Xiaomi Mi A1 Review (Introducere, Design, Display)

7.594 ori
<b>Xiaomi Mi A1 Review</b>Îşi mai aminteşte cineva când Xiaomi pornea la drum, cu aproximativ 6 ani în urmă? Era o companie relativ necunoscută, care a început să devină populară mai mult prin software-ul MIUI decât prin hardware. Primele terminale erau mai mult clone ale altor..

Introducere

Îşi mai aminteşte cineva când Xiaomi pornea la drum, cu aproximativ 6 ani în urmă? Era o companie relativ necunoscută, care a început să devină populară mai mult prin software-ul MIUI decât prin hardware. Primele terminale erau mai mult clone ale altor handset-uri de succes şi multă vreme MIUI a fost primit cu suspiciune în afara Chinei, mai ales că au fost şi ceva probleme cu spyware şi breşe de securitate. Lucrurile au mai evoluat în ultima vreme, ba chiar atât de mult încât acum există şi acest Xiaomi Mi A1, cu Android stock la bord.

Este unul dintre puţinele telefoane cu Android One ale anului curent, a debutat în septembrie şi are specificaţiile şi designul unu la unu cu Xiaomi Mi 5X. Diferenţa este de software, un Android One curat în acest caz. Costă 209.99 dolari la TomTop.com (retailer de la care am primit telefonul în teste) şi vine pe auriu sau negru. Îl vedem ca un midranger metalic poziţionat ca rival pentru ASUS ZenFone 4, Moto G5S Plus sau un Honor 8/ Honor 9 să zicem.

În ce măsură se poate bate cu nume ferm împământenite în mentalul colectiv, mai ales la un asemenea preţ aflaţi imediat.

Design Xiaomi Mi A1

Subţire, mat şi comod

Xiaomi Mi A1 nu mai încearcă experimente în zona midrange, la capitolul design, cum a făcut-o în zona flagship cu Xiaomi Mi 6. Xiaomi Mi A1 merge pe reţeta clasică de a clona un iPhone şi a include şi câteva modificări, pentru a şterge din similarităţi.

Avem de-a face cu un telefon cu ecran de 5.5 inch, cu corp unibody metalic. Spatele da senzaţia aceea de metal rece a unui iPhone, cu o suprafaţă mată şi lină, plăcută la atingere. Apropo de similarităţi cu iPhone, antenele din spate au designul în stil iPhone 7 şi Meizu Pro 6. Măsoară 7.3 mm în grosime şi cântăreşte 165 de grame, ceea ce îl face egal la cântar cu ZenFone 4, dar mai subţire cu 0.4 mm.

E un pic cam lat de manevrat comod cu o singură mână şi se simte extrem de uşor. Are o construcţie solidă şi nu pare gata de a se îndoi prea curând. Fiind un telefon lung şi lat, nu e uşor de folosit cu o singură mână. Are butoane comode, cu feedback bun, aderența este excelentă şi avem şi sticlă uşor curbată în zona frontală. Butoanele capacitive se simt învechite în ziua de azi, dar putem trăi cu ele.

Concluzia legată de design e că Mi A1 este un telefon arătos, comod şi cu aderență bună.

Display Xiaomi Mi A1

Livrează fix ce aşteptăm de la clasicul LCD

Xiaomi Mi A1 are cea mai generica diagonală posibilă, cea de 5.5 inch, care vine mulată pe orice mană şi ochi în ziua de azi. Are un panou IPS LCD cu rezoluţie Full HD şi tehnologie LTPS. Pe hârtie ni se promit 450 nits de luminozitate şi un contrast de 1000:1.

Ecranul lui Xiaomi Mi A1 vazut la microscop

Avem un panou 2.5D în zona frontală şi muchii destul de înguste, nu chiar la nivelul terminalul 18:9, dar totuşi rezonabil. Experienţa de vizualizare cu clipul nostru de test ne-a adus o luminozitate ridicată, imagine clară, unghiuri largi de vizualizare şi culori bine calibrate. Contrastul nu e rău, dar ce m-a deranjat e acea muchie neagră de jur împrejurul imaginii.

Sub microscop am văzut aranjamentul de pixeli RGB Stripes, clasic pentru IPS LCD. La testul cu luxmetrul am ajuns la 475 LUX, un rezultat solid la 200 de dolari. Depăşim Galaxy A5 (2017) şi Moto Z Play, dar suntem sub Moto Z şi Huawei P9. Setările ecranului au de-a face cu luminozitate adaptivă, mărimea fontului, mărimea itemurilor de pe ecran, Ambient Display şi aş zice că per total ecranul a livrat tot ce promite.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 107.Xiaomi Mi A1472 (LUX)
 • 108.Motorola Moto G7 Plus472 (LUX)
 • 109.Sony Xperia 1472 (LUX)
 • 110.Samsung Galaxy A20e472 (LUX)
 • 111.Allview X2 Soul Pro471 (LUX)
 • 112.Allview P8 Energy471 (LUX)
 • 113.Allview X4 Soul Style471 (LUX)
 • 114.Samsung Galaxy A80469 (LUX)
 • 115.Samsung Galaxy A5 (2017)468 (LUX)
 • 1234
Xiaomi Mi A19,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×