Xiaomi Mi 9T Review în Română (Introducere, Design, Display)

4.111 ori
<b>Xiaomi Mi 9T Review în Română</b>Înainte să ne apucăm să testăm Xiaomi Redmi Note 8 Pro, telefonul cu cel mai bun raport calitate/preţ din 2019, testasem un alt Xiaomi cu potenţial de mega hit. E vorba despre Xiaomi Mi 9T, aka Redmi K20 pe unele pieţe. Costă 1499 lei la evoMAG, dacă nu..

Introducere

Înainte să ne apucăm să testămXiaomi Redmi Note 8 Pro, telefonul cu cel mai bun raport calitate/preţ din 2019, testasem un alt Xiaomi cu potenţial de mega hit. E vorba despre Xiaomi Mi 9T, aka Redmi K20 pe unele pieţe. Costă 1.699 lei la evoMAG, dacă nu cumva şi mai puţin şi ne-a oferit la rândul său surprize plăcute. Are cel mai puternic procesor Snapdragon midrange la bord (Snapdragon 730), care ar trebui să articuleze şi ceva flagship-uri de anul trecut şi vine cu un spate care face Honor View-urile să nu mai pară aşa sexy.

Nu uităm şi de faptul că a confiscat camera pop-up selfie rezervată mesei bogaţilor şi a adus-o în zona midrange. Pe mine mă ştiţi deja cum mă raportez la telefon: am fost cucerit de luminiţele mecanismului pop up încă de la unboxing. Hai să aflăm dacă dincolo de luminiţe şi procesoare puternice e şi substanţă.

Design Xiaomi Redmi K20

Arătos, surprinzător şi bine construit

Xiaomi Mi 9T are un design atât de arătos şi atractiv, încât a fost într-o oarecare măsură adoptat şi de Redmi Note 8 Pro ulterior. Cumva mă duce cu gândul la Honor View 20 de la Huawei, doar că prinzând lumina cam ca marmura combinată cu o perlă. Noi avem varianta roşie, care arată ca un drops tigrat în spate, cu o zonă întunecată centrală şi o culoare mai aprinsă pe laturi, cu un efect plăcut de "valuri".

Video-review Xiaomi Mi 9T, secțiunea design

Mi 9T e fabricat din sticlă şi metal, are construcţie premium, iar ecranul său arată spectaculos, aproape edge to edge. Nu are decupaje sau altceva care să îi întrerupă suprafaţa frontală. Acest terminal măsoară 8.8 mm în talie şi cântăreşte 191 de grame, rezonabil aş spune, mai ales că greutatea e bine distribuită. E totuşi cu aproape 20 de grame mai greu decât Xiaomi Mi 9. E un pic alunecos. deci nu ar strica o husă (avem una în pachet) şi e rezonabil de uşor de folosit cu o singură mână.

Eu sunt cucerit de cameră pop up selfie, care se ridica cu mai multe artificii decât la OnePlus 7 Pro sau alte telefoane cu camera pop up testate de noi. De această dată avem accente de iluminare LED integrate în micul mecanism care iluminează momentul grandios al ridicării camerei. Camera pop up are şi darul de a se retrage când scapi telefonul, cum am tot văzut în ultima vreme pe terminalele cu această dotare.

Aş remarca şi panoul curbat de sticlă din spate şi rama de metal solidă, iar gradientul spatelui te va cuceri imediat. Poate cel mai sexy telefon Xiaomi văzut de mine în 2019.

Display Xiaomi Redmi K20

Imersiv şi plăcut pentru a pierde ore multe de divertisment

Xiaomi ne arată că nu trebuie să fii ca Apple şi să te zgârceşti când vine vorba de ecrane OLED pe iPhone 11 sau XR, chiar şi când activezi la preţuri mai mici. Am văzut deja un OLED surpriză pe Mi A3, deşi doar HD, iar Xiaomi Mi 9T are fix ce trebuie: un panou AMOLED de 6.39 inch, cu muchii înguste şi neîmpovărat de vreun breton. Are suport HDR şi rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. Aspectul este de 19.5:9, iar screen to body ratio e un excelent 86%.

Video-review Xiaomi Mi 9T, secțiunea display

Cât despre experienţa mea personală cu ecranul, am avut imersivitate cât cuprinde în jocuri şi filme, datorită muchiilor înguste. Ecranul este viu colorat, lizibil la soare şi oferă unghiuri largi de vizualizare. Este luminos şi are un negru destul de adânc. L-am pus şi la microscop şi am descoperit un aranjament de pixeli Pentile Matrix.

La testul de luminozitate am atins 591 de LUX, depăşind şi unele flagship-uri cu pretenţii, că Galaxy S10+, Huawei P30 Pro sau Pixel 3 XL, dar rămâne sub Galaxy Note 10+ şi iPhone X chiar. Aş menţiona şi că ecranul acoperă întregul spaţiu de culoare DCI-P3, deci e bine calibrat. Xiaomi pune la bătaie şi câteva opţiuni de utilizare, cu 3 setări de Contrast (fiecare pentru o nuanţă aparte).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 23.Xiaomi Mi 9T591 (LUX)
 • 24.OnePlus 7 Pro590 (LUX)
 • 25.Motorola Moto Z3 Play587 (LUX)
 • 26.ASUS ROG Phone II584 (LUX)
 • 27.Samsung Galaxy S7 Edge581 (LUX)
 • 28.Sony Xperia XZ2580 (LUX)
 • 29.Sony Xperia X Performance575 (LUX)
 • 30.OnePlus 6T575 (LUX)
 • 31.Apple iPhone 6s Plus573 (LUX)

Avem Automatic, pentru DCI-P3, Standard Contrast adică sRGB şi Increased Contrast, care face culorile exagerat de vii. În modul auto au şi setări Default, Cald şi Rece. Un ecran excelent.

 • 123
Xiaomi Redmi K20, Xiaomi Mi 9T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×