluri Între ecran și carcasă Într-un lot de tablete, care permiteau pătrunderea apei.
Â

Sony Xperia Tablet S - spate

Analizând porturile și sloturile descoperim lateral un port SD, iar În partea inferioară un port proprietar similar cu cel de pe PS Vita. Avem la dispoziție și un jack audio și butoane de volum și On/OFF ceva mai ușor de apăsat decât la precedenta tableta Sony. În spate se afla și o cameră de 8 megapixeli, În față una de 1 MP. Trecând la hardware, avem parte de un display LCD cu iluminare LED, cu diagonală de 9.4 inch și rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Ecranul folosește tehnologie Sony Mobile Bravia Engine, iar dotările tabletei mai includ și difuzoare stereo, plasate În spate jos, 16/32/64 GB spațiu de stocare intern, 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 3.0 și conectivitate infraroșu.
Â

Sony Xperia Tablet S - port proprietar Sony si difuzoare stereo

Sony Xperia Tablet S, glare

În interiorul terminalului se afla un procesor quad core Nvidia Tegra 3 de 1.3 GHz, cu GPU ULP GeForce pe care l-am pus la treabă În jocurile Fort Courage și Bad Piggies. Alte dotări includ un accelerometru, giroscop, busola și o baterie Li-Ion de 6000 mAh, care dezamăgește rezistând la doar 8 ore de funcționare. Trecând la aspectul video, aici ni se promite tehnologia Opticontrast de la Sony care scapă de glare-ul tabletei, dar În realitate Xperia Tablet S are mari probleme cu glare-ul și nu veți Înțelege nimic din imagini În bătaia soarelui.
Â

Camera Sony Xperia Tablet S

În schimb culorile afișate sunt vii, contrastul e bun, iar unghiurile de vizualizare decente. Pe partea de luminozitate se mai putea umbla puțin, sincer să fiu. Făcând trecerea la aspectul audio, aici tableta strălucește total, de la volumul difuzoarelor, la basul excelent, Înaltele care se aud bine În melodii, la interfața playerului Walkman, visualizerul plăcut privirii și numeroasele setări de egalizator. și trecem apoi la cameră, Încă o dezamăgire adusă de acest model. Senzorul de 8 megapixeli vine În mod bizar fără bliț și este păstrată aceeași interfață greoaie, urâtă și plină de lag pe care o avem și la PS Vita.
Â

Camera lui Sony Xperia Tablet S

Fotografiile ies cu un strat albicios peste ele, semn că probabil senzorul captează prea multă lumină, În vreme ce la filmare există o problemă cu focalizarea, după cum se vede și În mostră de mai jos. Aveți și câteva mostre foto, care sincer nu impresionează, mai ales că sunt ușor albite și rețineți că sunt făcute toamna, cu o zi cu soare normal și aproape de apus.
Â

Fotografiile ies cu un strat albicios peste ele

Pe zona de software avem la dispoziție Android 4.0.3 ICS, deși sincer aș fi preferat Jelly Bean. Ce e bine e că tableta a primit update imediat cum am Început să o testăm, dar e vorba aici de un update de firmware, care Îi rezolva problemele de WiFi pe care le aveau foarte mulți utilizatori. Software-ul tabletei este personalizat masiv de Sony, de la widgeturi la shortcut-urile de pe ecran și acel Guest Mode foarte interesant. Ideea e simplă: creați un cont special pentru cel mic sau pentru un musafir și Îi permiteți acces limitat la funcțiile și aplicațiile tabletei prin Guest Mode.
Â

Recenzie Sony Xperia Tablet S

Printre shortcut-uri găsim unele de acces rapid la browser, cameră și setări plus câteva scurtături În partea inferioară a ecranului către variante miniaturale ale browserului sau ale altor funcții. Avem acces rapid și la funcția de telecomandă universală, cu care vine tableta, profitând de conexiunea infraroșu. Aici există atât posibilitatea de controla un televizor produs de zecile de mărci disponibile, cât și un Blu Ray player și multe alte terminale. Am apreciat și prezența funcției macro, care permite executarea unei serii de comenzi prin apăsarea unui singur buton virtual.

