Xiaomi Redmi 4 Review (Introducere, Design, Display)

2.689 ori
<b>Xiaomi Redmi 4 Review</b>Iată-ne cu încă un telefon Xiaomi la review, dar nu vă speriaţi pentru că nu e vorba despre Xiaomi Mi 6. În schimb e terminalul midrange Xiaomi Redmi 4, în versiunea cunoscută drept Redmi 4 Prime. Avem de-a face cu un telefon compact cu ecran de 5 inch..

Introducere

Iată-ne cu încă un telefon Xiaomi la review, dar nu vă speriaţi pentru că nu e vorba despre Xiaomi Mi 6. În schimb e terminalul midrange Xiaomi Redmi 4, în versiunea cunoscută drept Redmi 4 Prime. Avem de-a face cu un telefon compact cu ecran de 5 inch şi baterie impresionantă.

A debutat în noiembrie 2016 şi îl găsiţi la TomTop.com la preţul de 173 dolari. Vine pe gri, auriu sau argintiu şi judecând după precedentele telefoane Xiaomi Redmi testate de noi, ar trebui să primim o cameră bunicică şi o baterie generoasă. Corpul metalic şi MIUI 8 au devenit deja trademark-uri pentru cele mai noi modele Redmi. Pare genul de handset care le-ar da de furcă lui Huawei P10 Lite, Galaxy A5 (2017) şi ASUS ZenFone 3.

Aflaţi în cele ce urmează dacă e pe măsura lor!

Design Xiaomi Redmi 4

Metal şi sticlă, clasic

Xiaomi Redmi 4 este axat pe un singur scop şi mizează doar pe el: să livreze o baterie excelentă şi dotări midrange destul de bune încât să nu ai lag cam un an sau poate chiar 2. Ca atare designul trece în plan secundar, dar nu se poate chiar spune că e neglijat complet.

Ce e sigur e că avem un telefon destul de compact, cu diagonală de 5 inch şi când spun compact mă gândesc la ce super baterie avem la interior. Construcţia metalică unibody e solidă, iar telefonul e uşor de utilizat cu o singură mână, fără pic de probleme. I-am apreciat şi accentele lucioase din părţile laterale, dar muchiile ecranului au fost destul de mari.

În mare acest terminal îmi aminteşte de un Huawei Nova ca design şi ca format. Xiaomi Redmi 4 Prime măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 156 de grame, deci este cu 0.7 mm mai gros decât Huawei Nova şi cu 10 grame mai greu. Xiaomi Redmi 4 Prime este un telefon destul de greu după standardele actuale, dar e genul de greutate care îţi asigură o tinere mai bună a telefonului în mâna la sesiuni lungi de gaming şi playback video.

Are un design generic, dar măcar e comod şi fabricat din materiale premium. Cum ar veni nici prea prea, nici foarte foarte...

Display Xiaomi Redmi 4

Contrastul nu e rău, chiar şi sub 400 LUX

Sunt foarte multe telefoane care în ziua de azi trişează şi îşi asuma meritele unui panou 2.5D, chiar dacă nu au aşa ceva. La urma urmei ce îi opreşte pe producătorii chinezi să scrie "panou 2.5D" sau "3D" pe ambalaj? Xiaomi Redmi 4 pare genul acesta de telefon, care fură puţin caşcavalul pentru că sincer chiar nu mi s-a părut că ar avea un panou vreun pic curbat pe margini.

Ecranul lui Xiaomi Redmi 4 vazut la microscop

Ecranul e tipic aş spune, dar nu pentru epoca de azi când lumea vrea 5.5 inch minim, ci pentru acum câţiva ani, când  5 inch era norma. Primim un panou IPS LCD Full HD de 5 inch aici şi pentru că nu am avut player video, am pus la treabă aplicaţia Gallery. Experienţa de vizualizare a implicat luminozitate bună, imaginea a fost clară şi culorile au fost foarte vii, cu un pas spre suprasaturare chiar.

Luminozitate ecran Xiaomi Redmi 4

Avem şi unghiuri largi de vizualizare şi un contrast rezonabil, deşi o să vedeţi imediat că luminozitatea nu rupe norii. Pixelii au aranjament RGB Stripes, după cum ne arată proba microscopului, iar la testul cu luxmetrul am atins 363 LUX, ceea ce e OK pentru un telefon midrange. Suntem peste Huawei Honor 7 şi HTC U Ultra, dar sub UMi Max şi LG Nexus 5X.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 256.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 257.HTC One M9362 (LUX)
 • 258.BlackBerry Passport362 (LUX)
 • 259.HTC Desire 816362 (LUX)
 • 260.iHunt Freedom357 (LUX)
 • 261.UMIDIGI C Note 2356 (LUX)
 • 262.Oppo Find 7a354 (LUX)
 • 263.Huawei Mate 9 PRO354 (LUX)
 • 264.Xiaomi Mi A2354 (LUX)

Setările ne permit să facem reglaje la nivel de luminozitate, culori şi saturare, dar şi să scăpăm de glare, folosind un Reading Mode special. Mai există şi un reglaj pentru mărimea textului, care poate fi setată de la XS şi S la XXL. Aş zice că ecranul acesta este în grafic pentru un telefon midrange din 2017.

 • 1234
Xiaomi Redmi 4, Xiaomi Redmi 4 Prime8,7410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×