UMi Touch Review (Introducere, Design, Display)

2.877 ori
<b>UMi Touch Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului UMi Touch, care costă doar 140 de dolari şi aduce un design metalic cu spate rotunjit, dar şi dotări destul de solide. Propune un ecran Full HD de 5.5 inch, procesor Mediatek octa core, 3 GB RAM şi 16 GB..

Introducere

Ideea de "chinezărie" e departe-departe în ziua de azi, când smartphone-urile provenite din China au început să prezinte calitate, chiar şi la preţuri de sub 200 de dolari. Exemplele abundă şi unul dintre brandurile chinezeşti cu care ne-am familiarizat recent e UMi, prin intermediul modelului UMi Touch, ce primeşte review mai jos.

Terminalul este un phablet metalic cu design unibody şi cu o baterie generoasă. El vine cu Android Marshmallow şi costă 140 de dolari la GearBest.com, deci se duelează cu modelul Vernee Thor să zicem sau cu Xiaomi Redmi Note 3. UMi este o firmă cu 10 ani de experienţă, iar modelul UMi Touch debuta în luna februarie a acestui an.

Hai să vedem dacă ne "atinge" acest model Touch. [FORUM]

Design UMi Touch

Trage la cântar, stă bine în mână

UMi Touch e destul de generic privit din spate, aducând cu multe modele Xiaomi sau Meizu de exemplu. Ideea unui model metalic unibody cu spate rotunjit a încetat să mai surprindă de ceva vreme. A nu se înţelege că acest device nu arată bine. E doar un look pe care l-am mai văzut des în ultima vreme.

Primim şi un panou frontal din sticlă 2.5D, iar terminalul e disponibil pe argintiu, gri sau auriu. Măsoară 8.8 mm în grosime, multişor după standardele actuale şi e clar mai gros decât Vernee Thor, ce vine cu o talie de 7.9 mm. Problema e totuşi greutatea, UMi Touch cântărind aproape 200 de grame, sau mai bine zis 190 de grame.

Se şi simte în mâna utilizatorului că e greu, dar cumva handsetul rămâne comod. Fabricat folosind tehnologiile de prelucrare CNC (computerized numerical control), acest phablet are un spate cu o fâşie metalică destul de subţire. Butoanele sale sunt comode, poate în afară de cel Home, care e puţin cam rigid şi zgomotos. Am observat şi că în spate, sus şi jos există câte un capac din plastic, integrat pentru implementarea antenelor. Rămâne un telefon foarte greu, dar totuşi comod.

Display UMi Touch

Nimic nou în ţinuturile LCD-ului

UMi Touch se prezintă cu un ecran IPS LCD Full HD în această recenzie, un display ce foloseşte tehnologie LTPS (low-temperature polycrystalline silicon) şi vine cu un panou 2.5D. Avem parte şi de protecţie Gorilla Glass 3 şi densitatea pixelilor acestui ecran este de 441 ppi.

IPS LCD Full HD cu pixeli de tip RGB Stripes

Nu avem un player video preinstalat, aşa că am folosit aplicaţia Gallery cu acest scop. Experienţa de vizualizare a implicat luminozitate destul de ridicată, claritate bună, dar imaginea mi s-a părut puţin prea albicioasă. Culorile sunt vii, dar nu există suprasaturare, în vreme ce unghiurile de vizualizare sunt largi, tipic pentru un IPS.

Luminozitate ecran UMi Touch

Analizaţi la microscop, pixelii ecranului sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 390 LUX, un rezultat bun care ne pune la egalitate cu Mstar S700. Suntem şi peste Sony Xperia Z5 Premium, dar sub Xperia E4G. Primim şi setări speciale pentru ecran, precum cele Miravision, cu reglajele principale Standard, Vivid şi User Mode.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 219.UMi Touch390 (LUX)
 • 220.UHANS Max 2390 (LUX)
 • 221.ASUS ZenFone Zoom ZX551ML388 (LUX)
 • 222.ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition388 (LUX)
 • 223.Motorola Moto G5388 (LUX)
 • 224.Allview Soul X5388 (LUX)
 • 225.Nokia 8.1388 (LUX)
 • 226.Huawei P10 Lite386 (LUX)
 • 227.Xiaomi Mi 4i385 (LUX)

Acesta din urmă permite modificarea contrastului, saturării şi luminozităţii, dar şi clarităţii, temperaturii culorii şi contrastului dinamic. Cu atât de multe reglaje putem seta un colorit ideal aici. Mai există şi opţiuni legate de font şi luminozitate adaptivă, iar per total ecranul este bun, mai ales dacă avem în vedere preţul.

 • 1234
UMi Touch8,6610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×