Vivo NEX Dual Display Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

1.991 ori
<b>Vivo NEX Dual Display Review</b>Cumva Rusia ne-a stricat toată bucuria telefoanelor cu două ecrane, din cauza seriei YotaPhone. Telefoanele au fost prea rare, slab dotate şi pline cu spyware, iar conceptul de ecran secundar nu prea a prins, aşa cum au arătat-o LG V-urile şi HTC U Ultra.

Multimedia Vivo NEX Dual Display Edition

Doar un difuzor, e maxim OK

Vivo NEX Dual Display are două ecrane, dar doar un singur difuzor, plasat ca de obicei în zona inferioară. Este cel mult modest, aceasta a fost senzaţia, atunci când am dat drumul la muzică. A avut volum ridicat, dar lipsa de bas nu îl ajută. Sună şi un pic a spart, dacă îl daţi la maxim. Am fi dorit difuzoare stereo, dar nu poţi să le ai pe toate.

Video-review Vivo NEX Dual Display, secțiunea acustică

Având în vedere amplasarea sa în stânga, difuzorul e uşor de acoperit cu mana în landscape, deci încă o bilă neagră. Am făcut şi clasicul test cu decibelmetrul şi am ajuns la 83.6 dBA în faţă şi spate cu sample-ul nostru acustic clasic. Nu e un scor prea impresionant, dar e peste Nokia 8 Sirocco şi CAT S61. E sub Huawei P30 Pro şi HTC U12+ totuşi.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 172.Vivo NEX Dual Display Edition83,6 (dBA)
 • 173.Huawei Nova Plus83,5 (dBA)
 • 174.Samsung Galaxy J5 (2017)83,5 (dBA)
 • 175.Google Pixel 2 XL83,5 (dBA)
 • 176.Vernee Thor83,4 (dBA)
 • 177.Google Pixel XL83,4 (dBA)
 • 178.Huawei Mate 883,3 (dBA)
 • 179.HTC 1083,3 (dBA)
 • 180.Sony Xperia Z583,2 (dBA)

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5
 • 2.Nokia 8.1107,2
 • +
 • 79.Vivo NEX Dual Display Edition97,7
 • 80.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)97,4
 • 81.Huawei P9 lite (2017)97,3
 • 82.Xiaomi Mi A297,3
 • 83.TP-Link Neffos X197,2
 • 84.Google Pixel 3 XL97,2
 • 85.Huawei P30 Lite97,2
 • 86.Huawei Mate 10 Lite97,1
 • 87.Sony Xperia XA197

La testul cu Riptide GP Renegade am ajuns la 97.7 dBA, care nu e un scor rău, dar nici nu bate recorduri. E peste Google Pixel 2 XL şi Xiaomi Mi Mix 2S, dar sub LG G7 ThinQ şi Nokia 8. Nu sunt rezultate memorabile şi nici comportamentul difuzorului nu e. Apropo avem jack audio aici şi suport pentru acustică 32 bit.

Cameră Vivo NEX Dual Display Edition

3 camere, cu selfie-uri de păpuşă, culori bunicele, video mixt

Vivo NEX Dual Display ne face treaba mai uşoară, la capitolul cameră. Cum aşa? Pentru că nu are camera selfie... O veţi folosi pe cea principală pentru a face  selfie-urile, cu ajutorul ecranului din spate. În ce priveşte dotarea hardware, handsetul dispune de o cameră principală de 12 megapixeli, însoţită de una secundară de 2 MP şi de încă un senzor Time of Flight 3D.

Video-review Vivo NEX Dual Display, secțiunea camera

Camera principală are un senzor Sony IMX363 (văzut şi pe Xiaomi Mi Mix 3 apropo, dar şi pe Xiaomi Mi 8 şi Nokia 8.1), pixeli de 1.4 microni şi oferă o deschidere F/1.8. Bifăm şi stabilizarea optică pe 4 axe şi PDAF. Există şi funcţii AI şi o interfaţă specială în formă de semicerc, care apare atunci când declanşaţi ecranul secundar pentru selfie. Mi se pare că aici sunt peste medie de multe opţiuni AR şi Beauty. Avem şi funcţii de tip Studio Light pentru Bokeh, împrumutate de la Huawei şi Apple.

