Xiaomi Mi 5 Review (Introducere, Design, Display)

7.344 ori
<b>Xiaomi Mi 5 Review</b>Ce este un flagship? În cazul telefoanelor, e vorba de un model care iese în faţa tuturor celorlalte din portofoliul companiei. Iar Xiaomi Mi 5 e reprezentativ pentru această funcţie, fiind produsul a 18 luni de muncă..

Introducere

Ce este un flagship? Nu e o întrebare pe care ne-o punem în fiecare zi, dar pentru că folosim cuvântul atât de des, trebuie clarificat acest lucru. Flagship vine din milităria navală, unde vasul care ducea comandantul şi purta stindardul era cunoscut ca un flagship. E practic vorba de nava Amiral care comanda un escadron. În cazul telefoanelor, e vorba de un model care iese în faţa tuturor celorlalte din portofoliul companiei. Iar Xiaomi Mi 5 e reprezentativ pentru această funcţie, fiind produsul a 18 luni de muncă.

El a debutat în mod atipic la MWC 2016, spunem atipic pentru că Xiaomi prefera lansările locale, din China şi reprezintă un salt masiv de la Xiaomi Mi 4 şi al său procesor Snapdragon 801. Terminalul costă 2.199 lei la iHunt.ro şi este primul nostru contact cu un device cu procesor Snapdragon 820 la interior. Sintagma de Galaxy S7 killer din unboxing rămâne valabilă şi în cazul în care sunteţi curioşi, testam varianta cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare aici.

Hai sa vedem daca acest Mi 5 îMi place sau nu.

Design Xiaomi Mi 5

Place ochiului şi alunecă din mână

Tentaţia e foarte mare să zici că acele muchii curbate din spatele lui Xiaomi Mi 5 sunt copiate după Galaxy Note 5 şi Galaxy S7, până te documentezi de pe web şi afli că Xiaomi Mi Note a folosit de fapt această abordare cu ceva vreme înainte de Note 5. Mi 5 are un design plăcut privirii, cu dublă faţetă din sticlă şi în vreme ce zona frontală e complet plată, cea din spate e uşor curbată şi în acelaşi timp se întâlneşte cu rama din aluminiu într-o zonă uşor angulară.

Xiaomi Mi 5

Beneficiem de panouri Gorilla Glass 4 în faţă şi spate, iar senzaţia e foarte interesantă, când degetele alunecă de pe curburile de sticlă pe metalul bine şlefuit şi puţin mai înclinat la unghiuri drepte. Acest model e mai subţire şi mai uşor decât rivalii săi, măsurând 7.3 mm în grosime şi cântărind 129 de grame, faţă de cei 7.9 mm ai lui S7 şi 152 grame arătate de cântar.

Evident, acest smartphone e şi mai ușor decât predecesorul său, Mi 4 având o greutatea de 149 grame şi grosime de 8.9 mm. Disponibil pe negru, auriu, alb şi o versiune ceramică, terminalul este foarte alunecos, deşi dacă te familiarizezi cu zona ideală a ramei metalice de care să îl apuci îl vei ţine perfect în mână. E unul dintre cele mai înguste vârfuri de lance văzute de mine şi are parte de un panou din sticlă 3D în spate.

Şi muchia ecranului e foarte îngustă şi cred că "subţire şi îngust" descriu cel mai bine acest adevărat fotomodel al telefoanelor cu Android. Butoanele sale sunt comode şi putem spune că Xiaomi Mi 5 este în anumite privinţe mai arătos decât Galaxy S7 şi păstrează şi o construcţie premium, la un preț mai mult decît bine ajustat!

Display Xiaomi Mi 5

Unul din cele mai bune ecrane non Quad HD

Xiaomi Mi 5 nu etalează pe masa de poker a flagship-urilor vreun panou Quad HD sau 4K, ci se mulţumeşte cu un Full HD, dar unul care stă bine la multe aspecte. În primul rând observăm un panou plat aici, un IPS LCD de 5.15 inch, care aduce 16 LED-uri speciale pentru extra luminozitate, acolo unde alte telefoane aduc doar 12 sau chiar mai puţine.

Ecranul lui Xiaomi Mi 5

Avem parte şi de saturare a culorii de 95% (NTSC) şi contrast ratio de 1500:1, dar să nu lăsăm teoria sa ne păcălească şi hai să trecem la practică. Aflaţi că Mi 5 nu are player video preinstalat, deci am folosit galeria cu acest scop. Experienţa de vizualizare a fost pe măsură lookului ecranului: luminozitate ridicată, negru destul de adânc, culori vii dar realiste, contrast bun şi fără pic de probleme în bătaia soarelui.

Luminozitate ecran Xiaomi Mi 5

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 37.Xiaomi Mi 5550 (LUX)
 • 38.ASUS ZenFone 3 (ZE520KL)547 (LUX)
 • 39.Samsung Galaxy S6 Edge+546 (LUX)
 • 40.Motorola One Zoom546 (LUX)
 • 41.Apple iPhone XR542 (LUX)
 • 42.Apple iPhone 11542 (LUX)
 • 43.Huawei Mate 9541 (LUX)
 • 44.Sony Xperia XA2 Ultra541 (LUX)
 • 45.Huawei P10539 (LUX)

Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar acele muchii negre în jurul imaginii sunt puţin cam deranjante. Apoi vine cireaşa de pe tort, la testul cu luxmetrul acest model atingând 550 de LUX, un rezultat excelent. E totuşi departe de cei 716 LUX (la soare) ai lui Galaxy S7, dar depăşim Sony Xperia Z5 şi HTC One A9 spre exemplu, plus Nexus 6P. Suntem şi foarte aproape de luminozitatea lui iPhone 6.

În zona de setări avem reglajele obişnuite de luminozitate, dar şi un Reading Mode cu slider dedicat, care reduce glare-ul în anumite aplicaţii. Putem face şi reglaje de culoare şi contrast cu setări precum Warm/Cool/Standard sau Auto/Increased/Standard. Mi 5 are parte de un ecran excelent, practic cu zero obiecţii, dacă nu luăm în calcul marginile negre în jurul imaginii de la playback.

 • 1234
Xiaomi Mi 59,3510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×