Vivo NEX Dual Display Review (Introducere, Design, Display)

2.135 ori
<b>Vivo NEX Dual Display Review</b>Cumva Rusia ne-a stricat toată bucuria telefoanelor cu două ecrane, din cauza seriei YotaPhone. Telefoanele au fost prea rare, slab dotate şi pline cu spyware, iar conceptul de ecran secundar nu prea a prins, aşa cum au arătat-o LG V-urile şi HTC U Ultra.

Introducere

Cumva Rusia ne-a stricat toată bucuria telefoanelor cu două ecrane, din cauza seriei YotaPhone. Telefoanele au fost prea rare, slab dotate şi pline cu spyware, iar conceptul de ecran secundar nu prea a prins, aşa cum au arătat-o LG V-urile şi HTC U Ultra. Astfel Vivo NEX Dual Display poate părea o nebunie, cu ale sale două ecrane, dar una cumva... viabilă comercial. Un display e în față, unul în spate, iar ambele sunt Super AMOLED-uri.

Pentru a se asigura că dacă nu eşti atras de cele două ecrane, măcar eşti atras de hardware, Vivo a pus pe acest device 10 GB RAM, ceea ce o premieră dintre modelele testate la Mobilissimo.ro. Telefonul a debutat în decembrie 2018, deci e proaspăt şi acum şi are procesor Snapdragon 845 şi un singur rând de camere în spate, care au şi rol de cameră selfie, cu aportul ecranului secundar.

Terminalul costă în jur de 3.500 de lei la Quickmobile.ro (nu uitați de cuponul QUICK202) şi este inedit înainte de toate, apoi performant şi apoi mixt ca impresii. Aflaţi de ce în cadrul recenziei noastre.

Design Vivo NEX Dual Display Edition

Multă sticlă, mult ecran, premium şi greu

Vivo NEX Dual Display este definit de cele două ecrane de la bord, dar pe lângă utilitate, asta îi aduce şi extra fragilitate. Acum trebuie să fim de două ori mai precauţi să nu spargem un ecran, pentru că avem şi unul în spate. Mă gândesc că urcă şi costurile de reparaţie...

Terminalul măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 199 de grame, destul de mult dacă te gândeşti că Galaxy S10+ are o diagonală similară şi e cu 25 de grame mai uşor. Acesta e clar un telefon neconvenţional, fie şi numai prin inelul camerei din spate. El intră cu jumătatea de jos şi peste ecran, ceea ce ar putea nemulţumi ceva lume.

Te obişnuieşti totuşi cu această abordare şi o accepţi ca un soi de breton. Ecranul frontal are muchiile pe cât mai subţiri posibil şi e destul de arătos si imersiv prin prisma acestei abordări. Telefonul are o ramă metalică solidă (din aluminiu) şi din păcate e un pic cam alunecos. Spatele atrage foarte multe amprente şi grăsime şi nici nu poţi să îi pui o husă, pentru că acoperi ecranul.

O husă bumper ajuta totuşi la aderenţă. Ce îmi place e soluţia de compromis găsită de Vivo aici şi anume să facă acel inel transparent dacă tot "încalecă" ecranul din spate. Pe de altă parte distorsionarea imaginii pe care o prinde acel inel te poate distrage de la experienţa foto şi de la utilizarea ecranului secundar.

Trecerea între ecrane se face rezonabil de comod şi comode sunt şi butoanele, care au răspuns OK la apăsare. Încă odată, un design polarizant.

Display Vivo NEX Dual Display Edition

Satisfăcător pe toate planurile, două aspecte la dispoziţie

Chiar dacă s-a împământenit ideea că am acceptat cu toţii ecranele 18:9 sau 19:9, mai sunt încă oameni care duc dorul ecranelor 16:9. Ei bine Vivo NEX Dual Display combina ambelă formaturi celebre: 19.5:9 şi 16:9, primul pe ecranul din faţă şi al doilea pe cel din spate.

Display-ul lui Vivo NEX Dual Display vazut la microscop

Ecranul principal este un Super AMOLED de 6.39 inch cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. În spate se afla un ecran secundar de 5.49 inch, tot Super AMOLED, cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli de această dată. Ecranul frontal, scăpat de bretoane, tăieturi şi decupaje e foarte imersiv (chiar si cu o mica barbie), dar şi luminos. La vizionarea video am fost încântaţi de culorile vii, de contrast (chiar şi la soare) şi avem şi negru adânc şi unghiuri largi de vizualizare.

Display-ul lui Vivo NEX Dual Display vazut la microscop

Şi ecranul din spate îşi face treaba bine, deşi parcă arată prea mic pentru ce ne-am obişnuit în ziua de azi. Personal nu sunt fanul părţii din cercul camerei care intra peste ecran, simţindu-se ca o ventuză transparentă. Lizibilitatea ambelor ecrane a fost solidă la exterior. Încă nu îmi e clar şi cât de protejat de Gorilla Glass e ecranul din spate, cu acea protuberanţă de cameră peste el. Să presupunem că este totuşi...

Am făcut şi teste cu luxmetrul şi am ajuns la valoarea de 515 LUX pe ecranul principal, uniform pe tot ecranul din fericire. Şi celălalt ecran sare de 500 LUX lejer. Cu aceste valori, am depăşit Samsung Galaxy S10+, Xiaomi Mi Mix 2S şi Google Pixel 2 XL. Suntem sub Huawei P20 Pro şi ASUS ROG Phone totuşi. Ecranul secundar e de obicei neglijat sau o soluţie de compromis pe telefoanele cu două ecrane, dar aici e la fel de bun ca şi cel frontal. Astfel, putem spune că Vivo NEX Dual Display are într-un fel două ecrane frontale...

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 55.Vivo NEX Dual Display Edition515 (LUX)
 • 56.Sony Xperia XZ3514 (LUX)
 • 57.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)
 • 61.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 62.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)
 • 63.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)

Primim şi reglaje de culori, luminozitate, font şi alte setări obişnuite pentru display. Trecerea între ecrane se face cu un buton lateral dedicat şi ecranul din spate va afişa acelaşi lucru (UI, player video, joc, pagină web) ca şi cel din faţă. Era drăguţ să avem şi un soi de multi user, cu două afişaje diferite activate simultan pentru 2 utilizatori, dar asta ar fi ucis bateria rapid cred și probabil nici flexibilitatea Android nu i-ar permite acest lucru.

Măcar la mod selfie avem o interfaţă dedicată....

 • 1234
Vivo NEX Dual Display Edition8,6910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×