Vivo NEX Dual Display, interfață grafică camera

Să trecem şi la galeria foto. Am început cu o serie de capturi foto realizate în locuri diferite şi în diferite momente ale zilei. Am prins un lac la apus în Bucureşti, dar şi un câine ciobănesc cu un fundal idilic, tot la apus. Există şi poze făcute în miezul zilei, unde iese în evidenţă coloritul prins de cameră. Acest model Vivo se descurcă bine cu nuanţa graului în acele cadre cu dubiţa în fundal.

Şi cerul din fotografia portret şi capturile cu drona arată binişor. Nu e totul ideal, pentru că apar probleme de dynamic range. Aici HDR-ul mai rezolvă din necaz şi "repară" cerul ars în cazul fotografiei standard. Altfel, o să fiţi nemulţumiţi de anumite zone ale capturilor voastre. Am şi o veste proastă şi anume faptul că primele capturi Bokeh realizate de noi au fost slabe.

Telefonul s-a chinuit să decupeze că lumea plantele sau animalele, dar şi în scenele mai puţin dificile. Ulterior am reuşit să facem şi capturi Portret/ Bokeh mai reuşite, cu un crop mai bun, precum am văzut la captura cu răţoiul Donald din parc şi avem şi dovada, prin capturi, cu şi fără Bokeh. Avem şi un selfie cu fundal estompat care nu e rău deloc la decupaj.

Şi dacă tot am ajuns la selfie, telefonul aplica Beauty la greu, exagerat aş spune. E OK dacă eşti o adolescentă în căutare de stimă de sine, dar altfel nu prea. Uneori am arătat ca o păpuşă, mai ales dacă mă uitam la ochi. Cerul da în turcoaz în una din capturile selfie. Sunt şi plusuri la această cameră, precum culorile bine calibrate şi redate corect (cu excepția cerului).

Nu vedem suprasaturare, contrast prea mult, un roşu care e roz şi altele de gen. Zoom-ul e mulţumitor până la 5X, dar la 10X totul arată a fotografie murdară de acuarelă şi pixelată. Avem un zoom în trepte la un bloc turn din zona Baba Novac în Bucureşti şi o să vedeţi cam la ce nivel se rupe filmul. Avem încă un cadrul în plin câmp în judeţul Timiş, la o fermă, pentru încă un test de zoom.

Fotografia Panorama e destul de reuşită, chiar şi cu soarele în cadru şi totul este alipit satisfăcător, mai ales că dynamic range. Prim planurile arată perfect, la nivel de flagship. Zic că dacă vreţi o captură ideală trebuie să şi aveţi destul soare şi veţi fi încântaţi de acest telefon. Are culori mai corecte decât Huawei P20 Pro şi are claritatea unui LG G7 ThinQ.

Trecem la captura foto low light, iar Vivo NEX Dual Display se descurcă precum ar trebui să o facă un model high end, dar nu chiar la maxim. Fotografiile nu au ieşit la claritatea ideală şi ne gândeam la Huawei Mate 20 Pro când am făcut comparaţia, ba chiar şi la Galaxy Note 9 sau iPhone XS Max. Ca să nu mai zicem de Pixel 3 XL, care e o clasă peste.

Vivo e clar sub ele, daaar, e un dar aici. Avem un mod Nocturn, care creşte luminozitatea părţilor întunecate în mod semnificativ şi face din noapte zi. Trebuie să ţinem nemişcat telefonul, pentru că e o captură ceva mai lentă. Totuşi capturile sunt destul de luminoase în general, halourile luminilor au mărimi acceptabile, iar nuanţele sunt bine calibrate.

Foto logo Catena făcut cu Vivo NEX Dual Display

Nu prea face faţă la logo-ul Catena, care e estompat pe margini şi parcă aş fi dorit ca totul să fie cu o gradaţie mai luminos. Noroc cu modul Nocturn.

