Xiaomi Mi Mix 2S Review (Introducere, Design, Display)

3.181 ori
<b>Xiaomi Mi Mix 2S Review</b>2018 s-a încheiat pentru mine cu marea părere de rău că nu am apucat să testez Xiaomi Mi 8, dar m-am consolat rapid pentru că am apucat să mă joc cu Mi Mix 3 în ultimele luni. Ne întoarcem totuşi puţin în trecut pentru o analiză a lui Xiaomi Mi Mix 2S.

Introducere

2018 s-a încheiat pentru mine cu marea părere de rău că nu am apucat să testez Xiaomi Mi 8, dar m-am consolat rapid pentru că am apucat să mă joc cu Mi Mix 3 în ultimele luni. Ne întoarcem totuşi puţin în trecut pentru o analiză a lui Xiaomi Mi Mix 2S. Seria Mi Mix e una specială pentru că o firmă chineză i-au lăsat carte blanche unui designer francez (Philippe Starck) să facă ce pofteşte cu look-ul telefoanelor cu spate ceramic.

De aici vine şi abordarea edge to edge, camerele cu amplasare trăznită şi îndrăzneala produsului. Mi Mix 2S nu face excepţie, între amplasarea atipică a camerei selfie, muchiile înguste şi spatele ceramic. A debutat în primăvara trecută, deci nu e nici pe departe tinerel, dar a început să aibă un preţ tare bun pentru un model cu procesor Snapdragon 845.

A apărut la noi în ţara mai târzior, cel puţin oficial, prin Orange România, care a început să listeze produse Xiaomi în oferta sa de câteva luni. Acum a ajuns şi pe la 1600-1800 lei. Telefonul are o cameră duală în spate şi dotări demne de flagship de 2018.

Design Xiaomi Mi Mix 2S

Premium cu siguranţă, dar magnet de amprente

Seria Mi Mix a fost mai mereu definită de două lucruri: spatele din ceramică şi ecranul edge to edge. Xiaomi Mi Mix 2S nu se abate de la reţetă şi vine cu un spate ceramic, care pe cât de arătos şi "oglindă" e, pe atât de mult atrage amprente şi grăsime, ba chiar şi scame în jurul camerei.

Husa ar fi obligatorie, dacă nu ar fi aşa arătos. Vine pe negru sau alb, măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 189 de grame. Aderenţa este OK, deşi am auzit plângeri de la câţiva oameni că ar fi alunecos. Mie mi s-a părut destul de OK la acest capitol, ca şi la cel de utilizare cu o singură mână. Toate degetele au ajuns unde trebuie pe ecran. Muchiile ecranului sunt foarte înguste, dar tot avem o "bărbie". Nu sunt mare fan al amplasării camerei selfie. 

Există şi o rama din aluminiu care ţine totul închegat. Avem şi un inel elegant în jurul camerei, dacă sunteţi pasionaţi de micile detalii. Xiaomi Mi Mix 2S este un telefon cu un look şi un feeling premium, arătos, cu butoane comode, dar noroc că avem husa la pachet, pentru că e mare magnet de amprente şi grăsime.

Display Xiaomi Mi Mix 2S

Un pic cam spălăcit, dar imersiv

Xiaomi Mi Mix 2S are în mare măsură cam acelaşi ecran cu Xiaomi Mi Mix 2. E vorba despre un panou IPS LCD de 5.99 inch, cu aspect 18:9 şi rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli. Are contrast raţio de 1500:1 şi avem şi calibrare a culorii DCI-P3 şi suport HDR, ceea ce nu e puţin lucru.

Display-ul lui Xiaomi Mi Mix 2S vazut la microscop

Când am dat drumul la Netflix am avut parte de nişte culori nu foarte vii sincer să fiu. Imaginea mi s-a părut gri deseori, iar din ce am citit online vine ar fi şi a lui MIUI, pentru că acel gri l-am regăsit mai degrabă în meniuri decât la jocuri şi alte activităţi. Luminozitatea este OK, contrastul este acceptabil, avem şi unghiuri largi de vizualizare, dar spălăcirea mi-a rămas pe retină.

Confirm totuşi că avem muchii înguste şi display-ul e imersiv. Pixelii au aranjament RGB Stripes, aşa cum arată microscopul nostru, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 489 LUX, ceea ce e binişor. E peste LG G7 ThinQ, Huawei Mate 20 Pro şi la egalitate cu Samsung Galaxy A9 (2018). Nu depăşim Xperia XZ3, iPhone 7 şi Nokia 8.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 85.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 86.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 87.Allview E3 Living488 (LUX)
 • 88.Nokia 5486 (LUX)
 • 89.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 90.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 91.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 92.Samsung Galaxy A40483 (LUX)
 • 93.Huawei Honor 5X482 (LUX)

Setările includ luminozitate, un Night Mode cu luminozitate aferenta, reglaje de temperatura a culorii şi un Reading Mode, care face ecranul ceva mai gălbui. Umblăm şi la contrast (Auto, Increased, Standard), sau Culori (avem o paletă din care să alegem), dar şi la mărimea textului. Ecranul ar fi bun, dacă nu ar fi aşa gri...

 • 1234
Xiaomi Mi Mix 2S8,5710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×