Widgeturi speciale avem pentru playerul Walkman, jocuri, Topics, socializarea prin Social Life și multe altele. Evident am testat și performanță software a tabletei prin benchmark-uri și am decis să comparăm terminalul cu o tabletă similară ca preț și dotări, ASUS Transformer Pad 300, dar și cu cea mai puternică tableta Android din România, Samsung Galaxy Note 10.1. Astfel, În testul Quadrant am obținut pe Sony Xperia Tablet S un punctaj de 4105 puncte, deci peste ASUS Transformer Pad 300, cu 3600 de puncte, dar evident sub Galaxy Note 10.1, cu 5249 puncte. În AnTuTu obținem 11.612 puncte pe noua tableta Sony, peste cele 10.000 ale lui Transformer Pad 300 și cu puțin sub cele 12.394 ale lui Galaxy Note 10.1.
Â

Sony Xperia Tablet S - Quadrant benchmark

Nici la GPU nu stăm rău, cu 57.3 FPS În NenaMark 2, față de cele 46 FPS ale lui ASUS Transformer Pad 300 sau cele 58.9 FPS ale lui Galaxy Note 10.1. În Vellamo am obținut 1266 puncte, aproape de cele 1300 ale lui ASUS Transformer Pad 300 și sub cele 2356 puncte ale lui Samsung Galaxy Note 10.1. În cele din urmă, la testul BrowserMark aplicat pe Chrome am atins 130.000 de puncte, adică aproximativ cam cât scoate un Nexus 7. Rețineți că În ciuda benchmark-urilor superioare față de tableta ASUS Pad 300, nu pot spune că Sony Xperia Tablet S se mișcă mai fluent la utilizarea zilnică, ba chiar din contră.

și aici ajungem la cea mai mare problemă a tabletei! E vorba despre butonul On/OFF care la una dintre trei apăsări refuza să pornească ecranul mai devreme de 5-10 secunde, inadmisibil pentru un device cu pretenții. În fine, trecând la aplicațiile preinstalate, aici avem Încă o bubă: faptul că multe dintre serviciile și aplicațiile Sony nu merg În România și lista e destul de lungă. E vorba despre Sony Reader, Music Unlimited, Video Unlimited, Watch Now și Play Memories, de exemplu.
Â

Review Sony Xperia Tablet S

În schimb merge aplicația album, care organizează toate fotografiile și clipurile video Într-un album drăguț, dar care se Încarcă greu. Avem și un player Movies special și un Scrapbook În care putem lipi ceea ce decupam cu o aplicație specială pentru a face colaje. Browserul funcționează excelent pe tableta, iar tastatura virtuală e comodă, În ambele setup-uri, atât cu full QWERTY, cât și cu QWERTY + num pad. Alte aplicații demne de menționat că preinstalate sunt Evernote, Office Suite, Zinio, playerul Walkman, Xperia Link, cu care vă conectați la telefonul Xperia și Social Life, un soi de Flipboard În varianta Sony.
Â

Sony Xperia Tablet S - review mobilissimo.ro

Spre finalul recenziei v-am prezentat și un accesoriu carry cover, o husă protectoare pentru tableta, care Îi permite și proptirea să Într-un suport pentru vizionarea de filme. Un accesoriu interesant, viu colorat, cu orificiu pentru camera și aspect de mapa de cursuri. Să vedem acum și care sunt aspectele pro și contra ale acestui produs.

Iată ce am apreciat la Sony Xperia Tablet S:

 • calitate audio deosebită, player Walkman complex, multe efecte și visualizer plăcut
 • calitate video OK, un player bun
 • multe aplicații preinstalate, unele chiar utile
 • infraroșu și funcția de telecomandă universală cu macro
 • preț relativ OK
 • protecție Împotriva stropirii
 • Guest Mode
 • slotul SD, mană cerească pentru fotografii care vor să Își vadă repede rezultatele

și ce nu am apreciat la acest model:

 • nu multe aplicații funcționează În România
 • lagul butonului On/OFF
 • durata de viață a bateriei (doar 8 ore)
 • benchmark-uri nu prea impresionante
 • probleme cu WiFi
 • probleme cu glare-ul ecranului
 • același design că anul trecut

Îi acordăm tabletei o notă de 7.5 din 10 pentru design, 8 pentru hardware și 8 pentru OS și UI, pentru un total de 7.83 din 10. Mulțumim Sony România pentru produsul oferit În teste și pe voi vă invităm să comentați pe seama acestui review și să ne urmăriți pe canalul YouTube, site și forum.
Â

 • evoMAG.ro vinde tableta la prețul de 1.899 lei.


Review Sony Xperia Tablet S

Sony Xperia Tablet S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×