Să vedem şi cum filmează acest device. Am filmat 4K în 30 FPS şi îmi place focalizarea, îmi plac şi culorile, dar nu mă omor după acel "joc" circulat pe care îl face filmarea în părţile laterale la panoramare. Detaliile arată excelent, ca şi claritatea. Filmarea selfie e ce trebuie şi până şi fundalul din spatele meu arată bine, chit că cerul e puţin supraexpus.

Se văd până şi punctele din cearcăne şi fiecare fir de păr. Am avut şi îndrăzneala să mă joc şi cu focalizarea, ceea ce nu poţi face chiar cu orice telefon. Filmarea Full HD aduce ceva supraexpunere în zonele mai însorite. Detaliile nu sunt cine ştie ce şi zonele umbroase sunt prea întunecate. Mi se pare că e un contrast prea intens între zonele luminoase şi cele întunecate.

Trecerea între ele e destul de subtilă totuşi. Zoom-ul e mediocru parcă. Testul de stabilizare se face cu filmarea din mers, la care nu am remarcat vreun flicker, vreo refocalizare sau problema. Nu e rea deloc stabilizarea şi avem o bilă albă aici. Avem şi un test separat de zoom, unde vedem fluctuaţii de pixeli pe acea jucărie albastră.

Ne-am jucat şi cu focalizarea automată, cu rezultate mulţumitoare. Filmarea 60 FPS a prins subiecte în mişcare destul de OK, parcă fără obişnuită supraexpunere, în afară de zona cerului. Asta la filmarea din staţia de tramvai. La filmarea în plin soare cu jucării di parc frunzele de pe jos şi jucăriile au ieşit cam arse, iar decoraţia de Crăciun a fost de-a dreptul pixelată la distanţă.

Concluzia mea e să rămâneţi la filmarea 4K şi veţi fi super încântaţi. La captura video low light scădem cota, pentru că apar multe reflexii, ceva grain excesiv şi zoom-ul e mai slab. Camera nu se descurcă cu lumina puternică, iar filmarea din mers face imaginea să tremure serios. Apare şi ceva motion blur la panoramare. Şi halourile luminilor par cam umflate.

La filmare nu avem material de top 10 2018, poate în cel mai bun caz top 15. Rămânem cu filmarea 4K, culorile OK calibrate, claritatea şi unele Bokeh-uri foarte reuşite, când se decupează bine cadrele. Comparabil cu LG G7 ThinQ şi Xiaomi Mi Mix 3.

Benchmark-uri Vivo NEX Dual Display Edition

Performanţa e garantată, dar nu prindem mereu top 10

Având în vedere că Vivo NEX Dual Display este primul telefon cu 10 GB RAM la bord şi procesor Snapdragon 845, aveam aşteptări să fie lejer în top 10, poate chiar top 5 la benchmark-uri. Cumva nu ajunge pe locurile superioare aşteptate, aşa cum aflaţi mai jos. Trebuie totuşi spus că telefonul nu suferă de lag şi face să zboare orice PUBG, Free Fire şi Asphalt 9 pe Ultra.

Video-review Vivo NEX Dual Display, secțiunea benchmarks

În AnTuTu 6 am fost pe locul 11, imediat peste Xperia XZ3 şi Razer Phone 2, dar sub Xiaomi Mi Mix 3 şi ASUS ROG Phone. În AnTuTu 7, ce să vezi, tot pe locul 11, deasupra lui OnePlus 6 şi Galaxy Note 9, dar sub Xiaomi Mi Mix 3, OnePlus 6T şi ASUS ROG Phone. La testul Mulţi Core din GeekBench 4 am fost dezamăgit să văd scorul de 8440 puncte, în condiţiile în care şi iPhone 8 gravita pe la 10.000 de puncte acum 2 ani.

