Sony Xperia Z5 Review (Introducere, Design, Display)

4.209 ori
<b>Sony Xperia Z5 Review</b>Sony a lansat în toamna trecută, la IFA 2015 un trio sub brandul Xperia Z5. Am testat deja modelul Z5 Premium, cu ecran 4K şi azi ne oprim asupra modelului de mijloc din această gamă, Sony Xperia Z5. Terminalul poate fi considerat un soi de..

Introducere

Sony a lansat în toamna trecută, la IFA 2015 un trio sub brandul Xperia Z5. Am testat deja modelul Z5 Premium, cu ecran 4K şi azi ne oprim asupra modelului de mijloc din această gamă, Sony Xperia Z5. Terminalul poate fi considerat un soi de "flagship de toamnă 2015", în cel mai larg sens al termenilor. Acest terminal costă 2.483 lei la MarketOnline.ro şi mai jos aflaţi mai multe despre el.

Design Sony Xperia Z5

Lingou mai "ieftin" decât pe Z5 Premium

Sony Xperia Z5 este telefon este compact şi elegant şi păstrează acea alură de lingou de aur a lui Xperia Z5 Premium. Handsetul vine pe negru, auriu, verde sau alb şi măsoară 7.3 mm în grosime şi cântăreşte 154 de grame. El este cu 0.5 mm mai subţire decât Xperia Z5 Premium şi cu 26 de grame mai uşor. Avem de-a face cu obişnuitul format dreptunghiular, consacrat de seria Xperia Z, cu colţuri şi muchii uşor rotunjite.

Din păcate aceleaşi muchii sunt uşor ridicate peste ecran şi peste panoul din spate, acea înălţime a lor fiind pentru protecţia în cazul unei scăpări. Totuşi porţiunea din muchie ce rămâne în afară e tăioasă pentru mâna utilizatorului. Utilizarea cu o singură mână nu e uşoară aici, iar rama metalică ar fi acoperită cu un strat din policarbonat.

Muchiile ecranului sunt mari, iar în spate găsim un panou din sticlă mată. Ideea de a plasa butoanele de volum mai jos nu funcţionează pe acest format, ele nefiind deloc comode. Din păcate şi butonul Power e prea adânc şi greu de găsit şi apăsat, deci nici el nu e comod. Xperia Z5 e rezistent la apă şi praf, în standardele IP65 şi IP68, deşi Sony nu recomandă să sărim cu acest model în piscină.

Per total un design nu foarte inspirat.

Display Sony Xperia Z5

Culori vii, iluminare OK, dar fără recorduri bătute

Ecranul lui Sony Xperia Z5 este un display IPS LCD de 5.2 inch, cu rezoluţie Full HD. Aplicaţia video oferă atât suport pentru playback local, cât şi streaming de filme şi trailere. Experienţa de vizualizare ne indică prezenţa unui panou bine iluminat, clar, viu colorat şi cu unghiuri largi de vizualizare. Contrastul este bun şi nu au existat probleme în bătaia soarelui.

Sony Xperia Z5, luminozitate ecran

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 537 LUX, ceea ce este excelent. Suntem clar peste Sony Xperia Z5 Premium şi dezamăgitoarea sa valoare de 381 LUX, dar depăşim şi modele ca HTC One A9 şi Samsung Galaxy S5 de exemplu. În zona de Setări avem opţiuni dedicate, precum Image Enhance, X Reality şi Super Vivid Mode, pentru cei care vor extra claritate şi culori şi mai vii.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 46.Sony Xperia Z5537 (LUX)
 • 47.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
 • 48.Nokia 8536 (LUX)
 • 49.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)
 • 50.Huawei P9 lite (2017)535 (LUX)
 • 51.Sony Xperia X Compact533 (LUX)
 • 52.Apple iPhone 7532 (LUX)
 • 53.Huawei P9 Plus522 (LUX)
 • 54.Samsung Galaxy S8522 (LUX)

Există şi un mod de utilizare cu mănuşi şi Adaptive Brightness, dar şi 3 reglaje RGB pentru balansul de alb ideal. Mai avem şi Smart Backlight şi aş spune că ecranul e unul de calitate.

 • 1234
Sony Xperia Z58,5510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×