Samsung Galaxy S9+Xiaomi Mi Mix 3OnePlus 6TASUS ROG PhoneVivo NEX Dual Display Edition3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1328436724707466346203DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics362442415209520651933DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics247224993519341533343DMark Sling Shot Extreme Vulkan300835853850357843203DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Graphics329142274157402150043DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Physics23122340305825832922AnTuTu v7245859292240293216294526292066AnTuTu v7 - CPU8850291693915319276188464AnTuTu v7 - GPU92861127121127246126656127055AnTuTu v7 - MEM83549921104451190414021AnTuTu v7 - UX5614263505639946320562526Basemark OS II32564101437146644517Basemark OS II - Graphics64807926793779537977Basemark OS II - Memory25253486406148664441Basemark OS II - System62147617808885208276Basemark OS II - Web11051343140014351420Basemark Web206,42318,32303,4327,9242,82GFX Bench 4.0 - ALU 216701791179517881798GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.115311720184219591774GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2688,71787177417771798GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.035433242364327433636GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.126882282330029923234GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.116231484213621552136GFX Bench 4.0 - Render Quality32702510251025102510GFX Bench 4.0 - T-Rex334533393346×3351GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.117801790179517881796GFX Bench 4.0 - Texturing545015276152291446515293GeekBench 4 - Compute617813241131441416813736GeekBench 4 - Multi-Core89188761905993208440GeekBench 4 - Single-Core37052434241424972370JetStream56,1387,5887,3494,990,98PCMark Work 2.0521283328822×9630PCMark Work 2.0 - Data manipulation530162786159×7063PCMark Work 2.0 - Photo editing58301676218568×18251PCMark Work 2.0 - Video editing499057555612×6019PCMark Work 2.0 - Web browsing551270937592×9172PCMark Work 2.0 - Writing4523934910965×11636RealPi Benchmark4,75 (s)2,83 (s)2,8 (s)2,58 (s)1,89 (s)SunSpider1071,9 (ms)412,1 (ms)450,8 (ms)417,4 (ms)1379,7 (ms)Vellamo - Browser62448856887294075127Vellamo - Metal45634490388439413885Vellamo - Multicore52075421540453516069TOTALURI3191316

Depăşim Pixel 3 XL şi LG G7 ThinQ totuşi. Ei bine, abia la grafică încep să se mişte lucrurile, cu 4620 puncte în 3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1. Suntem pe locul 4, doar sub Galaxy Note 9, ASUS ROG Phone şi OnePlus 6T. În rest batem şi Galaxy S10+ şi orice alt telefon va mai imaginaţi (cu Android). Acest telefon este destul de future proof aş zice şi nu sare de 36.6 grade Celsius în benchmark-uri şi 32.1 grade în jocuri.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 125.Vivo NEX Dual Display Edition36,6 (°C)
 • 126.Nokia 7 Plus36,6 (°C)
 • 127.Xiaomi Mi Mix 2S36,7 (°C)
 • 128.Huawei P1036,7 (°C)
 • 129.Orange Dive 7136,7 (°C)
 • 130.iHunt Alien X36,8 (°C)
 • 131.Samsung Galaxy A8 (2018)36,8 (°C)
 • 132.Nokia 636,9 (°C)
 • 133.Ulefone Power36,9 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 5.Vivo NEX Dual Display Edition32,1 (°C)
 • 6.Samsung Galaxy A5 (2017)32,3 (°C)
 • 7.Samsung Galaxy S10+32,4 (°C)
 • 8.iHunt Alien X32,5 (°C)
 • 9.Huawei P30 Pro32,5 (°C)
 • 10.Xiaomi Mi Mix 332,7 (°C)
 • 11.Xiaomi Redmi Note 732,8 (°C)
 • 12.ASUS ZenFone Max ZC550KL32,8 (°C)
 • 13.Samsung Galaxy A8033 (°C)

Avem şi o hartă termică a telefonului realizată cu senzorul FLIR de pe CAT S61, iar disiparea căldurii este uniformă.

 • 1234
Vivo NEX Dual Display Edition8,6910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×